• Spirit gaat verder met verduurzaming complex

Een aantal jaren geleden is door het bestuur van vv Spirit een verduurzamingsslag ingezet. Hierbij valt te denken aan waterbesparende maatregelen, het volledig overschakelen op LED-verlichting (voor zowel de kantine, kleedkamers als wedstrijdverlichting), bewegingssensors, waardoor verlichting nooit onnodig lang blijft branden. Maar ook vernieuwde Spirit al haar warmwater- en warmtevoorzieningsketels in energiezuinige exemplaren en werden energievretende apparaten zoals koelmotoren etc. vervangen. Als kers op de taart is spirit vandaag begonnen met de slag naar zelf energie opwekken door middel van zonnepanelen. Door het dak van het clubhuis en de kleedkamers vol te leggen met hoog-rendements zonnepanelen zal de club straks voor meer dan de helft kunnen voorzien in de energiebehoefte. Naast op termijn een prachtige rendabele investering ook nog eens een extra slag voor het duurzaam opwekken van energie, welke het milieu en uiteindelijke de portemonnee ten goede komen.