• Spirit heeft de inhaalwedstrijd tegen Hellevoetsluis met 1-0 gewonnen. In blessuretijd schoot invaller Ingmar Burema de 1-0 op het scorebord. ‘Gestolen winst’, zei trainer Richard van Cappellen. Het was niet zo dat Hellevoetsluis op basis van uitgespeelde kansen aanspraak zou kunnen maken op een overwinning. ‘Het was een echte 0-0 wedstrijd’, aldus de Ouderkerkse trainer. En daar heeft hij gelijk in. Beide doelmannen hebben nauwelijks reddingen moeten verrichten. De bezoekers waren wel meer in bal bezit en oogden gevaarlijker. Uit een aantal van de vele corners verdwenen kopballen naast en over het doel. In de slotfase van de 1e helft kopte Haliwela wel tussen de palen, maar de keeper kon de bal nog net over zijn doel werken.
    In de 2e helft hetzelfde beeld. Spirit creëerde een paar spaarzame kansjes en Hellevoetsluis nam grotendeels het initiatief in handen. Ondanks dat beide ploegen achteraf zeiden tevreden te zijn geweest met een gelijkspel, leek het er toch op dat beide ploegen tot het einde toe voor de winst gingen. Het veld werd lang, zoals dat voetbaltechnisch wordt genoemd. Op het middenveld was niemand te vinden en het spel speelde zich af rond beide strafschopgebieden.
    In de slotfase bleek Spirit de gelukkigste. Invaller Ingmar Burema werd door de verdediging van Hellevoetsluis even over het hoofd gezien. De middenvelder schoot vanuit vrije positie de bal achter de doelman.
    Met de overwinning nestelde Spirit zich steviger in de middenmoot en kan het voorzichtig omhoog kijken naar een plaats in de begeerde top 5.
    Volgende week gaat Spirit op bezoek bij koploper DCV. De trainer van de ploeg uit Krimpen heeft Spirit vanaf de tribune aan het werk gezien en kan zijn strijdplan gaan uitwerken. De Ouderkerkse trainer zal deze week moeten gaan bekijken wie er beschikbaar is. Want de ziekenboeg van Spirit is nog altijd overvol.
    Dinsdagavond volgt nog een verplicht optreden. In de strijd om de Rijnmond Cup speelt Spirit in en tegen Berkel.

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Zaterdag speelt Spirit op eigen veld tegen Hellevoetsluis. De wedstrijd stond in januari al gepland, maar werd verzet om het trainingskamp van Spirit mogelijk te maken.
    Hellevoetsluis staat momenteel op de 5e plaats, op dit moment 9 punten achter op koploper DCV. Bij winst kan het aansluiten met de top van de 2e klasse. Hellevoetsluis wacht dan ook een ‘maand van de waarheid’. Volgende week gaat het op bezoek bij Sparta (4e plaats) en over 2 weken komt Neptunus-Schiebroek (2e) naar Hellevoetsluis. In de laatste speelronde van maart speelt Spirit in Hellevoetsluis.
    Spirit staat momenteel met 6 punten minder dan Hellevoetsluis op de 7e plaats. Bij winst klopt de ploeg van Richard van Cappellen aan bij de Top 5. Ook de Ouderkerkers hebben een zwaar programma in de maand maart. Volgende week gaat Spirit op bezoek bij koploper DCV. De week erna komt Sparta naar Ouderkerk.
    Spirit en Hellevoetsluis speelden in competitieverband slechts 3 keer eerder tegen elkaar in Ouderkerk. In 2012-2013 was dat voor het eerst (4-1). Spirit won alle 3 edities. In 2013-2014 werd het 2-0 en 2 seizoenen geleden werd het zelfs 7-2. In de laatste speelronde was Spirit al gedegradeerd en stond er voor Hellevoetsluis niets meer op het spel.
    Vorige week maakte Hellevoetsluis in de slotfase een 1-3 achterstand goed. Tegen Vitesse Delft werd uiteindelijk gewonnen met 4-3.
    De wedstrijd Spirit tegen Hellevoetsluis begint om 15.00 uur.

• Voorlopige programma:
    Dinsdag 05-03: Berkel - Spirit (Rijnmond Cup), aanvang 20.00 uur