• Spirit heeft zaterdag de competitie hervat met een keurige 0-2 overwinning bij Alexandria’66. Voor Spirit was het winnen van deze wedstrijd niet vanzelfsprekend. Bijna traditie getrouw hebben de Ouderkerkers het altijd moeilijk op Sportpark Oosterflank. In de 5 eerdere ontmoetingen in de competitie wist Spirit slechts 1 keer eerder te winnen. In het seizoen 2018-2019 werd het 1-2 waarin beide doelpunten op naam kwamen te staan van Raoul Haliwela.
  Toevalligerwijs was de aanvaller zaterdag ook toegevoegd aan de selectie. De speler van het 2e team begon op de bank. Ook op de bank begon Robbin Brouwer. Hij was niet fit genoeg om te starten. Jochem Schrader nam zijn positie in. Op het middenveld startten Stefan Bitter en Cris de Jong, wat betekende dat Niels de Vries het begin van de wedstrijd vanuit de dug out moest bekijken. Christian Schrader is geblesseerd en was afwezig. Trainer Richard van Cappellen was ivm gezondheidsredenen ook niet aanwezig. Alexander Deelen en Laurens Visser namen zijn taken waar.
  Spirit nam meteen het initiatief. Zonder echt gevaarlijk te worden werd wel regelmatig de helft van de tegenstander opgezocht. De eerste grote kans kregen de geel-witten pas na bijna 25 minuten spelen. Ruben de Vries miste net de scherpte om de 0-1 op het scorebord te zetten. Ondanks een aantal kleine mogelijkheden voor de thuisploeg, hielden de Ouderkerkers goed stand en creëerden ze enkele mogelijkheden om te scoren. Het bleef echter 0-0 bij rust.            
  Spirit begon vol vertrouwen aan de 2e helft. Ruben Slooff hield in de eerste minuten het hoofd niet koel toen hij oog in oog op de Rotterdamse doelman af kon gaan. Later ging zijn schot voorlangs en ook een kopbal van Tim de Vaal over geschoten.
  In de slotfase nam Spirit toch afstand. De in het veld gekomen Raoul Haliwela werd door Niels de Vries weggestuurd. Zijn voorzet kwam bij Lukas Bos, die de bal gretig in schoot: 0-1.
  Een paar minuten later besliste Tjerk de Kogel de wedstrijd. Ruben Slooff ontsnapte en kon vrij op het doel van Alexandria’66 afgaan. Via de keeper kwam de bal voor de voeten van de meegekomen Tjerk de Kogel (0-2).
  Met de winst stijgt Spirit 1 plaatsje op de ranglijst. VVGZ verloor bij Nieuwerkerk (2-1) en moest de 3e plaats aan Spirit overgeven. Nieuwerkerk blijft 2e en Sparta, dat met 3-2 won van Neptunus-Schiebroek, blijft koploper. De voorsprong blijft 6 punten op Nieuwerkerk, maar de Rotterdamse ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld. Het verschil tussen Spirit en Nieuwerkerk is 1 punt.
  Onderin heeft SVS geen goede zaken kunnen doen. In een rechtstreeks degradatieduel met Slikkerveer werd het 1-1 en blijven de Capellenaren met 3 punten achterstand op de laatste plaats staan.
  Volgende week ontvangt Spirit Hillegersberg, dat in verliespunten net buiten de degradatiezone staat.

 • Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  Na de afgelasting van vorige week hervat Spirit nu aanstaande zaterdag de competitie bij Alexandria’66. Niet alle wedstrijden gingen afgelopen weekend niet door. Koploper Sparta kwam wel in aktie. Het won bij FC Binnenmaas met 0-2. Met die overwinning hebben de Rotterdammers Spirit definitief uitgeschakeld in de strijd om de 1e periode. Theoretisch maakte Spirit nog een kleine kans.
  Spirit staat nog wel steeds op de 4e plaats, 1 punt achter de nummers 2 (Nieuwerkerk) en 3 (VVGZ) en 7 punten minder dan Sparta, dat dus een wedstrijd meer heeft gespeeld.
  Alexandria’66 bezet momenteel de 8e plaats. De ploeg uit Rotterdam Oost kwam afgelopen weekend ook niet in aktie. Zij hadden hun vrije weekend vanwege het oneven aantal teams in de competitie. Die 8e plaats is aan het einde van het seizoen genoeg om zich te handhaven in de 2e klasse. Maar alleszins veilig is de ploeg nog lang niet. Er is een voorsprong van 3 punten op de nummer 9 (Hillegersberg), maar deze ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld.
  Alexandria’66 heeft het grootste deel van de behaalde 14 punten op eigen veld bij elkaar gespeeld. Maar liefst 10 punten werden op Sportpark Oosterflank bij geschreven. Slechts 1 keer werd verloren. Hillegersberg won met 1-0. Hekkensluiter SVS wist een puntje mee naar huis te nemen (3-3). Alexandria’66 won van FC Binnenmaas (4-0), Pelikaan (3-1) en Strijen (3-1).
  De wedstrijd Alexandria’66 tegen Spirit begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Horssen.

  • Volgende wedstrijden:
   Zaterdag 4 februari: Spirit - Hillegersberg (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 11 februari: Sparta - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
   Zaterdag 18 februari: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 25 februari: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 3 maart: Spirit - FC Binnenmaas (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 11 maart: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 18 maart: Neptunus-Schiebroek - Spirit (competitie), aanvang 15.15 uur
   Zaterdag 25 maart: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 1 april: Pelikaan - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 8 april: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 15 april: Spirit - Slikkerveer (competitie), aanvang 15.00 uur 
   Zaterdag 22 april: SVS - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
   Zaterdag 29 april: Spirit - Heinenoord (competitie), aanvang 15.00 uur 
   Zaterdag 6 mei: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 13 mei: Strijen - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
   Zaterdag 20 mei: Spirit - Alexandria'66 (competitie), aanvang 14.30 uur 
   Zaterdag 27 mei: Nieuwerkerk - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur 

   Contact: spirit.mail.voor.eric@gmail.com