• Spirit JO10-1 overtuigend langs Nieuwerkerk

  Na twee nederlagen na de winterstop, werd het tijd dat Spirit uit zijn winterslaap zou ontwaken. Nieuwerkerk kwam op bezoek op ons sportpark. Jaro was helaas ziek vandaag, maar de andere jongens waren er op gebrand om vandaag te winnen.

  Dat werd gelijk vanaf de aftrap duidelijk zichtbaar. Er werd goed doorgejaagd en iedereen was gelijk scherp. Spirit ging volop in de aanval. Jesse schoot net voorlangs en even later nam Yaniek een afvallende bal vol op zijn slof, maar de bal ging er helaas niet in. Jesse was daarna alsnog dicht bij de openingstreffer, maar de keeper redde knap. Het duurde uiteindelijk tot de 9e minuut voordat de bal in het net lag. Sem jaagde goed door om vervolgens de veroverde bal langs de keeper te schieten. Twee minuten later was er een mooie cornervariant. De teruggelegde corner van Sem werd door Chris in één keer voorgegeven en door Sven ingeschoten.

  Na de complimenten voor de jongens tijdens de time-out gingen ze het tweede kwart vrolijk door met aanvallen. Al in de tweede minuut was er een afstandsschot van Yaniek en via een verdediger was daar al de 3-0. Chris was vlak daarna dichtbij de volgende treffer, maar de bal ging net naast. Bij de volgende aanval ontstond er een scrimmage voor het doel van Nieuwerkerk. Uit deze scrimmage schoot Jesse van dichtbij op de lat. Nieuwerkerk dacht de bal weg te schieten, maar Joshua stond op de juiste plaats. Zijn schot ging via de kruising naast. Ole had niet veel te doen tot nu toe, maar als Nieuwerkerk dan toch kansen kreeg, hield hij zijn doel schoon. Ook de verdediging was goed bij de les. Chris blokte met een tackle een schot van Nieuwerkerk en even later deed Sem hetzelfde op de achterlijn. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was voor Yaniek. Na een goede actie schoot hij hard op de lat.

  De 3-0 ruststand was eigenlijk een magere afspiegeling van de wedstrijd, dus gingen de jongens na rust op zoek naar meer. De nieuwe keeper van Nieuwerkerk liet de bal in de 1e minuut uit zijn handen glippen. Sem wist daar wel raad mee en strafte het foutje af. Een minuut later passte Chris van achteruit naar de vrijstaande Sven en die schoot met links de 5-0 in. Een paar minuten later was er een vrijwel identieke goal van Sven, alleen was Yaniek nu de aangever. Gelijk daarna ging Joshua met een ‘panna’ zijn tegenstander voorbij, maar de keeper pakte vervolgens zijn schot. De vermoeidheid werd langzaam merkbaar en daar profiteerde Nieuwerkerk van. Eerst kon Ole nog redding brengen op een schot van Nieuwerkerk, maar net voor de time-out was hij kansloos na een nieuwe aanval van Nieuwerkerk.

  Spirit begon het laatste kwart nog rustig en bij Nieuwerkerk was het geloof ook al even weg. De eerste minuten gebeurde er dan ook niet veel. In de 4e minuut werd een corner van Sven door Jesse ingekopt en was het 7-1. Jesse had weer wat energie getankt en was even later weer trefzeker met een mooi schot over de keeper heen. Chris en Yaniek hielden achterin de boel goed dicht en Nieuwerkerk kwam niet meer tot kansen. Spirit ging in de laatste minuten nog op zoek naar de dubbele cijfers en dat lukte. De keeper liet eerst een schot van Yaniek los, die door Sven werd gescoord. De 10e goal was een mooie aanval. Via Sem kwam de bal bij Sven en die zag Joshua vrij staan. Joshua schoot de bal beheerst in en bepaalde de eindstand op 10-1.

  De jongens lieten na twee mindere wedstrijden zien dat ze het zeker niet verleerd zijn. Met veel inzet en goed voetbal werd Nieuwerkerk overklast vandaag. Er werd weer echt als een team gespeeld en dat werd beloond. Grote klasse jongens!