• Spirit JO11-1 zet zegereeks voort bij Ommoord

  Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Ommoord op het programma. Of was het nou Hillegersberg? Dat laatste had René blijkbaar in zijn hoofd, want die stond om 9:45 met Johan, Yaniek en Sven bij die club. Een scherp begin van de dag voor de coach. Quido kon er vandaag door zijn eigen wedstrijd niet bij zijn, maar Johan was gelukkig bereid om ook te coachen. De scheidsrechter maakte vooraf al wel duidelijk dat alle regels strikt zouden worden gehanteerd en de trainers alleen in hun ‘vak’ mochten coachen.

  De scherpte zat er net als vorige week nog niet helemaal in. Ommoord begon feller en Spirit was slordig in het eerste kwart. Ommoord was meer op de helft van Spirit te vinden, maar tot echt grote kansen leidde dit nog niet. Spirit kwam beter in de wedstrijd maar was na 10 minuten pas voor het eerst gevaarlijk. Een afstandsschot van Yaniek ging maar net naast de paal. Daarna kregen Faas en Jesse nog kleine kansen, maar de keeper van Ommoord was bij de les.

  In het tweede kwart begon Spirit scherper en werd er bij vlagen goed gecombineerd. De laatste pass voor het doel ontbrak alleen nog. Ommoord kreeg ondertussen ook enkele kansen, maar Ole hield zijn doel nog schoon. Na 5 minuten drong Spirit steeds meer aan. Eerst volleerde Jesse een bal uit een corner van Joshua in de handen van de keeper. Niet lang daarna gingen Sem, Faas en Jesse met z’n drieën in de aanval tegen één verdediger. Sem passte op Faas, maar zijn schot ging net over. Een minuut later was het wel raak. Sem speelde nu Jesse aan en zijn schot werd door een verdediger van Ommoord in het eigen doel geschoten. De aftrap die hierop volgde werd door Ommoord teruggespeeld naar hun keeper. Die gaf de bal op zijn beurt aan Jesse en die wist wel raad met dit cadeautje, 0-2. Spirit drukte door en er lagen kansen om de score uit te breiden, maar schoten van Sem, Sven en Joshua konden de keeper niet verontrusten. Ommoord zette voor rust nog even aan en kreeg enkele kansen. Eerst was het Jaro die zichzelf blesseerde, maar wel de aanval wist te stoppen. In de laatste minuut voor rust ging de aanvaller van Ommoord op Ole af. Ole raakte de bal nog wel, maar de bal leek er toch in te rollen. Abigail was gelukkig alert en kon de bal nog voor de doellijn wegschieten. Het was daarna nog niet gedaan, maar Ole hield in de volgende aanval ook stand.

  Voor rust lag het halve veld in de schaduw, maar na de rust was er alleen nog maar zon en werd het steeds warmer. Ommoord kreeg in het derde kwart gelijk al een aantal kansen, maar vaak waren Chris en Jaro het slot op de deur bij Spirit. Ondertussen kreeg Spirit ook meer ruimte voorin. Faas dribbelde een aantal keer goed langs de verdedigers, maar steeds stond er nog een verdediger of keeper in de weg. Aanvoerder Joshua zag zijn schot daarna net naast gaan. Ommoord drong meer aan en uit een afgeslagen corner werd de 1-2 fraai ingeschoten. Spirit stond daarna onder druk, maar behield nog wel de voorsprong.

  Het laatste kwart liet Spirit zien dat het de punten graag mee terug naar Ouderkerk wilde nemen. Een mooie combinatie via Yaniek, Joshua en Sven eindigde bij Sem, alleen zijn schot met links werd geblokt door de verdediging. Niet lang daarna soleerde Abigail (die in het laatste kwart ineens haar oorbellen eruit moest halen van de scheidsrechter) knap langs twee verdedigers, maar ook zij wist niet te scoren. Sven dacht nog een penalty te versieren toen hij onderuit gehaald werd, maar de goed fluitende scheidsrechter zag er niks in. Ommoord zette nog maar een keer aan, maar Jaro en Chris konden de aanvallers steeds tegenhouden. Uiteindelijk lag er weer een mooie combinatie aan de basis van de 1-3. Van achteruit raakte vrijwel iedereen de bal en Sem was degene die de goal scoorde. Het leek de genadeslag voor Ommoord, maar zij gaven nog niet op. Ole hield een aantal schoten tegen, maar moest net voor tijd toch nog een frommelgoal incasseren. Verder dan 2-3 kwam Ommoord niet meer en zo behield Spirit de maximale score in de competitie.

  Ondanks de lastige wedstrijd goed volgehouden en met elkaar de overwinning over de streep getrokken, top! Volgende week een thuiswedstrijd tegen de nummer 3, Xerxes/DZB. Als René dan maar wel Ouderkerk in één keer weet te vinden…