• Spirit JO8-1 besluit seizoen met nipte nederlaag tegen LMO

    Je hebt soms van die wedstrijden waarvan je je achteraf afvraagt, hoe je ze hebt kunnen verliezen. De laatste wedstrijd van het seizoen van de JO8-1, tegen LMO, was er zo eentje. Spirit JO8-1 had grote delen van de wedstrijd de overhand in Rotterdam-Zuid en speelde een groot aantal kansen bij elkaar, maar de uitstekend keepende doelman en een beetje pech in de afronding zorgden ervoor dat Spirit nipt onderuit ging (5-3).

    Onder regenachtige omstandigheden werkte de JO8-1 een prima eerste helft af. Het zette LMO voortdurend onder druk en bouwde zelf zorgvuldig op van achteruit. LMO was alleen gevaarlijk in de omschakeling wanneer Spirit balverlies leed. Het was dan ook zaak om de verdediging georganiseerd te houden, juist ook als we in de aanval waren. Spirit kwam twee keer verdiend op voorsprong, maar zag LMO even zoveel keer langszij komen. Op slag van rust pakte Spirit opnieuw de leiding (2-3) na een prima genomen vrije trap.

    Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld; Spirit dat opbouwde van achteruit en LMO dat loerde op de counter. Spirit was een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar de keeper van LMO was een grote sta-in-de-weg. Vlak voor het einde van het derde kwart, moest de JO8-1 de gelijkmaker incasseren. De jongens waren van mening dat de bal de doellijn niet was gepasseerd, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk (3-3).

    Tijdens de laatste rustpauze pepten we de jongens nog één keer op. Nog even alles geven die laatste 10 minuten! En dat deed de JO8-1. Het team trok hartstochtelijk ten aanval, maar hoe meer Spirit op de aanval speelde, hoe groter de ruimtes achterin werden. Daar profiteerde LMO uiteindelijk van, zodat er na afloop een stand van 5-3 op het scorebord stond. We zagen zo kort na de wedstrijd wat sippe gezichten, maar drukten de jongens op het hart dat ze trots konden zijn op zichzelf. Niet alleen op deze wedstrijd, maar op het hele seizoen. De JO8-1 heeft een hoop wedstrijden gewonnen en bovenal een mooie ontwikkeling doorgemaakt; zowel individueel als, als team. Met hun fanatisme en enthousiasme is het een ontzettend leuk team om naar te kijken.

    Gelukkig werd er weer snel gelachen en in de kleedkamer bouwden we een klein feestje. Het officiële seizoen zit erop. Gelukkig spelen we nog een aantal toernooien. Hoe die toernooien ook aflopen; Joep, Gijs Dekker, Ties, Kaj, Djafiëro, Gijs Rijkaart, Finn en Luca: we hebben van jullie genoten!