• Spirit JO8-1 boekt knappe derbyzege op DCV

  We moesten er even op wachten, maar eindelijk was het zo ver: onze eerste thuiswedstrijd! En wat voor één; de derby tegen DCV stond op het programma. Toch altijd net iets meer beladen dan een wedstrijd tegen bijvoorbeeld Capelle of Barendrecht. De jongens waren niet te houden in de kleedkamer. Acht energiebommen stuiterden heen en weer, dus na een korte wedstrijdbespreking stuurden we ze voor de warming up naar buiten. Na de gebruikelijke baantjes “hakken-billen”, “knieën heffen” en armen zwaaien en even lekker passen en afronden, gingen we van start.

  Spirit opende sterk. De Ouderkerkers grepen direct het initiatief, duwden DCV terug en zorgden voor gevaar voor het Krimpense doel. Dat leidde tot een vroege openingstreffer. Na een goede aanval belandde de bal bij Kai en die aarzelde niet. Met een hard, zuiver schot schoot hij raak (1-0). Het leek alsof Spirit van slag was door dat doelpunt, want het gaf het initiatief aan DCV. Ineens was Spirit overal een stapje te laat en ontbrak het aan overtuiging in de duels. DCV kwam dan ook langszij en dat was niet onverdiend te noemen. En het was aan een knappe redding van Luca te danken dat we niet op achterstand kwamen. Via de paal ranselde hij een bal uit zijn doel.

  Nog steeds schrok Spirit niet wakker. Het oogde allemaal wat tammetjes en we misten de drive die we tegen Capelle en Barendrecht van de jongens zagen. Toen vlak voor rust de 1-2 viel zagen we toch wat beteuterde gezichten. Nergens voor nodig, want Spirit was zeker niet minder dan DCV. Er moest gewoon een tandje bij. Een thuiswedstrijd, veel publiek, lekker weer: alle ingrediënten voor een goede tweede helft.

  En die kwam er!

  Spirit schoot uit de startblokken en overrompelde DCV. Binnen no time was de 1-2 achterstand omgebogen in een 4-2 voorsprong. Finn had het op zijn heupen en maakte een zuivere hattrick. Plots ging het weer lopen bij de thuisploeg. Joep keepte attent en voetbalde goed mee. Kai en Ties waren lekker fel en wonnen hun duels achterin. Op het middenveld heersten Gijs Dekker, Djafiëre en Finn. Achter elkaar dribbelden ze het Krimpense middenveld over. Voorin waren Luca en Gijs Rijkaart lekker actief. Hun kansen gingen er deze week helaas net niet in, maar dat geeft niet. Ze werkten hard en waren op die manier belangrijk voor het team.

  Uiteindelijk zetten Ties en Finn het overwicht van Spirit om in een grotere voorsprong. Ties met een lekker hard schot in de korte hoek; Finn na een dribbel met een geplaatst schot in de verre hoek (6-2). Kort voor tijd deed DCV nog wat terug, maar verder liet Spirit het niet komen. Zo boekte de JO8-1 een knappe, verdiende overwinning op de buren uit Krimpen aan den IJssel. Een goede generale voor onze uitwedstrijd van volgende week tegen Feyenoord.

  We hebben er zin in!