• Spirit JO8-1 boekt knappe zege op vv Nieuwerkerk JO8-1

  Na twee vrij zaterdagen, in verband met Koningsdag en de meivakantie, nam de JO8-1 het op tegen vv Nieuwerkerk JO8-1. Met één training (op dinsdag) en de leuke Feyenoord-clinic (van vrijdag) in de benen, bereidden de jongens zich voor op een pittig potje; Nieuwerkerk is immers een grote vereniging met traditioneel sterke jeugdteams. De omstandigheden waren in ieder geval perfect. Een heerlijk zonnetje scheen toen we om 08.30u aftrapten.

  Nieuwerkerk bleek inderdaad een leuk team te hebben dat al echt probeerde te voetballen en een aantal vaardige spelers had. De jongens leken dat ook aan te voelen; ze zaten direct bovenop hun tegenstander. De JO8-1 zag echter ook dat Nieuwerkerk risico in de opbouw legde en wachtte het moment af om daarvan te profiteren. Dat moment kwam er; Spirit schakelde pijlsnel om na een onderschepping en maakte de 1-0. Spirit bleek sowieso zeer effectief in het eerste deel van de wedstrijd, want de volgende twee kansen leverden evenveel goals op (3-0). En dus zagen we tevreden gezichten na het eerste kwart.

  En toch: Nieuwerkerk vooral niet onderschatten, prentten we de jongens in. Zoals gezegd, hadden ze een prima ploeg en waren we verdedigend een aantal keren goed weg gekomen. Toch kantelde de wedstrijd in het voordeel van de gasten. Niet dat Spirit minder was, maar Nieuwerkerk had door dat teveel fouten tegen dit Spirit niet gemaakt konden worden en begon wat opportunistischer te spelen. Ze wonnen meer duels, werden steeds gevaarlijker en het was dan ook niet verassend dat Spirit twee tegengoals moest toestaan (3-2).

  Zoals wel vaker dit seizoen toonde Spirit veerkracht. We drukten ze op het hard om voetballend de schroom wat meer van zich af te gooien. Gewoon vragen die bal, vrijlopen, weer aanbieden: elkaar helpen en durven te voetballen. Dat deed Spirit en er ontstond een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen elkaar weinig toegaven. Spirit bracht de marge na een goede aanval weer op twee, maar moest even later toch de 4-3 incasseren. Dat beloofde tien boeiende, spannende slotminuten te worden.

  Spannend werd het echter niet meer, boeiend was het zeker. Dat kwam vooral door Spirit dat er tien geweldige minuten uitperste. De tegenstander werd over het hele veld vastgezet, verdedigend werd eer nauwelijks nog iets weggegeven en voorin swingde het. Spirit legde de ene na de andere mooie aanval op de mat. Met vlot combinatiespel legde Spirit Nieuwerkerk zijn wil. De drie mooi uitgespeelde doelpunten werden dan ook met gejuich begroet en zorgde voor een eindstand van 7-3.

  Joep was weer hersteld van een breukje in zijn pols en stond direct weer zijn mannetje in de verdediging. Goed gedaan! Kaj viel vandaag vooral op door zijn keeperskunsten. Hij maakte een paar knappe reddingen en pakte een 1-tegen-1 tegen een aanvaller van Nieuwerkerk. Ties, die de meeste van zijn verdedigende duels won, bekroonde zijn goede pot met een knappe assist bij de laatste goal van Spirit. Gijs Dekker buffelde weer ouderwets op het middenveld en schoot een prima goal binnen in het zijnetje. Finn was overal te vinden en beloonde zichzelf door een aantal knappe goals binnen te schieten, waaronder eentje met zijn verkeerde been. Djafiëro moest even in de wedstrijd groeien, maar toverde er met name in het laatste deel weer lustig op los. Ook hij dribbelde zich naar een doelpunt toe. Luca loerde op zijn goaltje, maar trof helaas de keeper op zijn pad. Wel leverde hij een prima assist af. Gijs Rijkaart genoot nog van de meivakantie; hopelijk is hij er volgende keer weer bij.

  Knappe overwinning jongens. We hebben van jullie genoten!