• Spirit JO8-1 boekt overtuigende zege op vv Nieuwerkerk

Eerst nog even terug naar vorige week toen we in Gouda tegen Olympia speelden. Een slimme en geduchte tegenstander, die ons steeds het spel liet maken en vervolgens razendsnel toesloeg in de counter. Mede door de behendige, veel scorende spits van Olympia liepen we tegen een verliespartij aan. Kan gebeuren. Het was bovenal een leerzame nederlaag, zo bleek tegen Nieuwerkerk.

Het was vrijdag nog even spannend of de wedstrijd door zou gaan. Er sijpelden geruchten binnen dat het amateurvoetbal zou worden stilgelegd. Daarvan was gelukkig geen sprake. En dus konden we aantreden tegen vv Nieuwerkerk. Eerder dit seizoen speelden we al eens tegen de JO8-2, nu troffen we de JO8-1. Voor de wedstrijd blikten we nog even kort terug op de wedstrijd tegen Olympia. De jongens vulden zelf in wat er beter moest, het terugverdedigen. Uiteraard moesten we lekker blijven aanvallen, onze kracht, maar dan na een aanval wel met zijn allen terug. Als team.

En dat gebeurde. Spirit pakte direct het initiatief, nam een vroege voorsprong en bouwde die gedurende de wedstrijd steeds wat verder uit. Verdedigend hadden de jongens de zaken bovendien goed op orde en Othman, die Tim verving, stond geconcentreerd en enthousiast te keepen. Er viel in de veertig minuten wedstrijd een hoop te genieten.

Om maar eens wat te noemen: een prachtige goal van Kaiowa, die na een flitsende dribbel hard binnenschoot. Een mooie diagonale schuiver van Koen in het zijnet. Een Dessers-achtige goal van Faas, die na een voorzet vanaf rechts handig wegdraaide bij zijn tegenstander en de keeper kansloos liet, een knap schot binnenkant paal van Levi, de eerste hattrick van Seth en dan was er nog de verwoestende uithaal van Ischa in de kruising, na een dribbel over links. En laten we Othman niet vergeten, die met zijn lange uittrappen gevaar stichtte en de spitsen een aantal keren in stelling bracht.

Ook Nieuwerkerk liet zich niet onbetuigd. Hun jongens en meisje (die heel goed speelde) lieten enkele knappe staaltjes zien. De verdediging van Spirit stond echter als een huis. De jongens straalden samen iets uit van “tot hier, maar niet verder”. Mooi om te zien! Zo boekte Spirit een ruime, verdiende overwinning op de leeftijdsgenoten van Nieuwerkerk.

Hoe de komende weken zullen gaan lopen, weten we niet. Deze pakken ze ons echter niet meer af. Een week voor Pakjesavond, bezorgden de jongens ons een heerlijk ochtendje.