• Spirit JO8-1 boekt razendknappe zege op Feyenoord JO8-1

Na een weekje herfstvakantie gingen we op bezoek bij Feyenoord. De jongens hadden er naar uitgekeken. Spelen op Varkenoord, tegen jongens in echte Feyenoord-shirts; best wel speciaal. Al gaven sommigen in de kleedkamer toe dat ze het ook wel een beetje lastig vonden: als je normaal voor Feyenoord bent en je moet ineens tégen Feyenoord, hoe moet dat dan? Zodra ze de gele Spiritshirts over hun hoofd trokken, verdween dat gevoel gelukkig als sneeuw voor de zon. We gingen vlammen!

Toen we naar het veld liepen, was Feyenoord JO8-1 al bezig met de warming-up. En dat zag er best indrukwekkend uit. Die jongens schoten wel heel hard en zuiver. Of leek dat maar zo? Gelukkig waren de jongens minder onder de indruk dan hun coaches. Na een goede warming-up lieten ze geen misverstand bestaan over hun bedoelingen. Ze schoten uit de startblokken en de eerste minuten speelden zich vooral voor het doel van Feyenoord af. Het was jammer dat de 1-0 niet viel, want Spirit was er een aantal keren dichtbij. Feyenoord was scherper voor de goal, want na twee snelle tegenaanvallen keken we plotseling tegen een 0-2 achterstand aan.

Dat zorgde voor wat bedrukte gezichten tijdens de eerste pauze. Dit hadden we dit seizoen nog niet meegemaakt. We probeerden de jongens wat moed in te praten, want ze speelden hartstikke goed. Zo doorgaan, dan zou die goal vanzelf vallen. En iets sneller omschakelen van aanval naar verdediging, zodat we die snelle tegenstoten konden voorkomen.

De JO8’s van Feyenoord en Spirit gaven elkaar ook in het tweede kwart van de wedstrijd weinig toe. Na een mooie aansluitingstreffer, bracht Feyenoord de marge weer naar 2. Maar Spirit brak niet. De jongens knokten zich steeds weer terug in de wedstrijd. Kort na de rust werd het zelfs gelijk. De kansen leken te keren en Spirit was een aantal keer dicht bij een voorsprong. Die kwam er niet. Het was toch weer Feyenoord dat scoorde en weer moesten we in de achtervolging. Het leek de jongens niets uit te maken, wat een veerkracht toonden ze! Nadat het in het laatste kwart 6-6 werd, geloofden de jongens in een stunt.

En die kwam er! Vlak voor tijd kwamen we voor het eerst op voorsprong (7-6) en die voorsprong gaven de jongens niet meer uit handen. Wow: gewonnen van Feyenoord! Wat een knappe prestatie en wat een heerlijke wedstrijd! We hebben van jullie genoten jongens. Wat hebben jullie vol overgave aangevallen, maar ook keihard verdedigd.

Door de één te noemen, zouden we de ander tekort doen. Dus (op rugnummer): Tim, Seth, Kaiowa, Othman, Levi, Ischa, Koen en Faas: jullie zijn toppers!