• Spirit JO8-1 boekt zwaarbevochten zege op DCV JO8-1

  In een wedstrijd met twee gezichten, heeft Spirit JO8-1 afgerekend met de leeftijdsgenoten van DCV. Na 40 heerlijke, intense minuten voetbal stond er 7-5 in het voordeel van de Ouderkerkers op het scorebord. Spirit zag DCV na een soevereine eerste helft dichtbij komen in het tweede bedrijf. Even wankelde Spirit, maar het stelde in de slotseconden van de wedstrijd de overwinning veilig.

  We arriveerden al vroeg op het sportpark van DCV in Krimpen aan den IJssel Nadat het veld ontdaan was van de laatste sporen die storm Eunice had achtergelaten, konden we even na half 9 starten aan de derby. Spirit begon goed aan het duel. Het drong DCV terug op eigen helft en dat leidde tot een vroege, verdiende voorsprong.

  Het wedstijdbeeld veranderde daarna niet. Spirit had de regie, terwijl DCV zich moest beperken tot snelle tegenstoten, die gaandeweg de eerste helft steeds dreigender werden. En alhoewel Spirit zonder kleurscheuren en met een ruime voorsprong de rust haalde, leek het een voorbode voor wat ging komen in de tweede helft.

  Spirit kwam er in het derde kwart van de wedstrijd namelijk niet aan te pas. DCV was simpelweg feller en overtuigender aan de bal. Plots werden de duels verloren en DCV zette Spirit vast op eigen helft, in plaats van andersom. Toen DCV in korte tijd ook nog eens twee keer scoorde, leek het duel te keren. De laatste rustpauze werd dan ook gebruikt voor een korte peptalk. Tandje erbij, de strijd aangaan en als team blijven spelen!

  Dat laatste deed Spirit. De jongens hielpen elkaar waar nodig en als een DCV-aanvaller een Spirit-verdediger passeerde, vond hij de volgende op zijn weg. Ook aanvallend herpakten de jongens zich. Zo ontpopte zich een open slotfase waarin het spel op neer golfde, met enkele hachelijke situaties voor beide doelen tot gevolg. Met nog een minuut te spelen stond er 6-5 in het voordeel van Spirit op het scorebord.

  Aangemoedigd door het eigen publiek joeg DCV op de gelijkmaker. Die leek er te komen toen hun rappe aanvaller alleen op het doel van Spirit afstormde. Ischa, die de tweede helft keepte, wilde echter van geen wijken weten en stopte de inzet van DCV. In de aanval die daarop volgde bepaalde Faas de eindstand op 7-5. Direct werd er afgefloten.

  Na de penalty’s vierden Levi, Othman, Tim, Seth, Koen en Faas de overwinning met “een hoopie” op Ischa. Zo kan Spirit met een lekkere overwinning voorjaarsvakantie gaan vieren!