• Spirit JO8-1 dendert over Alphense Boys JO8-1 heen

    Spirit JO8-1 heeft een zeer overtuigende zege geboekt op Alphense Boys JO8-1. De trainers raakten de tel kwijt, maar na het optellen van de doelpuntenmakers kwamen we tot een eindstand van liefst 12-2. Een zeer knappe prestatie van de Ouderkerkers. Immers, Alphense Boys is een gerenommeerde club en net als Spirit één van de partners van de Feyenoord Academy.

    Voor de wedstrijd blikten we nog even terug op de wedstrijd van een week eerder, uit tegen Smitshoek. Ondanks dat Spirit daar karakter toonde en terugkwam van een achterstand, oogde Spirit toen de eerste helft wat plichtmatig en afwezig. Nu vanaf de eerste minuut er tegenaan! En daaraan gaf de JO8-1 gehoor. Spirit zette de gasten direct onder druk, zat over het hele veld bovenop de tegenstanders en stond na het eerste kwart al op een 5-0 voorsprong. En vijf keer was het Djafiëro die scoorde. Hij was vandaag ongrijpbaar. Top gedaan Djafiëro!

    Spirit liet de teugels in het restant van de eerste helft wat vieren, incasseerde een eerste tegentreffer, maar bleef de bovenliggende partij, ook al stond het vizier even wat minder op scherp. In de rust probeerden we de mannen nog even op scherp te zetten en weer stelden ze niet teleur. Alhoewel Alphense Boys best een aantal leuke spelers en een hele goede speelster had, was Spirit simpelweg te goed vandaag. De jongens werkten flink aan het doelsaldo en bijna iedereen kwam tot scoren. Ties, Gijs Dekker, Luca, Finn en Joep; allemaal vonden ze het net. Kaj (lat) en Gijs Rijkaart (paal) waren ook dichtbij een goal. Volgende keer beter mannen!

    Zo boekte Spirit een dikverdiende overwinning. Met hard werken en bij vlagen prima voetbal, was Spirit simpelweg een maat te groot voor de tegenstander. Dat geeft vertrouwen voor de komende weken.

    Maar eerst gaan wij dinsdag en donderdag weer lekker trainen. Tot volgende week!