• Spirit JO8-1 en Olympia delen de punten na hoogstaand duel

  Er stond na 40 minuten een eindstand van 4-4 op het scoreformulier, maar de jongens dachten daar toch echt anders over. Die ene bal, in de tweede helft; die was duidelijk over de doellijn vonden ze. Ook de VA(de)R(s), langs de lijn dacht(en) dat de inzet over de lijn was en dat dus sprake was van een geldig doelpunt. De scheidsrechter had echter slecht zicht op de situatie en liet doorspelen. We boekten dan ook een gelijkspel, dat voelde als een overwinning; laten we het daar maar op houden.

  De voorbereiding verliep rommelig. We moesten omrijden door een wegversperring, een parkeerplekje was moeilijk te vinden en toen we eindelijk omgekleed waren, moesten we ook nog een behoorlijk eind naar het speelveld lopen. Het deerde de jongens niet en dat was maar goed ook, want we wisten van eerder dit seizoen dat Olympia een geduchte tegenstander was.

  Er ontspon zich dan ook een spannend duel tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Daarbij ging Olympia vooral de fysieke strijd aan, en gokte op de counter, terwijl Spirit het meer voetballend probeerde. Spirit had in de eerste helft de overhand. Het speelde geduldig en zocht naar een gaatje in de verdediging van Olympia. Dat was niet makkelijk te vinden. En als er balverlies geleden werd, moest er razendsnel omgeschakeld worden, want de rappe aanvallers van de ploeg uit Gouda, loerden op een kansje.

  Het was frappant dat Spirit juist vanuit een omschakelmoment op voorspong kwam. Koen keepte alert, bracht vervolgens gelijk met een verre uittrap Faas in stelling en die rondde, na de keeper te hebben omspeelt, koelbloedig af (0-1). Even later verdubbelde Faas de score en nadat beide teams nog een keer trefzeker waren, bereikten we met een 1-3 voorsprong de rust.

  Tevreden gezichten dus. Alsof de trainers het voorvoelden, drukten ze de jongens op het hart om vooral zo door te gaan en er niet te makkelijk over te denken. Of dat laatste nu het geval was of dat Olympia er een schepje bovenop deed; binnen no time keken we na rust tegen een achterstand aan. Drie momenten van onachtzaamheid werden afgestraft en ineens moesten we in de achtervolging.

  Het kwartje viel direct bij de jongens. Dit wilden ze niet over hun kant laten gaan. Achterin hield Koen de boel gesloten, met Tim, die de tweede helft keepte, als slot op de deur. Op het middenveld bikkelden Levi, Othman en Seth erop los. En voorin gingen afwisselend Kaiowa, Faas en Ischa op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er 5 minuten voor tijd. Kaiowa was alert voor het doel en schoof de 4-4 binnen.

  Er was nog tijd en als er één team aanspraak maakte op de overwinning dan was het Spirit. De Ouderkers verschenen nog een aantal keer kansrijk voor het doel van Olympia maar de doelman keepte goed en het ontbrak aan scherpte, zodat we met een gelijke stand eindigden. Zo kwam er een einde aan een felle, maar sportieve wedstrijd, waarbij beide teams op de nodige weerstand stuitten.

  Goed voor de ontwikkeling!