• Spirit JO8-1 en Schoonhoven JO8-1 vermaken publiek met doelpuntrijk duel

Vv Spirit JO8-1 heeft zaterdag na een zinderend duel gewonnen van de leeftijdsgenoten van vv Schoonhoven. Na 40 minuten voetbal stond er een eindstand van 11-10 op het scorebord. Het publiek genoot van een duel dat alle kanten op ging en vol overgave en enthousiasme werd gespeeld. Mooie doelpunten, slimme passes, knappe acties, spanning; de jongens van Spirit en Schoonhoven schotelden een heerlijke wedstrijd voor.

Spirit begon uitstekend aan de wedstrijd. Binnen no time stond het 3-0 en drie keer tekende Ischa voor de treffer. Op de voor hem kenmerkende wijze stoomde hij drie keer op identieke wijze op langs de linkerflank. En alle keren bekroonde hij zijn actie met een onhoudbaar schot in de hoek. Klasse! Toen Schoonhoven dit door had, moest Spirit op andere wijze op zoek naar gaatjes in de defensie van de tegenstander. Dat lukte. Faas toonde zich weer scherp voor de goal en breidde de voorsprong van Spirit met twee doelpunten uit.

Schoonhoven liet het daarbij niet zitten. Ze werden steeds gevaarlijker en kwamen steeds beter in de wedstrijd. Keeper Kaiowa kon het gevaar enkele keren nog verijdelen, maar uiteindelijk viel de goal toch. Dit gaf Schoonhoven even vleugels, want al snel maakten ze een tweede en derde treffer. Levi bracht de marge kort daarna weer op drie met een mooi hard schot, maar opnieuw vond Schoonhoven de aansluiting.

Het tempo lag hoog en nog maar net bekomen van een mooie goal aan de ene kant, viel er weer een prachtige treffer aan de andere zijde. Steeds als Schoonhoven langszij leek te komen, zette Spirit weer even aan. Door goals van nog eens Levi en Othman bleef de voorsprong in stand, mede door goed verdedigend werk van Seth en Koen. Tijdens de laatste rustpauze werd nog eens benadrukt dat het belangrijk was dat er na een aanval direct werd omgeschakeld naar de verdediging. Het was dan ook mooi om te zien dat een zeker lijkend doelpunt van Schoonhoven kort daarna, op het nippertje voorkomen werd door een sliding van Faas. Top!

Tim, die Kaiowa in de tweede helft als keeper verving, wist zijn doel in de slotfase schoon te houden en samen trokken de jongens de overwinning over de streep (zo doe je dat, Oranje). Complimenten aan zowel Spirit als Schoonhoven voor een lekkere pot voetbal, op het scherpst van de snede. Nadat er handjes geschud werden en de penalty’s genomen waren, ging iedereen met een goed gevoel naar huis.