• Spirit JO8-1 en Smitshoek JO8-1 in evenwicht na boeiend duel

Spirit JO8-1 heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop gelijkgespeeld uit tegen vv Smitshoek JO8-1. Smitshoek en Spirit schotelden het publiek een hoogstaande wedstrijd voor, waarin Spirit een 3-1 achterstand knap om wist te buigen (3-3).

Na een korte winterstop oefende de JO8-1 twee weken geleden al bij Sparta (AV). De Ouderkerkers boekten daar een ruime zege. De vorst zorgde ervoor dat de eerste competitiewedstrijd tegen Spartaan ’20 werd afgelast en dus voelde het duel tegen Smitshoek als de officiële start van het tweede deel van het voetbaljaar. We waren benieuwd hoe de jongens voor de dag zouden komen.

De eerste helft oogde Spirit wat onwennig. Vaste afspraken van voor de winterstop leken wat weggezakt en het ontbrak aan onderlinge afstemming. Smitshoek was gretiger en voetbalde met meer drang naar voren. Zelf was Spirit niet fel genoeg en slordig in de afronding. Het was dan ook niet onverdiend dat de gastheren met een kleine voorsprong (1-0) de rust ingingen.

Na rust zagen we in eerste instantie hetzelfde spelbeeld en toen Smitshoek snel de 2-0 maakte, leek de wedstrijd Spirit uit handen te glippen. Zoals wel vaker dit seizoen knokten de jongens zich echter terug in het duel. Ineens stond de JO8-1 “aan”. Vanaf dat moment werd om iedere centimeter gestreden en dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer. De bal belandde na een mooie aanval over meerdere schijven via Joep, Djafiëro en Finn bij Luca, die oog in oog met de keeper koel bleef en de bal in de hoek schoof (2-1).

Spirit ging op zoek naar meer er draaide Smitshoek de duimschroeven aan. Ties en Kaj zaten bovenop de aanvallers van Smitshoek. Finn, Joep en Gijs Dekker deden er op het middenveld nog maar eens een tandje bij, Djafiëro dribbelde tussen de linies van de tegenstander door en Luca loerde voorin op zijn kansen. Gijs Rijkaart had zijn keepersbeurt en greep een aantal keren goed in. Terwijl het wachten was op de gelijkmaker zorgde een ongelukkig moment achterin ervoor dat de marge toch weer twee werd (3-1).

De jongen lieten hun hoofd gelukkig niet hangen, maar zochten vol overgave de aanval. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Luca leek na een mooie aanval de 3-2 binnen te schieten, maar zag zijn schot door een veldspeler met de handen worden gestopt. Penalty! Die benutte Luca zelf. Het geloof was nu volledig terug. En toen Finn even later met een knal van afstand voor de gelijkmaker zorgde ging Spirit op zoek naar de winst. Die kwam er bijna, maar schoten van Kaj en wederom Finn vlogen net naast. Daarbij moet gezegd dat Gijs en zijn verdediging ook nog een aantal keren heldhaftig moesten optreden en dus kon iedereen wel leven met een gelijkspel (3-3).

De kop is eraf. De spannende pot tegen Smitshoek was veelbelovend. De JO8-1 gaat er weer tegenaan!