• Spirit JO8-1 in kraker tegen Capelle JO8-1 nipt onderuit

  Na het gelijke spel tegen bvv Barendrecht, wachtte ons opnieuw een uitwedstrijd; dit keer tegen vv Capelle. We speelden vroeg (08.30u) en dat was niet ongunstig gezien de tropische temperaturen die voor deze zaterdag waren opgegeven. Ondanks het vroege tijdstip was er al een hoop bedrijvigheid op het sportpark van Capelle; diverse jeugdteams maakten zich klaar voor hun wedstrijd. Zo ook de mannen van Spirit JO8-1.

  We vertelden ze dat ze hun borst nat konden maken. Capelle had een aantal grote uitslagen neergezet en hun trainer vertelde dat het team de tweede helft van vorig seizoen al in JO8-verband samen had gespeeld. Een mooie graadmeter en de jongens lieten zich niet van de wijs brengen. Ze deden hun warming-up, lieten het balletje even lekker rondgaan en stelden zich, na het ten gehore brengen van de yell, op voor de wedstrijd.

  De wedstrijd begon met een fel Capelle. Spirit beperkte zich in de openingsfase tot tegenhouden en had moeite de beweeglijke, vaardige aanvallers van Capelle in toom te houden. De Ouderkers moesten dan ook een achterstand slikken en het was aan keeper Gijs Dekker te danken dat die na het eerste kwart niet groter was dan 2-0. Zelf wist Spirit daar aanvallend niet veel tegenover te stellen. In de korte pauze werd de jongens dan ook gevraagd een tandje bij te schakelen en werd nog even benadrukt wat belangrijk was: samen verdedigen en hard werken.

  Het leek alsof er vervolgens een knop omging bij de JO8-1, want ineens werden de duels wel gewonnen en was Spirit in staat om Capelle terug te drukken tot op de eigen helft, al bleven de snelle tegenstoten gevaarlijk. Spirit zette echter door, de ploeg liet zien niet voor Capelle onder te doen en beloonde zichzelf met twee goals kort achter elkaar, zodat we met gelijke stand gingen rusten.

  Na rust ontspon zich een gelijk opgaande, open wedstrijd met mooie acties van beide kanten. Ineens vielen de doelpunten achter elkaar. Dan weer keek Spirit tegen een achterstand aan, dan weer stonden de geelwitten aan de goede kant van de score. Er werd hard gestreden door beide teams. Dat zag het publiek, dat de jongens fanatiek aanmoedigde, ook. De warmte leek geen vat te hebben op de jongens.

  Net toen het duel op een gelijkspel leek af te stevenen, sloeg Capelle toch nog toe. Bij een stand van 8-7 floot de scheidsrechter af. De jongens kunnen echter terugkijken op een prima pot voetbal. Gijs Dekker en Djafiƫro hadden hun keepersbeurt. Zij hielden er de nodige ballen uit en stichtten gevaar met hun verre uittrappen. Ties en Kai vochten mooie duels uit met de aanvallers van Capelle en stoomden, waar het kon, mee op naar voren. Finn sleurde op het middenveld en wist de aanvallers een aantal keren knap te bedienen met mooie passes. En voorin toonden Joep, Luca en Gijs Rijkaart zich scherp voor het doel en pikten hun doelpuntje(s) mee. Goed gedaan jongens!

  Deze week lekker trainen en dan op naar onze eerste thuiswedstrijd. Tot dan!