• Spirit JO8-1 met klinkende cijfers langs Sparta (AV)

Met een mooie overwinning op de leeftijdsgenoten van Sparta (AV) heeft de JO8-1 beslag gelegd op de “herfsttitel”, die officieel niet wordt gegeven (er worden bij de jongste jeugd immers geen standen meer bijgehouden), maar “off the record” wel een beetje werd gevierd. Wat echter vooral trots stemt, is het spelplezier dat de jongens in het eerste deel van het seizoen uitstraalden. Dit, in combinatie met de uitstekende teamgeest (‘samen aanvallen en samen verdedigen’), ligt aan de basis van de mooie resultaten.

Ook zaterdag lieten de spelers van JO8-1 geen twijfel bestaan over hun bedoelingen. Ze trokken direct ten aanval en namen al snel afstand van hun leeftijdsgenootjes van Sparta. En dat, ondanks een rommelige voorbereiding. We werden immers vanuit de bestuurskamer naar het verkeerde veld gestuurd. Pas kort voor aanvang kwam de wedstrijdbegeleider vertellen dat we naar een ander veld moesten. Het bracht de jongens niet van de wijs. Koen stond op goal en toonde tijdens het eerste deel van de wedstrijd aan een goede, attente keeper te zijn. Hij kwam een aantal keer goed uit zijn doel als een soort extra verdediger. Knap gedaan!

Voorin stond op Spirit geen maat, zodat we konden uitlopen naar een ruime voorsprong in de rust. Na de pauze ontstond een wat rommelige fase waarvan met name Sparta profiteerde. Ze wisten het net een aantal keer te vinden (onder andere door een penalty), maar doordat Spirit aan de andere kant ook bleef scoren, bleef het gat groot. In het laatste kwart vonden de jongens elkaar weer makkelijker. Dit resulteerde in een aantal mooie combinaties en goed uitgespeelde goals, zodat een eindstand van 15-3 werd bereikt. De penalty’s werden vervolgens ook goed genomen en Tim, die de tweede helft keepte, wist nog een aantal strafschoppen van Sparta tegen te houden.

Zo zit het eerste deel van het seizoen erop. Het is leuk om te zien dat iedereen zijn draai en rol begint te vinden. Want hoewel we het belangrijk vinden dat de jongens zich met alle aspecten bezighouden, en zowel aanvallen als verdedigen, dribbelen en tackelen, zelf scoren en passen, merk je toch dat in de één meer een aanvaller schuilt en in de ander juist een energieke middenvelder. Weer een ander laat zien echt al over verdedigend inzicht te beschikken.

Tim, die graag keept, toont zich een constante doelman. En Koen, die ook zijn goaltjes meepikt, is verdedigend een echt slot op de deur. Othman zit vol duelkracht en gaat altijd voorop in de strijd. Levi en Seth zijn twee kilometervreters. Zij gaan een duelletje bovendien niet uit de weg en vallen op met mooie passes op de aanvallers. Kaiowa is onze alleskunner. Die laat een mooie tackle moeiteloos volgens door een knappe dribbel of een goed afstandsschot. Faas en Ischa zorgen over het algemeen voor het merendeel van de doelpunten. Beiden beschikken over snelheid en zijn scherp voor de goal. Maar ook een verdedigende sprint maken ze zonder morren.

Het is een leuk team! In een mooie ontwikkeling. Ga zo door jongens! En zoals gezegd, blijven we trainen op alle facetten van het spel. Volgende week is het herfstvakantie en zijn we een zaterdagje vrij. Ook lekker. Daarna pakken we de draad gewoon weer op.

Tot dan!