• Spirit JO8-1 met ruime cijfers langs SVS JO8-1

Na een weekje rust, traden we in Capelle aan tegen SVS JO8-1. In alle vroegte (07.45u) verzamelden we bij de Surfplas en reden in colonne naar Schenkel, waar het complex van SVS gelegen is. We deelden de kleedkamer met Spirit JO9-1, dat tegelijkertijd met ons speelde. Zo konden de jongens elkaar nog even succes wensen.

In de eerste minuten van de wedstrijd maakten de spelers van SVS hun bedoelingen direct duidelijk; ze gingen de strijd aan en schuwden de duels niet. De scheidsrechter liet veel doorspelen en daar hadden onze jongens het in de beginfase zichtbaar lastig mee. Toen we vervolgens door een ongelukkige goal op achterstand kwamen, dachten we dat dit wel eens een lastige pot kon worden.

Dat leken de jongens zelf ook te beseffen, want ze schakelden direct een tandje bij. Dat resulteerde in de gelijkmaker en even later ook een voorsprong. Maar SVS weigerde zich gewonnen te geven. Met fysiek spel kwam de ploeg Capelle weer langszij en zo ging het een tijdje gelijk op. In de rust vertelden we de jongens dat ze goed speelden en vooral zo door moesten gaan en zich niet moesten laten afleiden door overtredingen of fysiek spel.

Direct na rust speelde Spirit erg sterk. De jongens zetten SVS onder druk en zaten overal tussen. Othman onderscheidde zich in die fase met enkele fraaie acties en maar liefst 4 doelpunten. Top gedaan! Ischa, die de tweede helft keepte, zorgde voor gevaar met zijn verre uitrappen. Faas profiteerde daarvan en pikte zijn goaltje mee. Achterin was Koen, die een sterkte wedstrijd speelde, de baas. De aanvallers van SVS kwamen er na rust niet meer aan te pas. Kaiowa, Seth, Levi en Tim liepen de gaatjes op het middenveld dicht en zorgden afwisselend voor gevaar voorin. De scheidsrechter blies uiteindelijk af bij een eindstand van 4-10 voor Spirit. Klasse!

Het was goed om te zien dat Spirit zich niet liet afbluffen. Toen het nodig was, tapten de jongens uit een ander vaatje en gingen ze de strijd aan met de tegenstander. Omdat er ook weer goed gevoetbald werd, boekte Spirit een verdiende overwinning. Het was onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Volgende week spelen we nog vriendschappelijk en dan is het tijd voor even rust.

Tot na de winterstop en fijne feestdagen voor iedereen!