• Spirit JO8-1 na knappe comeback langs FC Oudewater JO8-1

“Kom op mannen. Zij zijn heus niet beter dan jullie, maar wel feller.“ Zeven enigszins beteuterde gezichten kijken de trainers aan. Even daarvoor is de ene na de andere bal erin gevlogen en met nog 10 minuten te spelen kijken we tegen een 5-2 achterstand aan. “Er is nog niets verloren, maar dan moet er wel een schepje bovenop. Denk even goed aan onze yell (wie zijn wij, Spirit!). Laat ze dat maar eens zien op het veld.”

30 minuten eerder…

Onder een blauwe lucht trappen we af tegen FC Oudewater. Een geduchte tegenstander, herinneren we ons van de thuiswedstrijd. Toen gingen we nipt onderuit. Nu spelen we uit en dat betekende: vroeg uit de veren. Om 07.20u reden we al richting Oudewater. Het deert de jongens niet. Ze beginnen fris en uitgeslapen aan de wedstrijd. Binnen no time staat er 0-1 op het scorebord. Kaiowa zet goed door en drukt vervolgens rustig af.

Gas terug nemen doet Spirit niet. Vol enthousiasme gaan de jongens op zoek naar een tweede treffer. Die komt er even later ook. Othman zorgt voor het hoogtepunt van de ochtend door de bal net over de middenlijn vol op zijn schoen te nemen. De bal vliegt met een grote boog over de keeper heen. Wat een goal! De verdediging, onder leiding van Koen en Seth (die op doel staat) is tot dan nog niet in de problemen gekomen. Dat verandert even later. Al heeft Oudewater daar de hulp van Spirit voor nodig. Er vallen liefst twee eigen goals. Ineens is het gelijk. Met 2-2 gaan we rusten.

In het derde kwart is Spirit het even helemaal kwijt. Of het met de tegengoals, vlak voor rust te maken heeft; wie zal het zeggen, maar het loopt niet meer. Het vertrouwen is weg en Oudewater wordt even geen strobreed in de weggelegd. Met een achterstand van 5-2 gaan we de laatste pauze in. De jongens kunnen wel een peptalk gebruiken.

Dan volgt het Ouderkerk kwartiertje (nou ja, 10 minuten dan). De jongens gooien alle schroom van zich af. Ineens worden duels weer gewonnen. En acties lukken plotseling weer. Een snelle aansluitingstreffer van Seth (schuiver met links in de hoek) geeft Spirit nog een zetje in de rug. Koen en Kaiowa (die de tweede helft keept) geven achterin niets meer weg. Kaiowa zorgt bovendien voor veel gevaar met zijn verre uittrappen. Op het middenveld bikkelen Othman en Seth erop los en Levi, die altijd voorop in de strijd gaat, schakelt nog een tandje bij. Voorin gaat Faas de strijd aan met de fysiek sterke verdedigers van Oudewater en Ischa probeert zijn goede linker in stelling te brengen.

Dat lijkt een aantal keren te lukken, maar de keeper van Oudewater keept een goede pot. Uiteindelijk breekt het verzet van Oudewater toch. Het is Ischa die met een loepzuivere hattrick Spirit op 5-6 zet. Die voorsprong geeft Spirit niet meer weg. Op karakter slepen de jongens de overwinning binnen.

Een knappe prestatie!