• Spirit JO8-1 na spannende pot onderuit tegen FC Oudewater

Of de overwinning op Feyenoord nog in de hoofden zat? Of het, het slechte weer was? Of het feit dat we in een hogere klasse uitkomen en de tegenstander iets groter, sneller en slimmer was dan we gewend waren? Wie zal het zeggen. Spirit JO8-1 leed zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen. En dat was zeker geen schande. FC Oudewater heeft een leuke ploeg met goede spelers. Zij, en de spelers van Spirit, zorgden voor een vermakelijke wedstrijd die alle kanten op ging.

Het was vroeg en regenachtig. De warming-up werkten we dan ook in het donker af. Vlak voor het begin van de wedstrijd sprongen de lichten aan. Een lichtwedstrijd op zaterdagochtend dus. Oudewater begon goed aan de wedstrijd. Ze waren fel en zaten er bovenop. Daar had Spirit het lastig mee. De jongens hadden moeite om onder de druk van hun tegenstander uit te komen. De omschakeling van aanval naar verdediging verliep bovendien een aantal keren stroef en dat zorgde voor een 4-1 achterstand na het eerste kwart.

Gelukkig konden de jongens tijdens de korte rustpauze zelf vertellen waar het aan schortte. Er mocht wel een tandje bij en het samen aanvallen, samen verdedigen kon beter. Ze maakten hun woorden meer dan waar in het tweede deel van de wedstrijd. Spirit zette FC Oudewater direct onder druk en speelde zich een aantal keren soepeltjes door de verdediging. Door goals van achtereenvolgens Ischa, Kaiowa, Levi en Seth stonden we bij rust met 5-4 voor. Vlak voor rust leken we ook nog de 6-4 te maken, maar de keeper bleek de bal met één hand vast te hebben gehad. Geen goal dus. Wat zou de VAR daarvan hebben gevonden.

Het leek of de jongens na hun inhaalrace dachten dat het wel goed zou komen. Ineens was Oudewater weer feller en scherper. Voor we het wisten keken we weer tegen een achterstand aan. En die had groter kunnen zijn, zij het dat Tim erg goed stond te keepen. Klasse gekeept Tim! Spirit probeerde het daarna nog wel, maar miste de overtuiging van de week daarvoor tegen Feyenoord. Aan de inzet en het enthousiasme lag het zeker niet, het zat er gewoon even niet in. Bij een stand van 6-9 werd er afgefloten. Zoals het hoort, schudden de jongens daarna hun tegenstander de hand en doken daarna lekker onder de warme douche.

Deze week weer lekker trainen jongens en dan gaan we er volgende week weer tegenaan! Hopelijk is dan ook Othman, die deze week ziek was, er weer bij.