• Spirit JO8-1 na valse start ruim langs sv Ommoord JO8-1

  Spirit JO8-1 heeft de thuiswedstrijd tegen sv Ommoord winnend afgesloten. Na een stroeve start rekende de JO8-1 overtuigend af met de tegenstander. Na maanden van kou, wind en regen kon de thermokleding deze zaterdag in de kast blijven. Zelfs om 08.30u was de temperatuur al aangenaam. Alle ingrediënten voor een lekkere pot voetbal waren aanwezig.

  In de oefenzege tegen BVCB (8-0) experimenteerden we voor het eerst met het spelen in een opstelling. Samen aanvallen en (vooral) samen verdedigen blijft het uitgangspunt, maar we wezen per kwart twee spelers aan die voor de verdedigende organisatie moesten zorgen. Dat ging prima en dus trokken we deze lijn door tegen Ommoord. De start van Spirit was echter slap te noemen. En ja, dan kun je wel een opstelling hebben, maar zonder hard werken en veel energie wordt het dan lastig. Dat merkten we tegen Ommoord. De gasten waren feller, sterker in de duels en het was dan ook niet onverdiend dat ze de leiding namen (0-2).

  Geen man overboord; we hebben vaker gezien dat de JO8-1 in staat is om een achterstand om te buigen. Ook nu zetten de jongens een paar tandjes bij. En toen Spirit het initiatief eenmaal had, gaf het, het niet meer weg. 0-2 werd 8-2 en pas toen Spirit wat gas terugnam in de slotfase kwam Ommoord wat dichterbij. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar (8-4).

  Zo legde de JO8-1 na wat opstartproblemen een prima partij op de mat. Keeper Gijs Rijkaart speelde daarin een belangrijke rol. Niet alleen verdedigend; ook aan de bal. Hij durfde zijn medespelers aan te spelen en soms zelf een spits uit te kappen en van daaruit konden we voetballen. Het leidde tot een aantal mooie aanvallen met prima samenspel van de jongens. Joep, Ties en Kaj waren achterin de baas en belangrijk in de passing. Ze vonden de openingen in de defensie van Ommoord. Gijs Dekker en Finn waren lekker actief op het middenveld en beloonden zichzelf met een aantal mooi doelpunten. Djafiëro is al weken ongrijpbaar en bezorgde met zijn dribbels de verdediging van Ommoord kopzorgen. En voorin toonde Luca zijn neusje voor de goal weer met een prima doelpunt.

  Mooie zege mannen! Volgende week graag vanaf minuut 1 bij de les.

  Tot dan!