• Spirit JO8-1 verslaat hoofdklasser SHO

  7 mei betekende eigenlijk een vrije zaterdag in verband met de meivakantie. Maar ja, waar doe je jongens die van voetbal houden nu echt een plezier mee: een potje voetballen! En dus gingen we op zoek naar een tegenstander. Die vonden we in SHO JO8-1, dat uitkomt in de hoofdklasse. Een mooie testcase voor de jongens. De omstandigheden waren perfect. Een strakblauwe lucht, acht jongens vol energie die stonden te trappelen van ongeduld, een hoop support langs de lijn: let’s go!

  De jongens moesten even wennen aan het niveau de tegenstander. Het leek of de jongens van SHO net wat harder liepen en harder schoten dan we gewend waren. Toch deed Spirit niet onder voor de leeftijdsgenoten uit Oud-Beijerland. Na even de kat uit de boom gekeken te hebben en met name te hebben verdedigd, kwam Spirit ook zelf aan voetballen toe. Er ontstond een gelijk opgaand duel met kansen voor beide doelen. Na een kleine voorsprong voor Spirit moesten de jongens in de fase vlak voor rust het initiatief aan SHO laten. De ploeg uit Oud-Beijerland profiteerde, drukte door en zorgde ervoor dat ze met een voorsprong de rust in gingen.

  Geen man overboord, vertelden we de jongens. Ze speelden goed, en bovenal: als team. We vonden het mooi om te zien dat we de twee zaken waar we de laatste tijd op hameren, samenspelen en terug verdedigen, volop terugzagen. Zo scoorden Faas (met zijn hoofd) en Seth (met links) uit mooie voorzetten van Ischa. Kaiowa en Levi vielen op door hun verdedigende acties. Tackles, blocks: ze maakten het de aanvallers van SHO moeilijk. Zo doorgaan dus!

  Dat deden de jongens. Na 20 minuten voetbal inde tweede helft stond er een eindstand van 6-8 op het scorebord. Gewonnen! Tim, die zijn keepershandschoenen in de rust aan Ischa had overgedragen, liet zien ook op het middenveld zijn mannetje te staan. Hij was, zowel verdedigend als aanvallend lekker actief. Othman maakte een paar knappe dribbels en scoorde een prima goal. Faas was weer niet te stoppen en maakte zijn hattrick compleet. Seth was na een lange rush dicht bij zijn tweede goal, goed geprobeerd. Ischa keepte foutloos en stichtte gevaar met zijn uittrappen.

  Complimenten ook voor Koen, Levi en Kaiowa. Koen was achterin een rots in de branding en wat een werk verzetten Kaiowa en Levi. Zonder moeite maakte ze de ene na de andere verdedigende sprint. Klasse jongens! Na een mooie actie wist Koen ook nog eens met een knap schot te scoren. Top!

  Mooie aanvallen, verschillende doelpuntenmakers en samen verdedigen: de jongens ervaarden dat wanneer ze als team opereren, ze iedere tegenstander kunnen verslaan. Ook teams uit de hoofdklasse.

  Tot volgende week!