• Spirit JO8-1 wint na knappe comeback van Slikkerveer JO8-1

Spirit JO8-1 heeft in een wedstrijd met twee gezichten afgerekend met Slikkerveer JO8-1. Na een matige eerste helft en een ijzersterke tweede helft stond er 5-8 op het scorebord. Spirit toonde karakter en boekte uiteindelijk een verdiende overwinning.

De gezichten stonden op onweer na het rustsignaal. Spirit JO8-1 was dan ook onherkenbaar in de eerste helft. De teamgeest, die de JO8-1 normaal juist zo sterk maakt, ontbrak. Er werd niet als team verdedigd, ongeïnspireerd aangevallen en gemopperd op elkaar. De ruststand van 5-1 loog er dan ook niet om. Toch hadden we ook goed nieuws voor de jongens: er was nog een helft te spelen en dus kon er wat gedaan worden aan de achterstand. Maar dan wel: vijf tandjes erbij, energie erin en als team opereren, zowel verdedigend als aanvallend. En positief zijn tegen elkaar.

Wat er in de limonade zat in de rust zullen we nooit weten, maar na de rust zagen we een heel ander Spirit. Verdedigend werd vrijwel niets meer weggeven en ook het aanvalsspel was bij vlagen uitstekend. Verdedigers Ties, Kaj, Joep en Gijs Dekker gaven de spitsen van Slikkerveer, die in de eerste helft zo gevaarlijk waren, geen kans meer. De spaarzame keren dat ze doorbraken, keepte Gijs Rijkaart uitstekend. Vooral de redding waarbij hij zijn hele lichaam voor het schot wierp, maakte indruk.

Ook aan de bal maakte Spirit indruk. Scherpe passes van achteruit van onder andere Kaj, Joep en Gijs Dekker, sneden dwars door het middenveld van Slikkerveer. Daar wisten Djafiëro en Finn wel raad mee. Terwijl de één de verdedigers bezighield met een dribbel, liep de ander alweer vrij en kon er door gevoetbald worden. Voorin waren de jongens ook niet zelfzuchtig; vooral Luca viel op met enkele mooie assists. Voor de goal wist hij knap het overzicht te behouden. Door doelpunten van Djafiëro, Finn en Ties boog Spirit de achterstand om en ineens raakte de tegenstander gefrustreerd. Spirit trok zich daar niets van aan. Het bleef goede aanvallen opzetten en scherp verdedigen en bouwde de voorsprong verder uit tot de eindstand van 5-8.

Een groot compliment jongens hoe jullie deze wedstrijd hebben omgedraaid. De trainers hebben best op jullie gemopperd in de rust; knap hoe jullie jezelf hebben herpakt. Ga zo door!