• Spirit JO9-1 besluit seizoen met spectaculair gelijkspel tegen FC Banlieue

  Op 3 september 2022 begon de JO9-1 het seizoen in en tegen Nieuwerkerk. Op 20 mei speelden we de laatste competitiewedstrijd tegen de rasvoetballers van FC Banlieue. Een wedstrijd waarin de JO9-1 het publiek liet zien enorm te zijn gegroeid in het afgelopen seizoen. Met flitsend combinatievoetbal en tomeloze energie draaide Spirit een achterstand om. De verdiende voorsprong moest in de slotfase helaas toch nog prijs worden gegeven. Geen schande tegen FC Banlieue, dat een makkelijk voetballend elftal heeft met fysieke kracht.

  Spirit en Banlieue maakten er vanaf het begin een vermakelijk schouwspel van. Banlieue had licht de overhand en dat resulteerde in een kleine voorsprong voor de Rotterdammers (0-1). Spirit ging echter niet bij de pakken neer zitten. De jongens en dame gaven alles en dat was precies waar de trainers om gevraagd hadden: gooi er energie in en werk hard. We weten van de JO9-1 dat het goede voetbal dan vaak snel volgt. Gelukkig was dat tegen Banlieue niet anders. Steeds meer nam Spirit het initiatief over en dat leidde tot de verdiende gelijkmaker en even later ook een voorsprong (2-1).

  Het spel bleef vervolgens op en neer gaan met mooie acties over en weer. Kort voor rust zag Spirit de tegenstander weer langszij komen (2-2). In de rust werden de jongens en dame nog eens opgepept. Het was zonnig, heet zelfs: dus het energieke spel kostte kracht. Toch nog even volhouden en doorgaan zo! In het kwartier dat volgende viel alles samen en kwam alles eruit waar we het hele jaar zo hard op hebben getraind.

  Spirit bouwde geduldig op van achteruit, creƫerde op het middenveld een mannetje meer met mooie combinaties en werd vervolgens via de flanken gevaarlijk. Strakke passes, prima aannames, fijne dribbels, mooie steekpasses: alles lukte. En als Banlieue uitbrak werd er als leeuwen terug verdedigd. Wat een duelkracht werd er getoond. Dat leidde tot een zeer verdiende voorsprong (4-2). Die leek niet meer in gevaar te komen. Spirit heerste en Banlieue leek niet meer in een comeback te geloven. Een wereldgoal (zondagschot in de kruising) bracht het geloof terug en in de slotseconden viel de gelijkmaker.

  Spirit mag echter trots zijn op het vertoonde spel en de getoonde inzet. Een echte teamprestatie. Spirit JO9-1 kan terugkijken op een prima seizoen. De ploeg kwam dit seizoen uit in de Hoofdklasse en moest daar in het begin van het seizoen wat aanwennen. Net wat minder tijd om een bal aan te nemen, fysiek sterke tegenstander: er werd wat gevraagd. De jongens en dame zijn de uitdaging aangegaan en met succes. Halverwege het seizoen wist de JO9-1 zelfs een serie van overwinningen neer te zetten tegen gerenommeerde tegenstanders als XerxesDZB, BVCB, Olympia , Sparta en Barendrecht. Spirit groeide uit tot een echte Hoofdklasse ploeg die het iedere tegenstander lastig maakte. Een team dat goed kan voetballen maar ook fysiek de strijd aangaat wanneer de wedstrijd daar om vraagt.

  Ischa, Naomi, Koen, Levi H, Seth, Kaiowa, Levi S en Faas: we hebben van jullie genoten!

  We sluiten het seizoen af met twee toernooien: ons eigen Spirit-toernooi op 3 juni. En een internationaal toernooi op 10 juni, bij Trinitas uit Oisterwijk, met ploegen uit onder andere Schotland, Ierland en Duitsland. Hopelijk kunnen we daar nog een keer stunten!