• Spirit JO9-1 geeft tegen Excelsior voorsprong in slotfase uit handen

Spirit JO9-1 heeft in een winters decor de laatste wedstrijd van 2022 verloren. Op een besneeuwd kunstgrasveld kwamen de Ouderkerkers na een vermakelijke wedstrijd net tekort tegen Excelsior Rotterdam.

Dat het gevroren had en koud was, wisten we nadat we verzamelden bij de Surfplas. Maar dat het een kilometer of 10 verder, in Kralingen, zelfs had gesneeuwd, kwam als een verassing. Er werd dan ook al snel met sneeuwballen gegooid. Gelukkig konden we in de kleedkamer even opwarmen, maar na een korte warming-up moesten de jongens en dame er om 08.30u toch aan geloven. De wei in!

Spirit begon onwennig aan het duel tegen de Kralingers. Dat had onder andere te maken met het besneeuwde veld dat zorgde voor wat glijpartijen en een bal die andere dingen deed dan normaal. Maar Spirit oogde ook wat tammetjes. Zou dat te maken hebben met de wedstrijd van een avond eerder (Nederland-Argentinië) die sommigen helemaal afgekeken hadden? Hoe het ook zij: na 10 minuten stond er een 2-0 achterstand op het bord.

Na een korte peptalk stopte Spirit wat meer energie in de wedstrijd en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel ook. Naomi vond Ischa, die lanceerde Kaiowa in de diepte en laatstgenoemde rondde fraai af (2-1). Het geloof groeide direct en Spirit liet zich niet afleiden toen een schot van ver op het gladde veld ongelukkig binnenviel (3-1). Spirit was de baas op het veld, dicteerde het spel en het was aan de prima doelman van Excelsior te danken dat Spirit niet dichterbij kwam. Tot Kaiowa mocht aanleggen voor een corner. Hij draaide de bal met rechts prima in, vond Seth, en die knikte knap binnen. Ons eerste kopdoelpunt van het seizoen. En nog een mooie ook!

Spirit pakte na rust door. Het gaf Excelsior geen ruimte en de aanvallen díe de Rotterdammers plaatsten werden vakkundig onschadelijk gemaakt door Naomi en Koen. Levi H voetbalde in het doel prima mee en slaagde er in om ook in de diepte de vrije mensen te vinden. Voorin werd er prima gecombineerd en dat leidde tot een prachtige aanval over vele schijven. Ischa vond uiteindelijk Faas en die wist de vrijstaande Levi S te bereiken. Levi S rondde beheerst af (3-3). Tiki-taka! Nadat Ischa ons met een knap schot in de korte hoek op voorsprong zette, leek een stunt in de maak (3-4).

Het tweede blok van de competitie bleek echter 10 minuten te lang te duren. Excelsior zette nog eens flink aan, drukte Spirit steeds verder terug en slaagde er uiteindelijk in de gelijkmaker te forceren. Toen niet veel later ook de 5-4 viel, was het verzet gebroken. Ineens begonnen de jongens en dame de vermoeidheid en kou te voelen. De laatste goal van Excelsior (6-4) was er een voor de statistieken. Iedereen was blij dat we na de penalty’s de warme kleedkamer in konden.

De JO9-1 kan terugkijken op een uitstekend tweede blok in de Hoofdklasse. Niet alleen de resultaten waren prima (5x winst, eenmaal verlies); ook het spel wordt steeds beter. De jongens en dame weten elkaar steeds beter te vinden en combineren er bij tijd en wijle lustig op los. En ook als de wedstrijd erom vraagt dat de beuk er in moet, weet de JO9-1 wat hen te doen staat. Het is een écht team!

Namens de JO9-1 (Ischa, Naomi, Koen, Levi H, Seth, Kaiowa, Levi S, Faas) fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!