• Spirit JO9-1 na valse start ruim langs CVV Zwervers JO9-1

  Spirit JO9-1 heeft na een moeizaam eerste kwart afgerekend met CVV Zwervers JO9-1. De Ouderkerkers namen met name in de slotfase ruim afstand van de leeftijdsgenoten uit Capelle aan den IJssel.

  Na drie uitwedstrijden op rij speelde de JO9-1 eindelijk weer eens voor eigen publiek, maar het thuisvoordeel leek Spirit niet te helpen. De geelwitten openden stroef op Sportpark Ouderkerk al was dat ook de verdienste van de Zwervers. De gasten oogden gretig in de openingsfase, beschikten over een aantal technisch vaardige spelers en drukten Spirit direct terug. Dat leidde tot een vroege openingsgoal (0-1). Spirit antwoordde snel, maar echt wakker geschud leken de jongens en dame niet. Opnieuw nam de tegenstander de leiding en dat scenario herhaalde zich vlak voor het verstrijken van het eerste kwart nog eens (2-3).

  Het bleek de laatste goal van de Zwervers. Er stond na de het eerste kwart dan ook een ander Spirit op het veld. Geconcentreerder, meer als team opererend en hard werkend. En we weten van de JO9-1 dat als er hard gewerkt wordt, het mooie voetbal meestal snel volgt. Zo ook vandaag. Mooie dribbels, steekpassjes, hakjes: alles kwam langs.
  Ook verdedigend stond het goed. De aanvallers van de tegenpartij kregen geen voet meer aan grond en twee scherpe counters werden onschadelijk gemaakt door keeper Levi S die alert zijn doel uitkwam en later ook nog een indraaiende corner zijn doel uit ranselde. En toen de aanvallers hun vizier scherp stelden, zette Spirit De Zwervers bij rust al op een onoverbrugbare afstand.

  De tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het Capelse doel. Afstandsschoten, voorzetten, dribbels; alles leek te lukken bij Spirit. De jongens en dame namen het terechte applaus van het publiek na afloop dankbaar in ontvangst.

  Levi S keepte een puike pot en zijn spelhervattingen zorgden voor een hoop gevaar. Naomi en Koen waren uitstekend op dreef in de verdediging en pikten allebei een prima doelpunt mee! Seth heeft zijn draai op het middenveld gevonden en strooit in een soort Wieffer-achtige rol met steekpassjes. Kaiowa blijft de motor van het elftal; hij wisselt mooie dribbels moeiteloos af met messcherpe slidings. Levi H is gevaarlijk met zijn passing en schoten en bleef ijskoud in een één-op-één met de keeper. Ischa haalde weer een aantal keer verwoestend uit met zijn linker. Maar ook zijn hakje in het vijandelijke doelgebied was prachtig; jammer dat die net niet werd afgerond. En Faas was weer ongrijpbaar. Deze week geen doeltreffende rabona, maar wel een aantal andere mooie goals.

  Na het Paasweekend pakken we draad weer op in Gouda, tegen Olympia.

  Tot dan!