• Spirit JO9-1 te sterk voor Olympia in kletsnat decor

Spirit JO9-1 is het derde blok van het seizoen goed begonnen. De ploeg uit Ouderkerk aan den IJssel, uitkomend in de Hoofdklasse, was op wat waarschijnlijk de natste zaterdag van het jaar was, te sterk voor Olympia JO9-1. Het was de tweede zege op een Goudse ploeg in een week tijd, nadat Spirit vorige week in een oefenduel Jodan Boys JO9-1 de baas was (zie foto).

Spirit opende sterk. De jongens en dame namen de regen voor lief en drongen Olympia direct terug. Olympia had geen antwoord op de vlotte combinaties van Spirit en doordat er ook goed werd terug verdedigd, leek er na 10 minuten voetbal geen vuiltje aan de lucht (3-0). Toch wilden we niet te vroeg juichen. We kenden Olympia nog van vorig seizoen en wisten dat er behoorlijk wat voetbal in die ploeg zit.

Dat bleek in het tweede kwart. Binnen een paar minuten had Olympia de achterstand weggepoetst en Spirit stond er wat beduusd bij. Even wist het zich geen raad met de felle tegenstander. Daarbij moet gezegd worden dat de omstandigheden zwaar waren. De regen kwam nog steeds met bakken uit de hemel en met name de keepers hadden last van de gladde, doorschietende ballen.

Net op tijd, begreep Spirit dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Mooi voetbal was even niet mogelijk en dus ging de beuk erin. De duels werden weer gewonnen en de handige aanvallers van Olympia werden bij het doel weggehouden. Dat leidde tot een nieuwe voorsprong bij rust (5-3).

In de tweede helft bleef Spirit de bovenliggende partij, maar de marge werd nooit meer dan twee, zodat de geelwitten op hun hoede moesten blijven. Het spel bleef op en neer golven met doelpunten over en weer. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Spirit eindelijk definitief afstand van Olympia te nemen en was het verzet van de Goudenaren gebroken (10-7).

Zo liet de JO9-1 direct na de winterstop zien dat het een team is om rekening mee te houden. Naast dat de jongens en dame goed kunnen voetballen, kunnen ze ook de mouwen opstropen wanneer de wedstrijd daar om vraagt. Dat belooft wat voor het nieuwe jaar!

Speciale vermelding nog voor Naomi die niet alleen een hattrick scoorde, maar ook overal op het veld te vinden was. Deze wedstrijd dus een ‘woman of the match’!