• Spirit heeft zaterdag voor de 2e wedstrijd op rij tegen een degradatie concurrent niet weten te winnen. In een wedstrijd van ‘niet mogen verliezen’ bleef het scorebord bij vv Rijsoord op 0-0 staan.
  Die instelling was logisch, want de verliezer krijgt het wel erg moeilijk om degradatie af te wenden. Maar zeker voor Spirit was winst het enige wat telt. Het stond immers 5 punten achter Rijsoord, met de wetenschap dat de opponent een wedstrijd meer had gespeeld.
  Richard van Cappellen kon zaterdag over diverse spelers niet beschikken. Zo was Stefan Bitter geschorst en waren Marijn Advocaat, Ruben de Vries en Olaf Visser geblesseerd. De technische staf kreeg wel positief nieuws. Cris de Jong kwam de warming up goed door en werd vlak voor de wedstrijd alsnog op het wedstrijdformulier gezet. Hij begon wel op de bank, maar maakte in de 2e helft zijn rentree. De meest opvallende naam op het formulier was die van Kevin Kriek. Vorig seizoen nam hij afscheid van het eerste elftal. Vorige week werd hij al gevraagd bij Spirit 2 en afgelopen zaterdag nam hij plaats op de bank bij Spirit 1. Hij verving in de rust de niet fit gestarte Anton de Koning. Thijs Loeve maakte ook weer deel uit van de selectie. De jeugdspeler speelde eerder al in de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit. Hij begon naast Jochem Schrader in het centrum van de verdediging.
  Beide ploegen startte afwachtend. Het duurde dan ook lang voordat beide ploegen in het vijandelijk strafschopgebied wat meer van zich lieten horen. Slechts een vrije trap van Rijsoord in de 8e minuut, waarbij Sean Luthart alert reageerde en een ontsnapping van Ruben Slooff waarbij hij op de keeper van Rijsoord stuitte, waren in het eerste half uur de enige wapenfeiten. In het laatste deel voor de theepauze kopte Ruben Slooff te zacht in en schoot Tjerk de Kogel over het doel. Rijsoord kopte naast en stichtte vlak voor rust gevaar voor het Ouderkerkse doel.
  In de 2e helft zette Rijsoord een tandje bij. Dat resulteerde in een aantal hachelijke momenten in de Ouderkerkse defensie. De grootste kans was na een uur spelen toen een Rijsoordse speler vlak voor doel de bal voor het intikken had. Tot opluchting van Spirit ging zijn inzet ruim over.
  Ook Spirit kreeg ook wat mogelijkheden, maar precisie ontbrak. Schoten van Eric Jansen en Tjerk de Kogel gingen hoog over en inzetten van Lukas Bos gingen naast het doel.
  Na het opmaken van de balans werd duidelijk dat de ‘schade’ mee viel. Spirit steeg een plaatsje, omdat De Zwerver met 0-2 verloor van Oranje Wit. Ook de ploegen die op de felbegeerde veilige plaatsen stonden, verloren. Alexandria’66 verloor met 3-0 bij IFC en cvv Zwervers verloor verrassend met 3-0 bij Streefkerk. Pelikaan was de grootste winnaar van dit weekend. Met de 3-2 overwinning op EBOH steeg het naar 7e plaats, 2 punten boven de nacompetitie plaats.
  Spirit staat er nog niet rooskleurig voor. De Ouderkerkse ploeg moet minimaal 5 punten goed maken op Rijsoord, cvv Zwervers èn Alexandria’66. Grotendeels hebben de geel-witten dat zelf in de hand. Er volgen nog wedstrijden tegen de laatste 2 genoemden. Maar rechtstreekse degradatie ligt ook nog op de loer. Op die plaats staat De Zwerver, in punten gelijk met Spirit. Volgende week staat de wedstrijd Spirit tegen De Zwerver op het programma.

 • Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien: 
  Spirit gaat zaterdag op bezoek bij Rijsoord. Naast Rijsoord strijdt Spirit met De Zwerver, Pelikaan, cvv Zwervers en Alexandria’66 om de plaatsen 7 en 8, welke behoud in de 2e klasse veilig stellen.
  Spirit staat momenteel één na laatste (12e), een rechtstreekse degradatieplek. Het verschil met de veilige plekken is 6 punten. De Ouderkerkse ploeg zal zich dan (voorlopig) moeten richten op de nacompetitie plaatsen (9e/10e/11e plaats). De Zwerver staat 11e met één punt voorsprong. Rijsoord en Pelikaan hebben momenteel 5 punten voorsprong op Spirit, echter heeft Rijsoord een wedstrijd meer gespeeld.
  Rijsoord en Spirit hebben een lange historie van onderlinge wedstrijden. Beide ploegen speelden 12 keer eerder tegen elkaar. Echter zijn de uitslagen niet bekend. De eerste keer was in het seizoen 1963-1964. De laatste editie (1996-1997) is alweer meer dan 25 jaar geleden. Na dat seizoen promoveerde Rijsoord naar de 1e klasse, waarin het 19 keer uitkwam. Tussendoor maakte de ploeg uit Ridderkerk 6 keer een ‘uitstapje’ naar de hoofdklasse. In het seizoen 2012-2013 zakte het ‘even’ naar de 2e klasse. Vorig seizoen degradeerde Rijsoord weer naar de huidige klasse.
  Rijsoord pakte in zijn thuiswedstrijden dit seizoen 14 punten. Er werd gewonnen van De Alblas (3-0), Pelikaan (2-1), Streefkerk (5-2) en De Zwerver (2-0). Tegen EBOH en cvv Zwervers werd met 1-1 gelijk gespeeld. Oranje Wit (1-4), Spartaan’20 (1-3) en VVGZ (0-4) namen de 3 punten mee naar huis.
  Spirit sprokkelde tot nu toe slechts 7 punten in de uitwedstrijden. Alleen op bezoek bij Streefkerk werd gewonnen: 0-4. Bij EBOH (2-2), IFC (1-1), Pelikaan (3-3) en cvv Zwervers (1-1) werd gelijk gespeeld. Bij De Alblas (4-1), Spartaan’20 (2-0), VVGZ (2-1) en De Zwerver (2-1) moest Spirit de punten achterlaten.
  De wedstrijd Rijsoord tegen Spirit, gespeeld op Sportpark Het Kraaiennest (Vlasstraat 1a in Ridderkerk), begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Laros.

  •  

   Volgende wedstrijden: (onder voorbehoud)
   Zaterdag 23 maart: Spirit - De Zwerver (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 30 maart: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 6 april: Spirit - EBOH (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 13 april: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 20 april: Spirit - cvv Zwervers (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 27 april: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 4 mei: Alexandria'66 - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 11 mei: Spirit - VVGZ (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 18 mei: Oranje Wit - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
   Zaterdag 25 mei: Spirit - De Alblas (competitie), aanvang 14.30 uur.