• Spirit heeft zaterdag een ruime overwinning op FC Binnenmaas geboekt. In Ouderkerk stormde Spirit met name in de eerste 20 minuten over hun tegenstander heen. Nog niet iedereen had zijn plaatsje gevonden of de openingstreffer was al een feit. Meteen na de aftrap werd de bal veroverd en werd Lukas Bos in stelling gebracht. De Maasdamse doelman pareerde nog wel de inzet maar kon niet voorkomen dat de meegelopen Ruben Slooff alsnog afrondde: 1-0. Ruim 10 minuten later scoorde de aanvaller met een flinke uithaal zijn 2e treffer: 2-0. Tim de Vaal was al eerder dichtbij een treffer. Spirit denderde door en creëerde kans op kans en Stefan Bitter kopte Spirit na een kwartier voetballen op 3-0.  Lukas Bos was 2 minuten later ook trefzeker.
  Toch was FC Binnenmaas niet helemaal onzichtbaar. De bezoekers kregen in de 1e helft een aantal kansjes om zelf ook te scoren. Enkele pogingen werden door doelman Patrick Bom uit zijn doel gered.
  Maar ook Spirit kon de score verder uitbreiden. Zo kreeg Lukas Bos 2 kopkansen, waarbij de 1e volledig vrij voor het doel. Hij zag tot zijn eigen verbazing de bal naast het doel gaan. Ook een situatie waarbij 4 Spirit spelers tegen 2 verdedigers opdoken voor het doel van FC Binnenmaas werd slordig mee omgegaan. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 5-0. Onduidelijk was wie uiteindelijk het doelpunt op zijn naam mocht zetten. Stefan Bitter claimde het doelpunt, maar het kan ook zijn dat uiteindelijk Lukas Bos de bal achter de doellijn knikte.
  In de 2e helft zocht FC Binnenmaas brutaal de aanval. Het kreeg aardig wat kansen en het is aan hun eigen onzorgvuldigheid te danken dat het niet scoorde. Patrick Bom moest een aantal keren redding brengen om zijn doel schoon te houden. Verder gingen inzetten over of (net) naast.
  De slotfase was weer voor Spirit. Ruben de Vries maakte met een rebound de 6-0 en Tim de Vaal kopte de eindstand naar 7-0.
  Daarmee boekte Sprit de grootste zege van dit seizoen in de 2e klasse F en pakte ook de koppositie. Sparta kwam namelijk niet in aktie en staat nu 2e. Het verschil is 1 punt, maar Spirit heeft een wedstrijd meer gespeeld. Heinenoord, dat met 5-0 won van Strijen, staat nu 3e, 3 punten minder dan de Ouderkerkers.
  Onderin heeft SVS voor het eerst gewonnen dit seizoen. Op eigen veld zegevierde de Capelse ploeg met 2-0 van Alexandria’66. Het verschil met Strijen is nog 1 punt. FC Binnenmaas staat 11e.    

 • Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  Spirit speelt zaterdag op eigen veld tegen FC Binnenmaas. De ploeg uit Maasdam heeft het dit seizoen moeilijk in de competitie, waarin 3 ploegen rechtstreeks degraderen en 2 veroordeeld worden tot het spelen van de nacompetitie. FC Binnenmaas staat momenteel met 10 punten uit 14 wedstrijden op de 10e plaats, net boven de degradatiegrens. Maar Slikkerveer, op de 11e plaats, heeft hetzelfde aantal punten. Strijen staat daaronder met slechts 2 punten minder. Naar boven kijkend staat Hillegersberg met 5 punten meer dan de aankomende tegenstander van Spirit.
  FC Binnenmaas zal het voorlopig met Slikkerveer moeten uitvechten om te voorkomen dat er direct wordt gedegradeerd.
  Statistisch gezien mogen de bezoekers leunen op gunstige resultaten. Het verloor in competitie nog nooit in Ouderkerk van Spirit. In 2015-2016 zegevierden de groen-geel geklede ploeg met 2-3. Het seizoen daarna werd met 1-1 gelijk gespeeld. Die uitslag stond ook na afloop van de wedstrijd van vorig seizoen op het scorebord.
  In de uitwedstrijden wist FC Binnenmaas slechts 2 punten te pakken. Op bezoek bij Hillegersberg en Slikkerveer werd met 3-3 gelijk gespeeld. Alexandria’66 (4-0), Heinenoord (3-2), Neptunus-Schiebroek (4-1) en VVGZ (5-2) wonnen hun thuiswedstrijden.
  Spirit pakte in Ouderkerk 15 punten. Er werd verloren van Sparta (1-4), Hillegersberg (0-1) en Pelikaan (0-1). De volle buit werd gepakt tegen Neptunus-Schiebroek (4-1), Nieuwerkerk (3-2), Strijen (4-1), SVS (3-0) en VVGZ (4-1).
  De wedstrijd Spirit tegen FC Binnenmaas, waarbij oud Spirit-man Michel van Noort de trainer is, begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jhamai.

  • Volgende wedstrijden:

   Zaterdag 11 maart: VVGZ - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 18 maart: Neptunus-Schiebroek - Spirit (competitie), aanvang 15.15 uur
   Zaterdag 25 maart: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 1 april: Pelikaan - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 8 april: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 15 april: Spirit - Slikkerveer (competitie), aanvang 15.00 uur 
   Zaterdag 22 april: SVS - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
   Zaterdag 29 april: Spirit - Heinenoord (competitie), aanvang 15.00 uur 
   Zaterdag 6 mei: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 13 mei: Strijen - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
   Zaterdag 20 mei: Spirit - Alexandria'66 (competitie), aanvang 14.30 uur 
   Zaterdag 27 mei: Nieuwerkerk - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur 

   Contact: spirit.mail.voor.eric@gmail.com