• Spirit speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen Lekkerkerk. Tegen de ploeg, dat strijdt tegen degradatie uit de 3e klasse, kon Spirit pas laat in de wedstrijd het verschil maken. Het werd uiteindelijk 4-0, waarvan de laatste 3 doelpunten binnen 5 minuten viel in het slot van de wedstrijd. Na een kwartier spelen zette Ingmar Burema Spirit al op 1-0. Maar het Ouderkerkse publiek moest lang wachten op meer doelpunten. Spirit liet een veel te laag tempo zien en Lekkerkerk kon geen vuist maken. Kevin Verstappen, die door de blessure van Bastiaan Haasnoot en de vakantie van Max van Herk zijn debuut maakte in het eerste elftal van Spirit, werd nauwelijks in verlegenheid gebracht.
  Het hoogte punt van de matige vriendschappelijke wedstrijd was de 2-0. Robbin Brouwer kreeg de bal op het middenveld. Hij ontdekte geen afspeelmogelijkheid en werd door Lekkerkerk ook niet aangepakt. De verdediger besloot de bal van ruim 30 meter op doel te schieten. De bal verdween onhoudbaar voor ex-Spirit doelman Schiedon in de kruising.
  Het doelpunt gaf Spirit even een opleving. Binnen 3 minuten brachten Giorgio Getrouw en weer Robbin Brouwer een acceptabele  eindstand op het scorebord.
  Zaterdag hervat Spirit de competitie tegen hekkensluiter SSS. Bij winst neemt de ploeg van Richard van Cappellen weer de 5e plaats over van Hellevoetsluis. Ivm hun aankomend 100 jarig jubileum speelde Hellevoetsluis vandaag al tegen Strijen (5-2) en zakte Spirit een plaatsje.

 • Klik  HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  SamenLoop voor Hoop

  Met de wedstrijd Spirit-Lekkerkerk werd speciale aandacht gegeven aan de SamenLoop voor Hoop Krimpenerwaard. Dit is een 24-uurswandelestafette, dat gehouden wordt in Lekkerkerk op zaterdag 29 juni, waarmee geld wordt opgehaald voor de KWF Kanker Bestrijding. Beide ploegen, inclusief scheidsrechter Arie Lingen, speelden met paarse veters (paars is de kleur van hoop). De organisatie was op Sportpark Ouderkerk aanwezig om deze loop extra onder de aandacht te brengen. Ook verkochten zij de paarse veters (€3,-) en gingen ze met een collecte bus rond. ‘Alle veters waren uitverkocht. Het was een geslaagde aktie’, melde één van de dames na afloop.
  Inschrijven voor dit evenement kan op www.samenloopvoorhoop.nl/krimpenerwaard
  Op 12 mei a.s. zal er op de Lekkerkerkse braderie een stand staan. Hier kunt u terecht voor meer informatie. Ook zullen hier oa de paarse veters te koop zijn.
  De winkel ‘In mijn straatje’ in Haastrecht (Hoogstraat 85) functioneert voor deze aktie als bestel- en afhaalpunt.        

 • Vooraf gezien:
  Na een weekje geen voetbal speelt Spirit zaterdag in Ouderkerk een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lekkerkerk.
  Lekkerkerk speelt nog steeds in de 3e klasse C. Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar in deze klasse tegen. Spirit won beide wedstrijden. De wedstrijd in Ouderkerk eindigde in 3-0. Tim van der Zee (2x) en Timme van Hof namen de doelpunten voor hun rekening. Lekkerkerk sloot dat seizoen af op de 12e plaats. Via de nacompetitie handhaafde Lekkerkerk zich. Spirit promoveerde dat seizoen via de nacompetitie.
  Lekkerkerk staat momenteel weer op de 12e plaats en met nog 3 wedstrijden te spelen dreigt hetzelfde scenario als vorig seizoen. Het verschil met de veilige plaatsen is 2 punten (CION en IJsselmonde FC) en 3 punten (Schoonhoven). Tegen de laatst genoemde werd 2 weken terug op eigen veld met 1-1 gelijk gespeeld.
  Het programma van Lekkerkerk is in het voordeel van de oefenpartner van Spirit. Volgende week gaat de ploeg van o.a. oud Spirit 2 trainer Mark van der Zee op bezoek bij Excelsior R, dat aan een dun zijden draadje hangt in deze klasse. De week erna krijgt het CION op bezoek. In een rechtstreeks duel kan Lekkerkerk zichzelf dan een goede dienst bewijzen.
  Lekkerkerk wist dit seizoen voor de competitie in de uitwedstrijden slechts 2x te winnen. 5 keer werd er gelijk gespeeld.
  Eerder dit seizoen speelden Spirit en Lekkerkerk ook vriendschappelijk tegen elkaar. In Lekkerkerk won Spirit met 0-1.
  De wedstrijd Spirit tegen Lekkerkerk begint zaterdag om 12.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Lingen.

 • Voorlopige programma:
  Zaterdag 11 mei: Spirit - SSS (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 18 mei: Nieuwenhoorn - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 25 mei: Spirit - Zuidland (competitie), aanvang 14.30 uur


  Contact: spirit.mail.voor.eric@gmail.com