• Spirit heeft zaterdag geen goed gevolg kunnen geven aan het spelbeeld tegen koplopers Oranje Wit en IFC. Met maar liefst 5 invallers pakten de Ouderkerkers 2 weken terug een punt bij IFC en verloor het de week ervoor pas in de blessuretijd van Oranje Wit. Ondanks dat ene punt gaf dat vertrouwen voor het verloop van de competitie, waarin Spirit moet vechten voor lijfsbehoud in de 2e klasse. Afgelopen zaterdag wist de ploeg van Richard van Cappellen geen vuist te maken te maken tegen De Alblas. Op bezoek bij de promovendus leed de Ouderkerkse ploeg een 4-1 nederlaag.
  Spirit kwam met een fitte selectie naar Alblasserdam, maar miste nog steeds een aantal spelers. Sean Luthart was er niet bij. Net als vorige week stond Aart Labee (37) tussen de palen. Op het middenveld startte Daniel van der Zwan en Timme van Hof naast aanvoerder Niels de Vries. Cris de Jong, Eric Jansen en Ruben de Vries begonnen (nog niet wedstrijdfit) op de bank. In de voorste linie was Ruben Slooff weer terug. Hij startte vanaf de linkerkant en Tjerk de Kogel kwam van rechts. Lukas Bos stond in de punt van de aanval.
  Zonder goede kansen te creëren hield Spirit het eerste deel wel stand, maar moest toezien dat de thuisploeg vanaf de penalty stip op voorsprong kwam (1-0). In het vervolg was Lukas Bos met een kopbal op de lat dichtbij de gelijkmaker.
  De wedstrijd werd in het eerste kwartier van de 2e helft beslist. Nog niet iedereen stond weer langs de zijlijn toen De Alblas de 2-0 op het scorebord zette. Spirit antwoordde snel. Ruben de Vries gaf een slim passje en Ruben Slooff scoorde de 2-1.
  Maar de aansluitingstreffer gaf Spirit geen vertrouwen. De Alblas maakte daar gebruik van en bouwde de voorsprong binnen 10 minuten uit naar 4-1.
  Spirit speelde de wedstrijd niet met 11 man uit. Lukas Bos kreeg 2 keer geel en moest vroegtijdig naar de kleedkamer.
  Door de nederlaag van Spirit zakten de geel-witten nog verder in de degradatie zorgen. Pelikaan won met 0-2 bij Streefkerk en staat nu op plaats 9, nog steeds een plaats dat nacompetitie betekent aan het eind van het seizoen.
  Spirit staat nu in punten gelijk met cvv Zwervers (1-3 zege bij Alexandria’66) en De Zwerver (0-6 verlies tegen Spartaan’20). De 3 ploegen hebben een buffer van 5 punten ten opzichte van hekkensluiter Streefkerk. De onderste 3 ploegen degraderen rechtstreeks.
  Rijsoord (2-1 nederlaag bij IFC) staat op de onderste ‘veilige’ plaats. Het verschil met Spirit is 5 punten. Rijsoord heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.
  De zorgen bij Spirit groeien gestaag. Het zal snel punten moeten gaan pakken om zich uit de gevarenzone te spelen. Maart zal voor de Ouderkerkers erop of eronder worden. Behalve koploper Spartaan’20 speelt Spirit tegen Pelikaan, Rijsoord en De Zwerver. Met name die laatste 3 wedstrijden zullen cruciaal zijn.
  Volgende week sluit Spirit de februari maand af met de thuiswedstrijd tegen Streefkerk.

 • Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  Aanstaande zaterdag gaat Spirit op bezoek bij De Alblas. Deze wedstrijd stond eerder gepland op 20 januari, maar werd door de gevallen sneeuw afgelast.
  De Alblas promoveerde dit seizoen naar de 2e klasse, waarin het in 2007-2008 voor het laatst uit kwam.
  De Alblasserdammers staan momenteel op de 7e plaats met 17 punten uit 12 wedstrijden. Spirit staat er wat minder goed voor. Met 10 punten staan de Ouderkerkers op de 9e plaats, een plaats dat aan het eind van het seizoen ‘nacompetitie spelen’ betekent.
  Spirit en De Alblas hebben nagenoeg geen historie. Slechts één keer kwamen beide ploegen elkaar in competitie verband tegen. Dat was in het seizoen 1977-1978, toen uitkomend in de 4e klasse.
  De Alblas speelde tot nu toe 6 thuiswedstrijden in de competitie. Slechts 1 wedstrijd werd verloren. Tegen koploper Oranje Wit werd een 2-5 nederlaag geleden. Ook tegen Pelikaan werd niet gewonnen. Er werd veel gescoord, maar de punten werden na de 3-3 gedeeld.
  Tegen Alexandria’66 (2-1), Streefkerk (3-0) en De Zwerver (4-2) werden de 3 punten wel in eigen zak gestopt. Opvallend aan deze uitslagen is het aantal doelpunten. Met 25 doelpunten werd het publiek van De Alblas met gemiddeld 5 doelpunten per wedstrijd getrakteerd. De laatste thuiswedstrijd was dat niet het geval. Tegen Dordrechtse EBOH werd het 1-1.
  De wedstrijd De Alblas tegen Spirit begint zaterdag om 15.00 uur op Sportpark Souburgh (Bas Verhoevenweg 6) en staat onder leiding van scheidsrechter De Meyer.  

 • Volgende wedstrijden: (onder voorbehoud)
  Zaterdag 24 februari: Spirit - Streefkerk (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 2 maart: Spartaan'20 - Spirit (competitie), aanvang 15.30 uur
  Zaterdag 9 maart: Spirit - Pelikaan (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 16 maart: Rijsoord - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 23 maart: Spirit - De Zwerver (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 30 maart: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 6 april: Spirit - EBOH (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 13 april: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 20 april: Spirit - cvv Zwervers (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 27 april: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 4 mei: Alexandria'66 - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 11 mei: Spirit - VVGZ (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 18 mei: Oranje Wit - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 25 mei: Spirit - De Alblas (competitie), aanvang 14.30 uur.