• Dinsdagavond speelde Spirit de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi. De Ouderkerkers moesten op bezoek bij 4e divisionist Capelle, dat nog volop meedoet om zich te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie. Spirit, spelend in de 2e klasse, strijdt juist tegen degradatie.
  Spirit kon na de overwinning in de vorige ronde (2-4 overwinning bij 1e klasser BVCB) niet nogmaals voor een verrassing zorgen. In Capelle werd met 1-0 verloren, maar was zeker niet kansloos.
  Na ruim 10 minuten spelen miste Lukas Bos net een beetje geluk. Zijn kopbal, op aangeven van Ruben Slooff, verdiende meer. Capelle lukte het uiteindelijk wel de bal tussen de palen te krijgen en mocht met een voorsprong de rust in gaan.
  In de 2e helft kregen Lukas Bos en Niels de Vries nog serieuze kansen, maar wisten niet te voorkomen dat Spirit verloor. Met opgeheven hoofd kon de ploeg van Richard van Cappellen afscheid nemen van het bekertoernooi, dat begon op zaterdag 2 september met de 2-1 overwinning op DCV. Achteraf bleek dit de enige thuiswedstrijd te zijn van dit toernooi. In de poulefase won Spirit ook met 3-5 bij DONK en werd er verloren met 2-1 bij RKDEO. Met de 2e plaats bekerde Spirit verder en rekende het af met NSV’46 (1-3), Rotterdam United (0-6) en BVCB (2-4).
  Ondanks de nederlaag kan Spirit met het vertoonde spel vol zelfvertrouwen toewerken naar zaterdag. Want dan staat de realiteit weer voor de deur: strijden tegen degradatie.
  In Ouderkerk wordt dan EBOH uit Dordrecht ontvangen.  

 • Vooraf gezien:
  Spirit speelt dinsdagavond de kwartfinale van het KNVB-beker toernooi tegen vv Capelle. Op Sportpark ’t Slot zal om 20.15 uur afgetrapt worden.
  vv Capelle speelt dit seizoen in de 4e divisie, waarin het op de 4e plaats staat. Het verschil met koploper ASWH is groot (14 punten), maar de nummers 2 tot en met 6 staan in de ranglijst heel dicht bij elkaar. Op de 2e plaats staat FC ’s Gravenzande met 40 punten, gevolgd door Zwaluwen en vv Capelle met 39 punten. Sv Poortugaal en Smitshoek staan resp. 5e en 6e met 38 punten.
  Vanuit gaande dat ASWH een kampioenschap niet uit handen geeft, geeft de 2e plaats een ticket voor de nacompetitie. ASWH heeft de 1e periode gewonnen.
  Afgelopen donderdag stond voor vv Capelle de wedstrijd tegen RVVH op het programma. Op eigen veld wonnen de Capellenaren met 2-0.
  In een recent verleden speelden Eric Jansen, Daniel Gerritse en Sean Luthart nog bij de club uit Capelle a/d IJssel. Afgelopen zomer stapten Eric Jansen en Daniel Gerritse over naar Spirit. De doelman kwam een seizoen eerder naar Ouderkerk.
  In het seizoen 2018-2019 speelden beide ploeg ook al tegen elkaar in het bekertoernooi. De beste herinnering gaat uit naar 30 november 2018, toen Spirit gastheer was voor de Palace Casino Cup. Spirit bekerde verder na de gewonnen strafschopserie: 4-3. In het zelfde seizoen kwamen beide ploegen elkaar weer tegen, toen voor de KNVB beker. In Capelle liet de aankomende tegenstander van Spirit zich niet wéér verrassen. Het beker avontuur eindigde voor Spirit na een 4-0 nederlaag.
  De wedstrijd vv Capelle tegen Spirit staat onder leiding van scheidsrechter Groenendijk.   

  • Volgende wedstrijden: (onder voorbehoud)

   Zaterdag 6 april: Spirit - EBOH (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 13 april: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 20 april: Spirit - cvv Zwervers (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 27 april: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 4 mei: Alexandria'66 - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 11 mei: Spirit - VVGZ (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 18 mei: Oranje Wit - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
   Zaterdag 25 mei: Spirit - De Alblas (competitie), aanvang 14.30 uur.