• Spirit heeft in een enerverende wedstrijd met 3-3 gelijk gespeeld tegen Neptunus-Schiebroek. Met deze uitslag kon het merendeel van beide ploegen leven.
    De wedstrijd stond niet onder leiding van de vrouwelijke scheidsrechter Lizzy van der Helm, zoals vooraf gepland. De FIFA scheidsrechter werd op het laatste moment op een 1e klaswedstrijd gezet. Scheidsrechter Van der Geest uit Gouderak leidde nu de wedstrijd tussen Spirit en Neptunus-Schiebroek.
    Spirit startte voortvarend. Met fris combinatievoetbal zochten de Ouderkerkers meteen de aanval op. Het leverde in de eerste minuut bijna de 1-0 op. Neptunus-Schiebroek moest een vlotte aanval rond het eigen strafschopgebied afstoppen. Het leverde Spirit een vrijetrap op. Het schot van Eric Jansen belandde op het kruis van het doel. Het antwoord van de bezoekers volgde een minuut later toen het een vrije kop kans kreeg voor het doel van Mick Veldhoen. De oud doelman verdedigde het Spirit doel omdat Bastiaan Haasnoot nog geblesseerd was en Max van Herk op vakantie was.
    Ondertussen bleef de ploeg van Richard van Cappellen druk uitoefenen op de Rotterdamse defensie. Na 19 minuten profiteerde Tim van der Zee van de ruimte en rondde de voorzet van Laurens Visser koelbloedig af (1-0).
    Er volgde een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Spirit kwam nog goed weg toen een inzet van Neptunus-Schiebroek op de paal belandde. Na een half uur spelen ontsnapte Tim van der Zee aan de aandacht van de verdedigers van Neptunus-Schiebroek en kon vanaf 16 meter de 2-0 inschieten. Spirit zat op rozen en kon een minuut later de wedstrijd helemaal op slot zetten. Een counter van 3 aanvallers tegen 2 verdedigers werd slecht verwerkt en hield de koploper in de wedstrijd. Tegen het einde van de 1e helft moest Spirit een dubbele tegenslag verwerken. Met een poging de bal weg te schieten uit het eigen strafschopgebied blesseerde Stefan Bitter zich. Gevreesd wordt dat de middenvelder een hamstringblessure heeft opgelopen en zal 3 tot 6 weken uit de roulatie zijn. De hervatting, Spirit even spelend met 10 man, leverde Neptunus-Schiebroek de aansluitingstreffer op (2-1).
    Na rust drong Neptunus-Schiebroek als eerste aan. Daarbij kwam Spirit in eerste instantie met de schrik vrij. Een pass van rechts komt tegen de benen van Kevin Kriek, die vervolgens via het lichaam van Mick Veldhoen op het dak van het doel terecht kwam.
    Na een uur spelen kwam Neptunus-Schiebroek toch op gelijke hoogte. Even daarvoor was een discutabel moment. Grensrechter Jan Kooy vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter reageert niet en het spel gaat door. In een poging een schot te blokken maakt Robbin Brouwer een overtreding en de scheidsrechter wijst naar de stip. De Ouderkerkse protesten leverde nog wel een gesprek op tussen de scheidsrechter en grensrechter, maar zijn beslissing bleef staan. Mick Veldhoen was uiteindelijk kansloos: 2-2.
    Spirit kwam toch weer op voorsprong. En op wat voor manier. Eric Jansen kreeg langs de zijlijn een stuiterende bal op zijn voeten. Hij schoot de bal hoog de lucht in richting het doel van Neptunus-Schiebroek. De bal stuiterde over de keeper zo in het dak van het doel: 3-2.
    Maar Neptunus-Schiebroek gaf zich nog niet gewonnen. Een paar minuten later maakte het weer de gelijkmaker. Wéér werd een buitenspel vlagsignaal genegeerd. Een corner volgde, die keurig werd ingekopt.
    De slotfase kreeg Spirit nog 2 kansen. Een vrije trap van Eric Jansen raakte weer de lat en een afstandsschot van Laurens Visser kon door de keeper makkelijk gekeerd worden.
    Een blik op de stand hebben beide ploegen niets aan een gelijkspel. Neptunus-Schiebroek ziet DCV uitlopen. Na hun overwinning bij SSS (1-2) is de ploeg uit Krimpen a/d IJssel nu alleen koploper. Spirit verloor een plaatsje aan Vitesse Delft, dat met 2-1 won van Sparta.

• Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Spirit hervat zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek. Doordat vorige week de wedstrijd tegen Alexandria’66 niet doorging vanwege de algehele afgelasting van de KNVB en dat de wedstrijd tegen Hellevoetsluis is verzet vanwege het trainingskamp van Spirit, speelt Spirit zaterdag pas de eerste competitiewedstrijd van 2019. Neptunus-Schiebroek speelde 2 weken terug hun eerste van dit kalenderjaar. Op bezoek bij SVS werd met 0-1 gewonnen. Met deze winst blijft Neptunus-Schiebroek samen met DCV nog steeds medekoploper. Beide ploegen hebben 31 punten uit 13 wedstrijden. DCV heeft een beter doelsaldo.
    Neptunus-Schiebroek (fusie van Neptunus en Schiebroek’94) speelt sinds 2011 onder deze naam in de competitie. Sindsdien speelden Spirit en Neptunus-Schiebroek 2 keer eerder in competitieverband tegen elkaar. In 2014-2015 won Spirit met 2-1. Het seizoen ervoor werd er ook door Spirit gewonnen. De uitslag was toen 3-2 in het voordeel van de Ouderkerkers.
    De wedstrijd Spirit tegen Neptunus-Schiebroek staat onder leiding van scheidsrechter Van der Helm. De vrouwelijke scheidsrechter fluit momenteel regelmatig in de 2e klasse, maar heeft ondertussen ook internationale ervaring. Sinds januari vorig jaar is ze FIFA scheidsrechter geworden en heeft ze vorig jaar de WK kwalificatie wedstrijd Faeröer ?? Duitsland (vrouwen) gefloten. Ook floot de docent Economie enkele wedstrijden op een kwalificatietoernooi van vrouwen onder de 19 in Zweden. Eerder dit seizoen floot ze SSS tegen Spirit.
    De wedstrijd van zaterdag begint om 15.00 uur.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 09-02: Strijen - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur