• In een vooral spannende wedstrijd heeft Spirit de koppositie in de 2e klasse behouden. Tegen medekoploper Nieuwenhoorn won Spirit op eigen terrein met 4-2.
    Beide ploegen waren bijna de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd en hadden ook beide ploegen slordige fases met soms onbegrepen passes. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Nieuwenhoorn. Na bijna 10 minuten stond plotseling een speler oog in oog voor Bastiaan Haasnoot. De doelman kon de bal nog net beroeren waardoor de bal vlak voor langs ging. Even later was het Spirit die de score kon openen. Laurens Visser kon op doel af gaan en wilde afgeven op de meegelopen Julian Rook. De aanvallende middenvelder schoot echter de bal in de voeten van een verdediger.
    Het waren uiteindelijk de bezoekers die scoorden. Scheidsrechter Van der Maat, die soms ogen te kort kwam, vond het vlagsignaal voor buitenspel van grensrechter Jan Kooij niet terecht en keurde de 0-1 goed.
    Spirit ging op zoek naar de gelijkmaker. En daar hoefde de thuisploeg niet lang op te wachten. Na ruim een half uur spelen tikte Kevin Kriek bij de 2e paal een vrije trap van Eric Jansen achter de doelman van Nieuwenhoorn (1-1). In het restant van de 2e helft creëerde Spirit nog wat kansjes via Bitter en Rook, maar kwam niet tot scoren. Vlak voor rust claimde Spirit nog een penalty. Veldhoen kwam ten val, maar hierbij werd, volgens de scheidsrechter, de bal gespeeld.
    Na rust kwam Spirit goed weg. Nieuwenhoorn kwam goed uit de startblokken en kon na 2 minuten weer op voorsprong komen. Een mooie aanval werd opgezet door de rechtsback. Via 4 schijven kwam de bal voor het doel van Haasnoot. Tot opluchting zag de doelman dat de spits de bal te mooi wilden intikken en de bal over zijn doel zag gaan.
    Er volgde een fase met kansen voor beide teams. Ingmar Burema trof de paal en Mick Veldhoen schoot van 16 meter net naast. Ook de ploeg uit Hellevoetsluis kreeg kansen. Kevin Kriek assisteerde zijn doelman en even later werd een inzet al bijna geteld. De bal ging echter rakelings voorlangs.
    Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Spirit op voorsprong. Laurens Visser gaf het laatste tikje toen de bal in het drukbezette doelgebied bleef liggen (2-1). De bezoekers waren even van slag en Spirit profiteerde daarvan. Nadat Ingmar Burema plots opdook voor het doel en de bal net niet in het doel kreeg was het nogmaals Laurens Visser die een paar minuten later Spirit op 3-1 zette. Diezelfde Visser kon even later een hattrick op zijn naam zetten. Ingmar Burema begon een solo door de Nieuwenhoorn verdediging en zette Visser vrij voor doel. Tot 2 keer toe stuitte hij op de keeper.
    Ondanks dat leek de wedstrijd beslist. Echter kwam Nieuwenhoorn met 89 minuten op de klok nog terug in de wedstrijd. Julian Rook maakte een minuut later gelijk een eind aan de illusie van Nieuwenhoorn om nog mogelijk met een punt naar huis te gaan een eind: 4-2. In de resterende blessuretijd kwam Spirit niet meer in de problemen en won de ploeg van Richard van Cappellen ook de 3e wedstrijd van het seizoen.
    Spirit leidt nog steeds (op doelsaldo) de ranglijst. Neptunus-Schiebroek, dat met 1-2 won van Sparta (AV), en DCV, dat knap met 0-3 won op bezoek bij Hellevoetsluis, vergezellen Spirit bovenaan.
    Volgende week gaat Spirit op bezoek bij Zuidland, dat in de slotfase verloor bij SSS.

• Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Zaterdag speelt Spirit thuis tegen Nieuwenhoorn. Op papier is deze wedstrijd een topper. Spirit staat 1e op de ranglijst, gevolgd door Nieuwenhoorn op de 2e plaats. Beide ploegen wisten hun eerste wedstrijden te winnen en hebben allebei hetzelfde doelsaldo. Spirit wist alleen 2 keer meer te scoren, maar kreeg ook 2 doelpunten meer tegen. Nieuwenhoorn won de eerste competitieronde met 2-0 van Zuidland. Vorige week werd er op bezoek bij Strijen met 1-5 gewonnen.
    Nieuwenhoorn speelt sinds 2013 in de zaterdagcompetitie. Met uitzondering van 1 seizoen in de 3e klasse wist de ploeg uit Hellevoetsluis elk jaar de promoveren. Vorig seizoen degradeerde het terug van de 1e naar de 2e klasse.
    In het seizoen 2016-2017 kwamen Spirit en Nieuwenhoorn elkaar voor het eerst in competitieverband tegen. In Ouderkerk wisten de bezoekers met 2-3 te winnen. Spirit pakte in dat seizoen een punt in de uitwedstrijd (1-1).
    De wedstrijd Spirit tegen Nieuwenhoorn begint zaterdag in Ouderkerk om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Maat.

• Pupil van de Week:

De Pupil van de Week is Luuk Noordegraaf.

Luuk speelt in Spiirt JO9-1 en is verdediger.

Zijn favoriete eredivisieclub is Feyenoord.

Om 15.00 uur zal Luuk de aftrap verzorgen van de wedstrijd Spirit tegen Nieuwenhoorn.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 13-10: Zuidland - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur