• Spirit O15-1 weer scherp gevoetbald

Info vooraf
    Vandaag speelde Spirit JO15-1 de 4e wedstrijd van dit jaar voor de competitie thuis tegen Ter Leede JO15-1. De wedstrijd startte exact om 10:30 uur. Om 09:15 uur werd zoals gebruikelijk verzameld in het opleidingscentrum.

Milan de Krou

Hidde, Aron en Quido begonnen als reserve.

De wedstrijd
    Spirit tastte in het begin af hoe de tegenstander bespeeld moest worden. Het had het meeste balbezit en na 3 minuten mocht Spirit al de 1e corner nemen. Helaas werd over de bal heen getrapt en was de kans voorbij. NB, in totaal heb ik 10 corners geteld. Waaruit geen enkele keer een doelpunt voortkwam. Wellicht iets om bij stil te staan tijdens de training.
    In de 4e minuut al weer een 2e corner. De bal werd vakkundig gepakt door de keeper. Vervolgens een spannend en dreigend moment in de 10e minuut door Sem. Hij brak aan de linkerzijde op zijn bekende wijze van snelheid gecombineerd met kracht door de verdediging heen. En met zijn rechtervoet schoot hij de bal hard in het rechternet, haast vanaf de achterlijn. Klasse!, en 1-0 voor Spirit. Verdiend, Spirit speelde goed, had veel balbezit en was de ploeg met de kansen.

Jammer genoeg benutte Spirit onvoldoende de snelheid van Sem maar zeker ook Jelmer door een keer een bal over de verdediging of in de diepte te spelen. Door de klassieke laatste man van de tegenstander, hij bleef iedere keer ruim achter zijn verdediging, lag er veel ruimte en dus kansen voor onze snelle jongens.
    Zoals je vaker ziet, is na de 1e goal even de concentratie weg en Ter Leede kwam meer in balbezit. Dat resulteerde in de 14e minuut in een vrije trap. Deze werd gelukkig niet benut. Wel liet Spirit Ter Leede meer aan balbezit en Ter Leede begon zelfs lekker heen en weer te tikken.
    Je merkte echter wat ergernis bij Spirit waarop de mouwen werden opgestroopt en weer gas werd gegeven. Jawel hoor, daar kwam eindelijk die bal in de ruimte en Sem op volle vaart er achteraan. Hierop haalde een speler van Ter Leede Sem bewust hard onderuit. Gele kaart voor deze speler van Ter Leede en een vrije trap. Maar wel veel verontwaardiging. In het veld, op de gehele bank en op de tribune. Iedereen vond dat de overtreding an sich al rood was, maar het was ook het neerhalen van een doorgebroken speler. De verklaring van de scheidsrechter was dat er nog iemand van Ter Leede er tussen stond. Ik zag veel jongens maar beslist niet tussen Sem en de goal. Nog niet eens in de buurt daarvan.
    Maar goed, Olaf nam de vrije trap en met een fraaie redding haalde de keeper op katachtige wijze de bal uit de rechterhoek.
    Spirit voetbalde hierna wat teveel afwachtend en voorzichtig. Veel ballen werden ook vanuit het middenveld weer terug gespeeld op de verdediging.
    In de 29e minuut interceptie door Olaf, hij speelde direct Sem weer aan (in de ruimte) en met een voorzet op maat werd Jelmer bediend. Hij drukte koelbloedig af, 2-0.
    3e corner. Weer genomen door Tijs en na wat geklungel was de bal weer uit de zestien.
    Toch weer een moment van onachtzaamheid door Spirit. Een middenvelder van Ter Leede mocht met de bal aan de voet naar voren, strafschopgebied in en zonder al te veel tegenstand mocht ook hij ook nog de bal lekker schieten op de goal. 2-1. Jammer zo'n tegengoal in de laatste minuut van de eerste helft.

Tweede helft
    Precies 11.20 startte de tweede helft. Vooralsnog geen wijzigingen in de opstelling van Spirit. Meteen dreiging door goed opkomen van Milan aan de rechterzijde. Helaas ging zijn voorzet over alles en iedereen heen.
    En jawel, in de 3e minuut van de tweede helft de 1e corner oftewel de 4e corner van de wedstrijd. Dit keer een soort van omhaal door Olaf. Alleen mistte die kracht en richting. Wel kwam na wat geklutst de bal bij Thico. Hij scoorde maar.... doelpunt afgekeurd. Waarom? Tot op heden ben ik daar niet achter.
    In het tumult nam Ter Leede heel slim de vrije trap snel. Hun beste speler (nr 9) kwam dreigend voor onze keeper. Onze lijnrechter stond te vlaggen voor buitenspel en onze coach riep dat de bal niet stil had gelegen. Je zag de scheidsrechter twijfelen. Na wat gepieker floot hij toch de aanval af. De vrije trap moest overnieuw worden genomen. Daar kwam Spirit goed weg, ook al was het terecht.
    De 5e corner, deze werd in de 7e minuut genomen en werd afgefloten door het hinderen van de keeper.
    Spirit was weer in balbezit, loerde op een kans, Thico zag deze, schoot, maar helaas.

Weer een corner, de 6e al weer, deze was in de 9e minuut. Bal werd door Sjoerd opgevangen en ingeschoten. Schot was te zwak waardoor de doelman de bal makkelijk kon pakken.
    Eindelijk werd weer de ruimte en diepte gezocht. Jelmer werd na een mooie counter in stelling gebracht en schoof de bal fraai en vakkundig langs de keeper, 3-1 in de 10e minuut.
    Spirit speelde de bal in de 12e minuut terug op Jo. Deze schoot hij enigszins ongemakkelijk weg waarop hij zich zelf leek te blesseren. Wellicht kwam dat ook doordat hij niet heel veel te doen had in de wedstrijd. Gelukkig bleek het mee te vallen en konden we weer door met onze robuuste sluitpost.
    Spirit had in deze fase van de wedstrijd echt de overhand. Jammer genoeg werden de kansen niet benut. Sem had bijvoorbeeld een kans. Hierna volgde een mooie voorzet van Sem, na weer een schitterende counter door Spirit, deze werd overgeschoten door Rik.

Toch kreeg Ter Leede ook een kans in de 17e minuut. Wel weer door een vrije trap. Onze Jo redde echter goed door de bal uit zijn goal te tikken.

De eerste wissel was in de 18e minuut, Tobie eruit en Quido erin. In de 19e minuut weer een kans voor Sem. Over. Hierop volgde de in de 20e minuut de volgende wissel. Aron voor Sjoerd. Nu weer een schot van Thico op goal na een schitterende voorzet door.....? (schrijver kwam ogen tekort). Weer redde de keeper. Als laatste werd Hidde gewisseld voor Milan in de 23e minuut.
    Spirit bleef zoeken naar de 4e goal. Mooie voorzet van Rik die net niet Sem bereikt. Hierna weer een voorzet van Sem op Jelmer die de bal niet lekker raakt waardoor de keeper deze makkelijk kon pakken.
    Toch nog een kans voor Ter Leede. Eigenlijk uit het niets. Bal werd gelukkig gekeerd door de lat. Hierop volgende direct weer een uitbraak voor Spirit en een kansje voor Jelmer.
    In de 31e minuut volgde de 7e corner voor Spirit.
    Opeens een spannend moment. In de 33e minuut dook vanuit het midden een speler door van ter Leede. Hierop dook Hidde in het gat, achtervolgde de speler en haalde hem professioneel uit balans. Gele kaart. Op zich kan je deze geven alleen is deze gele kaart in vergelijking met de gele kaart van Ter Leede totaal uit verhouding.
    Tot slot volgde nog 3 corners voor Spirit zonder enige serieuze dreiging.
    Uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd met 2 extra minuten blessuretijd af om 11.57 uur. Spirit JO15-1 heeft ook de 4e competitiewedstrijd op beheerste en vakkundige wijze gewonnen en gaat samen met Rotterdam United aan kop in de poule. De eerst volgende tegenstander. Dat wordt dus spannend. Komt allen ons team aanmoedigen op zaterdag 7 maart!