• Spirit heeft zaterdag 3 broodnodige punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen VVGZ. De Ouderkerkers wonnen dik verdiend met 2-0 van de huidige nummer 4 van de competitie.
  Al na 4 minuten spelen gaf Lukas Bos een geweldige steekpass op Ruben Slooff. De inzet kwam via de keeper voor het doel waar Daniel van der Zwan het laatste tikje gaf: 1-0.
  Spirit controleerde het vervolg van de wedstrijd. Bij vlagen liet het mooie combinaties zien en zette het druk op de Zwijndrechtse defensie. Zo kreeg Ruben Slooff net niet de bal mee nadat Daniel van der Zwan en Olaf Visser een mooie aanval opzette en kwam een voorzet in niemandsland terecht nadat Daniel van der Zwan weer een aanval opbouwde. Dit keer deed hij dat met Ruben de Vries die met een vloeiende beweging Anton de Koning naar voren stuurde.
  Zo was het jeugdige talent vaak betrokken in aanvallend opzicht en kreeg hij zelf net niet de bal onder controle om zijn 2e treffer aan te tekenen. In de slotfase stond hij weer aan de basis toen hij Ruben Slooff in stelling bracht. De aanvaller gaf af op Niels de Vries. Het schot dat volgde werd met enige moeite door de VVGZ doelman gestopt. Ook even daarvoor stopte hij de inzet van Ruben de Vries en zag hij tot zijn opluchting een afstandsschot vanuit de middencirkel van Lukas Bos over hem heen, maar naast het doel gaan.
  VVGZ kon alleen maar speldenprikjes uitdelen in de eerste helft. Zo had doelman Sean Luthart even moeite met een schot en zag hij een inzet naast zijn doel gaan.
  In de 2e helft zette de ploeg van Richard van Cappellen iets meer aan. Ruben Slooff schoot tegen de lat en Olaf Visser probeerde de keeper te verrassen met een boogbal. Lukas Bos zette Spirit binnen een kwartier op 2-0. De manier waarop was niet de eerste keer. Hij kreeg de bal buiten de 16 meter en in zijn draai schoof hij de bal in de hoek van het doel.
  VVGZ nam daarna langzaam het initiatief even over en creëerde een aantal mogelijkheden. Sean Luthart liet zien dat hij de laatste tijd in vorm is. Elke wedstrijd laat de Ouderkerkse doelman wel 1 of 2 spectaculaire reddingen zien. Zo ook afgelopen zaterdag waar hij alert reageerde bij een inzet van dichtbij bij de paal en redde hij katachtig toen een speler van VVGZ plotseling van dichtbij de aansluitingstreffer dacht in te schieten.
  Ondanks deze kansen bleef het 2-0. Met de overwinning steeg Spirit in de ranglijst naar de 8e plaats. Cvv Zwervers en Rijsoord kwamen niet in actie en Pelikaan speelde gelijk tegen De Alblas. De verschillen zijn minimaal. Spirit en cvv Zwervers staan nu resp. 8e en 9e met 24 punten en staan Pelikaan en Rijsoord met 23 punten op plaats 10 en 11. Met nog 2 wedstrijden te gaan zullen deze 4 ploegen moeten gaan strijden om 1 ‘handhaving-plaats’. De overige 3 zullen nacompetitie moeten gaan spelen.
  Spirit gaat zaterdag op bezoek bij Oranje Wit, cvv Zwervers speelt op Kinderdijk bij De Zwerver, Pelikaan reist af naar IFC en Rijsoord moet het in Alblasserdam opnemen tegen De Alblas.
  Een spannend slot in de onderste regionen van de 2e klasse F, waarin Streefkerk al is gedegradeerd en De Zwerver nog aan een heel dun zijden draadje hangt. Het kan alleen rechtstreekse degradatie ontlopen wanneer het zelf 2 keer wint en dat Rijsoord òf Pelikaan beide wedstrijden verliest en minimaal 10 doelpunten goed maakt.
  De strijd om het kampioenschap is gestreden. Spartaan’20 is met de 1-0 overwinning op IFC afgelopen zaterdag kampioen geworden. In de strijd om de 2e periode klopt Alexandria’66 brutaal aan, maar ontloopt Oranje Wit deze titel niet, mits het niet de laatste 2 wedstrijden gaat verliezen. IFC pakt de 3e periode (hoogste plaats zonder periodetitel). De periodetitel van Spartaan’20 gaat dan naar de 4e plaats, waar VVGZ de beste papieren heeft, maar ook Alexandria’66 en EBOH stiekem hopen op (nog) een misstap van de ploeg uit Zwijndrecht.  

 • Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  Spirit ontvangt zaterdag in Ouderkerk VVGZ, dat sinds 2019 uitkomt in de 2e klasse. Daarvoor was de ploeg uit Zwijndrecht vele jaren te zien in de ranglijsten van de 1e klasse.
  Beide ploegen hebben een rijke historie van onderlinge competitiewedstrijden. Aanstaande zaterdag treffen ze elkaar voor de 14e keer in Ouderkerk. Ondanks de vele voorgaande duels, is er maar 1 historische uitslag bekend en dat is die van vorig seizoen. Spirit won toen met 4-1 door doelpunten van Ruben Slooff (2x), Kevin Kriek en Tjerk de Kogel. Het seizoen daarvoor ging de wedstrijd niet door vanwege de corona periode. De laatste ontmoeting daarvoor dateert uit 1991-1992. De eerste editie van Spirit tegen VVGZ was in het seizoen 1962-1963.
  Zoals bekend heeft Spirit de punten hard nodig om niet in de carrousel terecht te komen van de nacompetitie tegen degradatie. Bij winst kan de ploeg van de afscheidnemende Richard van Cappellen in punten gelijkkomen met cvv Zwervers en zelfs voorbij gaan aan Rijsoord. Beide ploegen komen dit weekend niet in actie. Pelikaan, dat 1 punt boven Spirit staat, treft op eigen veld De Alblas.
  Spirit hoeft niet te rekenen op medewerking van VVGZ. De aankomende tegenstander staat momenteel op de 4e plaats, dat aan het eind van het seizoen (hoogstwaarschijnlijk) recht geeft voor play offs naar de 1e klasse. VVGZ voelt echter de hete adem van EBOH in de nek, dat slechts 1 verliespunt meer heeft dan de Zwijndrechters.
  De wedstrijd Spirit tegen VVGZ begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Cakir.

 • Programma degradatieconcurrenten van Spirit:

 • Volgende wedstrijden: (onder voorbehoud)

  Zaterdag 18 mei: Oranje Wit - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 25 mei: Spirit - De Alblas (competitie), aanvang 14.30 uur. 
  Zaterdag 1 juni: 1e ronde nacompetitie (indien Spirit op de 9e, 10e of 11e plaats eindigt)
  Zaterdag 8 juni: 2e ronde nacompetitie (indien Spirit de 1e ronde wint)
  Zaterdag 15 juni: finaleronde (neutraal terrein)