• Spirit pakt in blessuretijd toch nog een punt (1-1) .

Spirit heeft weer een derby achter de rug waar gemengde gevoelens aan over zijn gehouden. Na de late gelijkmaker, die ver in blessuretijd door Kevin Kriek werd ingekopt, hield de Ouderkerkse ploeg tegen de verhouding in toch nog een punt over.
    Spirit startte zwak tegen het sterk gemotiveerde Perkouw en mocht blij zijn dat het na 1 minuut al niet op achterstand stond. De ploeg uit Berkenwoude speelde fel, waar Spirit geen grip op kreeg. Toch kwamen na 10 minuten spelen de eerste kansen voor de thuisploeg, waarbij Ruben Slooff een vrije kop-kans naast kopte.
    De grootste kans in de eerste helft was voor Perkouw. Oud Spirit speler Stef de Goede kwam alleen voor Haasnoot. Hij stiftte de bal over de uitgekomen doelman en iedereen verwachtte de 0-1. Tot opluchting van Spirit ging de bal voorlangs.
    Halverwege de 1e helft kreeg Spirit de eerste tegenslag te verwerken. Virgil Munsel ging te laat en te hard door op zijn tegenstander en moest met rood vroegtijdig het veld verlaten. Julian Rook werd opgeofferd om Ferri Rietkerk de vrijgekomen plaats op het middenveld in te laten nemen. De teleurgestelde aanvaller bezorgde tot dat moment de verdediging van Perkouw geregeld veel werk.
    Ondanks een man minder en een beter Perkouw, kreeg Spirit toch de kansen om de score te openen. Zo rondde Timme van Hof een zelf opgezette aanval bijna af maar zag de keeper gestrekt de bal uit zijn doel halen. Ook Perkouw kreeg kansen, maar beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.
    De 2e helft startte wat afwachtender. Perkouw loerde op de counter en Spirit hoopte met de lange bal op de eenzame strijd van Ruben Slooff, vaak alleen tegen meerdere tegenstanders.
    Na ruim een uur spelen kwam het eerste schot van Spirit op het Perkouw doel. De goalie kon het schot van Eric Jansen nog maar net over het doel tikken.
    Het was uiteindelijk Perkouw dat op voorsprong kwam. Dit keer met behulp van scheidsrechter Post. Oud Spirit speler Ruben de Vries stond ruim buitenspel en werd dan ook terecht afgevlagd. Echter wuifde de arbiter het vlagsignaal weg en liet de aanvaller de 0-1 inschieten.
    Spirit mocht blij zijn dat even later Christian Schrader, ook een speler van Perkouw met een Spirit verleden, geheel vrij bij de 2e paal voor een nagenoeg leeg doel in het zijnet schoot. Daardoor bleef de ploeg van Richard van Cappellen in de wedstrijd. Met nieuwe krachten in de personen van Anton de Koning en Raoul Haliwela in de ploeg ging Spirit opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker.
    Ondanks meer balbezit kwamen de Ouderkerkers niet tot uitgespeelde kansen. Ook een door de scheidsrechter bestrafte terugspeelbal op de doelman van Perkouw leverde behalve spektakel in het doelgebied alleen een hoog schot over het doel op.
    Het venijn zat in de extra speeltijd. Eerst werd een inzet van Raoul Haliwela via de binnenkant van de paal op de doellijn gepakt. Ver in blessuretijd kreeg Eric Jansen een vrije trap te nemen. Waar de middenvelder vaak zelf op doel schiet, gaf hij nu voor in de richting van de 2e paal, waar het erg druk was en uiteindelijk het hoofd van Kevin Kriek vond: 1-1.
    Dit seizoen verloor Spirit vaak punten terwijl ze meer verdiende. Tegen Perkouw was het punt misschien niet verdiend, maar Spirit was er toch blij mee. Het hield daarmee de schade beperkt. Perkouw, dat startte met 5 ex-Spirit spelers, hield er een nare smaak aan over. Beide ploegen hadden niets aan het gelijke spel. Ze blijven op de 6e en 7e plaats staan, eenzaam op een ‘eilandje’ midden in de stand van de competitie. Beide ploegen willen graag aansluiten met de nummer 5 (Zwarte Pijl), dat nu met resp. 4 en 6 punten boven hun staat.
    Volgende week gaat Spirit op bezoek bij hekkensluiter Bolnes.

Vooraf gezien:
    Zaterdag wacht Spirit de 3e thuisderby van dit seizoen. Eerder dit seizoen kwamen Dilettant (1-2) en Lekkerkerk (3-0) naar Ouderkerk.
    In oktober dit seizoen won Spirit in Berkenwoude met 2-4. Het werd een wedstrijd met veel gele en rode kaarten. Spirit leidde al vroeg met 0-2 door Tim van der Zee en Timme van Hof, maar zag Perkouw na de rode kaart voor Bastiaan Haasnoot  binnen 5 minuten langszij komen. Toen ook Perkouw in de 2e helft een rode kaart moest incasseren besliste Ruben Slooff met 2 doelpunten de wedstrijd.
    In het verleden kwamen Spirit en Perkouw elkaar in competitieverband slechts één keer tegen in Ouderkerk. Op 9 november 2002 eindigde deze derby in 1-1.
    Na de nederlaag van Spirit afgelopen zaterdag (0-1) en het gelijke spel van Perkouw (3-3) is het verschil tussen de nummers 6 en 7 van de ranglijst slechts 2 punten. Om aansluiting te houden met de top 5 zal er gewonnen moeten worden, de verliezer zal het gat steeds groter zien worden.
    Spirit won dit seizoen 4 keer op eigen veld. Tegen Bolnes (3-1), Excelsior R (3-0), Lekkerkerk (3-0) en Leonidas (2-0) werden 3 punten gepakt. Dilettant (1-2), Zwarte Pijl (1-2) en vorige week VVOR (0-1) namen de punten zelf mee naar huis.
    Perkouw verloor op vreemde bodem slechts 2 keer. In Schiedam werd verloren van HBSS (1-0) en Kethel Spaland (1-0). Met Leonidas (3-3), Zestienhoven (2-2) en Zwarte Pijl (1-1) werden de punten gedeeld. Bij Excelsior R (2-3) en Schoonhoven (1-2) werd de volle winst behaald.
    De wedstrijd Spirit tegen Perkouw begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Post.

• De Pupil van de Week is Finn Tabbernee.
    Finn is 8 jaar en voetbal bij Spirit JO9-3.
    Hij speelt het liefst op het middenveld en maakt graag acties en doelpunten.