• Spirit heeft zaterdag op het zonnige sportpark in Ouderkerk met 5-0 gewonnen. Met rust leidde de geel-witte ploeg al met 2-0.

Maar van harte ging het niet. Met name de eerste helft was Spirit slordig en allerminst overtuigend. Trainer Richard van Cappellen stond veel langs de lijn te coachen en zag regelmatig zuchtend toe wanneer een aanval op simpele wijze vastliep of dat er knullig balverlies geleden werd.

Rozenburg is de hekkensluiter van de competitie en wist in een uitwedstrijd nog niet te winnen, maar deed zeker in de eerste helft niet onder aan Spirit. Binnen een kwartier waren de grootste kansen voor de bezoekers. Een kopbal werd in een reflex door doelman Bastiaan Haasnoot gekeerd en de rebound werd door Timme van Hof tot corner verwerkt. Even later  belandde een schot van Rozenburg op de lat.

De Ouderkerkers probeerden het tempo op te voeren en zochten de creativiteit om de tegenstander snel op achterstand te zetten. Spirit had er moeite mee. Bijna elke speler maakte wel eens een persoonlijke fout en hield daarmee Rozenburg in leven.

Na een half uur spelen kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Eigenlijk onverwachts kreeg Tim van der Zee de bal op de rand van het strafschop gebied voor zijn voeten en kon geheel vrijstaand de hoek uitzoeken: 1-0.

Spirit ging iets makkelijker spelen, maar ook Rozenburg, zonder echt uitgespeelde kansen te krijgen, bleef de Ouderkerkse verdediging bezig houden. Op slag van rust verdubbelde Tim van der Zee de voorsprong. Samen met Ruben Slooff ontsnapte hij aan de Rozenburgse verdediging. De blonde aanvaller kreeg de bal van Ruben Slooff en kon de bal achter de doelman schieten: 2-0

Rozenburg capituleerde na deze treffer. Het kon geen vuist meer maken en de Spirit defensie hield in de 2e helft zonder problemen stand. Spirit speelde de wedstrijd uit en vergrootte de voorsprong door 2 doelpunten van Ruben Slooff. Tim van der Zee maakte vlak voor tijd zijn 3e goal en bepaalde de eindstand op 5-0.

Met de overwinning stijgt Spirit ten koste van SVS (0-4 nederlaag op Alexandria’66) naar de 7e plaats. Onderin blijft de situatie voor de ploegen in degradatienood ongewijzigd. Naast Rozenburg verloor ook Deltasport (4-2 bij Pelikaan) en Charlois (2-1 bij CION). Het nog altijd niet veilige Strijen verloor thuis met 0-2 van Sparta. De Rotterdammers blijven daarmee nog altijd in de race om het kampioenschap. Qua verliespunten nestelt Sparta zich nu tussen Hellevoetsluis en DCV. De ploeg uit Krimpen bleef steken op 1-1 bij FC Binnenmaas. Koploper Hellevoetsluis maakte geen fouten. Zij wonnen op bezoek bij CWO met 1-3, waardoor de Vlaardingers de kampioensaspiraties even in de ijskast moet zetten.

Dinsdagavond wordt een compleet competitieprogramma gespeeld. Spirit gaat dan op bezoek bij CWO.

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Spirit speelt zaterdag op eigen veld tegen Rozenburg. Beide ploegen hebben een rijk verleden qua onderlinge wedstrijden. Het wordt de 11e keer dat Spirit en Rozenburg elkaar treffen in Ouderkerk. De eerste keer was in het seizoen 1962-1963. Afgelopen 2 jaar werd er geen onderling duel op het terrein van Spirit gespeeld vanwege de coronamaatregelen. De laatste 3 duels waren tussen 2011 en 2014. In 2011-2012 won Spirit met 2-1. Het jaar daarna werd het gelijk (1-1). De laatste editie was in 2013-2014. Rozenburg won toen met 0-1, maar eindigde wel in dat seizoen op de laatste plaats en degradeerde naar de 3e klasse, waarin het 5 seizoenen speelde.
    Rozenburg beleefde de beste seizoenen in de jaren ’90, waarin zij voornamelijk in de 1e klasse speelden. Twee seizoenen kwam het zelfs uit in de Hoofdklasse.
    Op dit moment staat Rozenburg op de 14e en laatste plaats en ‘vecht’ het met Deltasport (2 punten meer) en Charlois (6 punten meer) tegen degradatie. Opvallend is dat Rozenburg het in de uitwedstrijden niet het slechtst doet in de competitie. Rozenburg behaalde 2 punten (2-2 bij Strijen en vorige week 1-1 bij SVS), terwijl Deltasport en Strijen slechts 1 punt behaalde op bezoek bij hun tegenstander.
    De hekkensluiter van de 2e klasse D wist tot nu toe wel elke uitwedstrijd te scoren. Met een gemiddelde van ruim 2 doelpunten per wedstrijd werd er 21 keer gescoord op vreemd terrein. Alleen Hellevoetsluis (22x) en Sparta (23x) maakten er meer. Spirit zit op een gemiddelde van ongeveer anderhalf doelpunt per wedstrijd.
    De wedstrijd Spirit tegen Rozenburg begint zaterdag op 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Perk.

• Volgende wedstrijden:
    Dinsdag 10 mei: CWO - Spirit, aanvang 20.00 uur