• Spirit en Sparta hebben zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld. Voor Sparta was de remise een tegenvaller. In de strijd om het kampioenschap kon het zo maar minimaal profiteren van de nederlaag van koploper DCV bij SVS (1-0). Maar gezien het spelbeeld konden de Rotterdammers wel leven met een punt. Ook Spirit was tevreden, al had er zeker ook meer in gezeten. ‘Voor hetzelfde geld verlies je de wedstrijd nog in de blessuretijd’, aldus trainer Richard van Cappellen. Hij doelde op de slotfase waarbij 2 Sparta spelers klaar stonden om de winnende treffer in te tikken. Tot opluchting van alles met een geel-wit hart belandde de bal op de paal. Het was één van de spaarzame aanvallen die Sparta liet zien. Doelman Max van Herk moest slechts een paar keer echt in aktie komen.
    Toch kwam Sparta na een goed uitgespeelde counter vlak voor rust op 0-1. Vroeg in de wedstrijd kregen de bezoekers ook al een grote kans op de voorsprong, maar de Ouderkerkse doelman kon de inzet nog net tot corner verwerken.
    De rest van de wedstrijd was het Spirit dat het initiatief nam. Ondanks diverse kansjes werd het de Sparta doelman in de eerste helft niet echt moeilijk gemaakt.
    In de 2e helft zette Spirit een standje erbij. Sparta kwam er niet meer uit en met name Raoul Haliwela, achteraf terecht tot ‘man of the match’ benoemd, was een plaag voor de Rotterdamse defensie. De Sparta doelman moest met rare capriolen de bal een aantal keren uit zijn doel werken. Ook claimde Spirit tot 2 keer toe een penalty. Eerst was het Laurens Visser die vast gehouden werd. Even later werd Stefan Bitter in de rug gelopen. Beide situaties werden door de, overigens goed leidende, scheidsrechter Steenbergen weggewuifd.
    Uiteindelijk was het invaller Eric Jansen, niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen, die in de kluts voor het doel het laatste tikje gaf (1-1).
    Spirit speelde een goede wedstrijd. Ondanks de vele geblesseerde potentiële basisspelers, waarbij zaterdag ook nog de geschorsten Virgil Munsel en Timme van Hof (beide 1 wedstrijd) bijkwamen, gaf het vertoonde spel vertrouwen voor de slotfase van de competitie. Kijkend naar beneden is er een gat van meer dan 10 punten naar de degradatiegrens. Met nog 4 wedstrijden tegen ploegen die onder Spirit op de ranglijst staan, mag die gevarenzone geen probleem meer worden. Kijkend naar boven lijkt de 5e plaats het hoogst haalbare. Voor deze plaats strijdt Spirit met Hellevoetsluis en SVS. Beide ploegen staan in het restant van de competitie nog op het programma van Spirit.
    Na de nederlaag van DCV is de strijd om het kampioenschap volledig open. Maar liefst 4 ploegen zijn nog in de race. Neptunus-Schiebroek kan de koppositie overnemen, wanneer het de gestaakte wedstrijd bij Hellevoetsluis winnend afsluit. Vlak voor rust (0-1) werd de wedstrijd gestaakt vanwege een ernstige hoofdblessure van een speler van Neptunus-Schiebroek. Nieuwenhoorn en Sparta loeren op eventuele misstappen van de koplopers.
    Zuidland staat met 9 punten nog steeds op de laatste plaats. SSS (11 punten) en Kethel Spaland  (15 punten) staan in de degradatiezone voor nacompetitie. Alexandria’66 staat met 2 punten voorsprong nog net boven de streep. De wedstrijd Zuidland-Kethel Spaland werd zaterdag afgelast.
    Spirit staat stevig in de middenmoot. Met 28 punten bezet het momenteel de 7e plaats. Volgende week gaat Spirit op bezoek bij Hellevoetsluis.

• Vooraf gezien:
    Zaterdag speelt Spirit thuis tegen Sparta (AV) uit Rotterdam. Sparta startte in 2014 met een standaard elftal op de zaterdag. Na 1 seizoen in de 4e klasse en 2 seizoenen in de 3e klasse speelt het nu voor het 2e seizoen in de 2e klasse D. Vorig seizoen eindigde de Rotterdamse ploeg op de 4e plaats en won het de 2e periodetitel.
    Momenteel staat Sparta op de 4e plaats, in punten gelijk met Nieuwenhoorn. Beide ploegen staan 2 punten achter op Neptunus-Schiebroek en 4 punten op koploper DCV.
    Spirit ambieert een plaats in de top 5. Daarvoor moet het de strijd aangaan met SVS en Hellevoetsluis. In de ranglijst van thuiswedstrijden staan de Ouderkerkers al op de 5e plaats. Sparta daarentegen staat in de ranglijst van de uitwedstrijden op de 3e plaats. Er werd 3 keer verloren. Tegen Nieuwenhoorn (4-1), SVS (1-0) en Vitesse Delft (2-1) moesten de punten achter gelaten worden. Met een 0-0 bij CWO hield Sparta nog een punt over. Op bezoek bij Alexandria’66 (0-1), DCV (0-1), Hellevoetsluis (0-1), SSS (1-2) en Zuidland (0-2) werd de volle winst behaald.
    Eerder dit seizoen verloor Spirit met 2-1 in Rotterdam.
    De wedstrijd Spirit tegen Sparta begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Steenbergen.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 23 maart: Hellevoetsluis - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 30 maart: Spirit vooralsnog vrij
    Zaterdag 06 april: Spirit - CWO (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 13 april: Vitesse Delft - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
    Zaterdag 20 april: SVS - Spirit (competitie), aanvang 14.00 uur
    Zaterdag 27 april: Spirit vooralsnog vrij (Koningsdag)
    Zaterdag 04 mei: Spirit vooralsnog vrij
    Zaterdag 11 mei: Spirit - SSS (competitie), aanvang 15.00 uur