• Spirit is er zaterdag niet in geslaagd de koppositie in de 2e klasse F te behouden. Op bezoek bij VVGZ bleef het 0-0. Sparta, dat in verliespunten eigenlijk de echte koploper is, won wel (4-2 van Pelikaan) en is nu ook in punten weer de nummer 1. Heinenoord, dat met 2-2 gelijk speelde bij Alexandria’66, volgt Spirit op de 3e plaats. Het verschil is 3 punten. Nieuwerkerk bezet na de overwinning op SVS (3-0) de 4e plaats. Zij hebben echter een wedstrijd minder gespeeld dan Spirit en Heinenoord.
  Voor SVS en Strijen (0-1 verloren van Neptunus-Schiebroek) blijven de zorgen groot. Het verschil met de grens van wel of niet rechtstreeks degraderen is resp. 4 en 5 punten. FC Binnenmaas, dat afgelopen week de samenwerking met trainer Michel van Noort beëindigde, staat ook nog onder die streep. Met een wedstrijd minder gespeeld is het verschil met Slikkerveer (1-1 tegen Hillegersberg) is slechts 2 punten.
  Volgende week gaat Spirit op bezoek bij Neptunus-Schiebroek. De Rotterdammers staan op de 7e plaats. Zorgen om degradatie hebben ze niet, maar om nog een rol van betekenis in de strijd om het kampioenschap, zal de ploeg van het gelijknamige sportpark snel punten moeten gaan pakken.   

 • Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  Voor Spirit staat een periode van wedstrijden die niet op eigen veld worden gespeeld. In de aankomende 5 weken worden 3 uitwedstrijden gespeeld. De andere 2 weekenden wordt er (voorlopig) niet gespeeld. Zaterdag gaat Spirit naar Zwijndrecht, waar VVGZ de gastheer is voor de nieuwbakken koploper. Want Spirit heeft afgelopen weekend de koppositie overgenomen van Sparta. Die nummer 1 positie is puur theoretisch, want Sparta heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Spirit.
  VVGZ staat momenteel op de 4e plaats. Het verschil tussen beide ploegen is 5 punten. Voor de thuisploeg ligt de druk het hoogst als het serieus nog een gooi wilt doen naar een kampioenschap. Voor Spirit staat er ook wat op het spel. In verliespunten kunnen Heinenoord en Nieuwerkerk weer op gelijke hoogte komen wanneer Spirit verliest. Sparta zou dan, wanneer zij winnen, uitlopen tot 5 punten.
  VVGZ heeft dit seizoen 17 van de 28 punten op eigen veld behaald. Van de 7 wedstrijden die gespeeld werden op Sportpark De Noord werden er 5 gewonnen. Van die 5 wedstrijden waren er 4 waarbij het Zwijndrechtse doel ‘schoon’ werd gehouden. Heinenoord (2-0), Hillegersberg (5-0), Neptunus-Schiebroek (1-0) en Slikkerveer (4-0) wisten niet te scoren. FC Binnenmaas verloor ook, maar wist wel 2x te scoren: 5-2. Alexandria’66 (2-2) en Sparta (3-3) kwamen niet verder dan een gelijk spel. VVGZ heeft op eigen veld dit seizoen nog niet verloren in de competitie.
  VVGZ en Spirit hebben in competitieverband 13 keer eerder tegen elkaar gespeeld in Zwijndrecht. Van de uitslagen zijn helaas geen uitslagen bekend. De laatste keer was in het seizoen 1991-1992. De eerste editie was 60 jaar geleden, in het seizoen 1962-1963.
  De Voetbal Vereniging Geluksvogels Zwijndrecht speelt sinds 2019 in de 2e klasse. Daarvoor kwam het sinds 1996 uit in de 1e klasse, waarvan 1 zelfs in de hoofdklasse.
  De wedstrijd VVGZ tegen Spirit begint om 15.00 uur op Sportpark De Noord (Noordpark 1) en staat onder leiding van scheidsrechter Sinke.

  • Volgende wedstrijden:

   Zaterdag 18 maart: Neptunus-Schiebroek - Spirit (competitie), aanvang 15.15 uur
   Zaterdag 25 maart: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 1 april: Pelikaan - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 8 april: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 15 april: Spirit - Slikkerveer (competitie), aanvang 15.00 uur 
   Zaterdag 22 april: SVS - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
   Zaterdag 29 april: Spirit - Heinenoord (competitie), aanvang 15.00 uur 
   Zaterdag 6 mei: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 13 mei: Strijen - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
   Zaterdag 20 mei: Spirit - Alexandria'66 (competitie), aanvang 14.30 uur 
   Zaterdag 27 mei: Nieuwerkerk - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur 

   Contact: spirit.mail.voor.eric@gmail.com