• Spirit heeft de thuiswedstrijd tegen SSS met 4-1 gewonnen. In tegenstelling tot wat deze stand doet vermoeden konden beide ploegen geen grootse wedstrijd op de mat brengen. Diverse momenten van slechte controles en verkeerde passes zorgden voor een matige wedstrijd.
    SSS profiteerde al vroeg in de wedstrijd van een misverstand tussen Kevin Kriek en doelman Max van Herk (0-1). Een paar minuten ontsnapte een SSS aanvaller aan de verdediging en kon bijna de 0-2 op het scorebord zetten.
    Na bijna een kwartier voetballen kwam Spirit op gelijke hoogte. Uit een corner was het Giorgio Getrouw die de bal bij de 2e paal in het doel werkte.
    SSS scoorde niet veel later, maar dat doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.
    Na rust kwam Spirit al vroeg op voorsprong. Een goede pass van Lars van der Wijngaard kwam bij Raoul Haliwela. De buitenspeler schoot beheerst in: 2-1
    Na ruim 10 minuten in de 2e helft kreeg Raoul Haliwela de kans om de score uit te breiden, maar zijn schot ging over het doel.
    SSS wisselde aanvallend. Dennis de Cauwer maakte zijn rentree in de competitie. De aanvaller viel na een ongelukkige botsing met een beenbreuk uit in de wedstrijd SSS-Spirit. De invaller scoorde later in de wedstrijd, maar werd afgekeurd wegens buitenspel. SSS kreeg nog meer kansen, maar stuitte op doelman Max van Herk of schoot knullig ruim naast het doel.
    Een kwartier voor tijd besliste Tim van der Zee uiteindelijk de wedstrijd met een geplaatst schot in de rechterhoek.
    In de blessuretijd bepaalde invaller Mick Veldhoen de einduitslag op 4-1 en mocht er nog één keer zijn koosnaam ‘Micky Veldhoen’ omgeroepen worden. Mick Veldhoen speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor Spirit. Hij heeft aangegeven volgend seizoen te gaan voetballen bij CKC. Over 2 weken, wanneer Spirit de laatste thuiswedstrijd speelt, is de aanvaller afwezig. Ook Virgil Munsel speelde zijn laatste thuiswedstrijd. Ook hij is er over 2 weken niet bij. Volgende week, wanneer Spirit op bezoek gaat bij Nieuwenhoorn, zullen beide spelers voor het laatst bij de selectie zitten.
    Nieuwenhoorn verspeelde punten door met 1-1 gelijk te spelen bij Sparta. Achteraf bleek dat Nieuwenhoorn juist een punt in te lopen op koploper Neptunus-Schiebroek, dat op eigen veld verloor van DCV (2-3). De Rotterdammers leiden nog wel, maar het verschil met Nieuwenhoorn is slechts 1 punt. Sparta volgt daarna met 2 punten achterstand op de koploper.

• Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Spirit hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen SSS. De ploeg uit Klaaswaal promoveerde in 2017 na 14 seizoenen in de 3e klasse via de nacompetitie naar de 2e klasse. Vorig seizoen SSS op de 10e plaats. Momenteel staat SSS op de laatste plaats. Het verschil met de nummer 13 (Kethel Spaland) is 3 punten.
    Spirit en SSS kwamen elkaar in competitie verband 4 keer eerder tegen. De eerste 2 edities werden gespeeld in de 90-jaren. Hiervan zijn geen uitslagen bekend. In 2001-2002 eindigde de onderlinge strijd in Ouderkerk in 3-3. Twee jaar later, toen spelend in de 3e klasse, won SSS met 1-3 van Spirit. In dat seizoen won Spirit de uitwedstrijd met 1-2. Ook dit seizoen wist Spirit met 1-2 te winnen in Klaaswaal. Pas laat in blessuretijd wist Lars van der Wijngaard de winnende treffer op zijn naam te zetten.
    In de stand van de thuiswedstrijden staat Spirit op de 5e plaats. Met 6 gewonnen wedstrijden en 4 gelijke spelen werden 22 punten behaald. Eén keer werd verloren. Dat was tegen Alexandria’66 (0-1). SSS wist op vreemde bodem slechts 2x te winnen. Bij SVS werd met 0-1 gewonnen en bij Strijen met 1-2. Op bezoek bij CWO en Alexandria’66 werd het 2-2.
    Opvallend detail bij de laatste resultaten van SSS is dat er in 2 wedstrijden maar liefst 5 keer gescoord.
    Het programma van de 24e speelronde kent mooie affiches. Alle wedstrijden van zaterdag gaan ergens om. SSS moet winnen en hopen dat Kethel Spaland op bezoek bij Alexandria’66 geen punten pakt. Maar Kethel Wedstrijd moet hun wedstrijd winnen om kans te maken de nacompetitie te ontlopen. Dat geldt ook voor Zuidland, dat op bezoek gaat bij CWO.
    In de strijd om het kampioenschap spelen de nummers 1 t/m 4 tegen elkaar. DCV gaat op bezoek bij Neptunus-Schiebroek en Sparta krijgt Nieuwenhoorn op bezoek. Voor Sparta en DCV zijn het de laatste kansen om aansluiting te krijgen met de kopposities.
    Tot slot de wedstrijd Vitesse Delft tegen SVS. Voor de competitie is deze wedstrijd niet meer van belang. Voor Vitesse Delft staat de 3e periode nog binnen handbereik.
    Spirit tegen SSS begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Groenendijk.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 18 mei: Nieuwenhoorn - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur