• Spirit heeft zaterdag de strijd om een mogelijk kampioenschap niet vol kunnen houden. Op eigen veld verloren de Ouderkerkers met 1-2 van Alexandria’66.
  Spirit startte zonder Tim de Vaal, die vorige week geblesseerd raakte aan zijn knie en dit seizoen niet meer inzetbaar is. Stefan Bitter begon daarom achterin centraal naast Kevin Kriek. Ook Anton de Koning begon in de basis als rechtsback. Timme van Hof werd naar voren geschoven, wat ten koste ging van Tjerk de Kogel.
  Spirit begon de wedstrijd voortvarend. Ruben Slooff strafte de weifelend uitkomende keeper af en zette al na 7 minuten de 1-0 op het scorebord.
  Alexandria’66 gaf al snel een waarschuwing af. Een paar minuten na de openingsgoal ging de Rotterdamse poging net naast het doel. De tegenstander van Spirit speelde zijn laatste wedstrijd en hoefde nergens meer om te spelen. Het kreeg dan ook een aantal kansen om voor rust op gelijke hoogte te komen. Ook Spirit creëerde een aantal mogelijkheden de score uit te bouwen. Een omhaal van Ruben de Vries werd met 1 vuist uit het doel gehouden en Lukas Bos kopte net naast. De grootste kans was voor Timme van Hof. Niels de Vries schoot van afstand. De keeper pareerde de bal, maar kon de bal niet controleren. Timme van Hof kreeg de afgeketste bal niet tussen de palen.
  Even na rust was hij wel doeltreffend. Maar de mooi geplaatste lob werd wegens buitenspel afgekeurd.
  Daarna namen de bezoekers het initiatief over. Spirit beperkte zich tot verdedigen en lieten aanvallend nauwelijks iets zien. Alexandria’66 zag een aantal grote kansen teniet gaan. Twee vrijstaande aanvallers kregen de bal niet achter doelman Patrick Bom en Kevin Kriek gooide zich voor de bal om een schot te blokkeren.
  Halverwege de 2e helft sloegen de Rotterdammers toe. Een aanvaller van Alexandria’66 kon vrij gemakkelijk een aantal Spirit spelers voorbij gaan en kon schuin voor het doel de bal in de lange hoek schuiven (1-1). Een paar minuten later was het weer raak. Weer kon een speler zo het strafschopgebied in gaan en vanaf dezelfde positie inschieten: 1-2.
  Spirit zette nog aan en kreeg nog wel een aantal mogelijkheden via Ruben Slooff en Lukas Bos. Kevin Kriek kon bijna bij de 1e paal verrassen, maar de gelijkmaker kwam er niet. De Ouderkerkers zette wel druk, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet in het overvolle strafschopgebied.
  Spirit verliest en staakte daarmee de strijd om het kampioenschap. Sparta werd op bezoek bij Neptunus-Schiebroek (1-2) kampioen in de 2e klasse F. Nieuwerkerk speelde bij VVGZ met 1-1 gelijk en liep dus een punt in op Spirit. Het verschil is nu 3 punten en 9 doelpunten in het voordeel van Spirit. Nieuwerkerk moet volgende week met minimaal 5 doelpunten verschil winnen van Spirit om de Ouderkerkers van de 2e plaats af te houden. Beide ploegen hebben zich al geplaatst voor de nacompetitie. Naast Spirit en Nieuwerkerk gaat ook VVGZ daaraan meedoen. Uiteindelijk zullen 2 van de 13 ploegen kunnen promoveren naar de 1e klasse.
  Onderin zijn de meeste beslissingen al gevallen. Strijen en Slikkerveer zijn gedegradeerd. Hillegersberg, SVS en FC Binnenmaas zullen zich op moeten gaan maken voor de nacompetitie tegen degradatie. Er is nog één klein punt om om te strijden. De 9e plaats stroomt pas in de 2e ronde in. Hillegersberg heeft daarvoor de beste papieren. De Rotterdammers hebben 3 punten meer dan SVS en FC Binnenmaas, maar hebben wel een slechter doelsaldo.
  Volgende week is de laatste speelronde. Spirit gaat op bezoek bij Nieuwerkerk met 1 opdracht: niet verliezen met méér dan 4 doelpunten verschil. Als ze daarin slagen blijven ze 2e in de competitie en zijn daarmee dan vrijgeloot in de 1e ronde.  

 • Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  Spirit speelt zaterdag in de competitie zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. De Ouderkerkers ontvangen dan Alexandria’66. Alexandria’66 speelt weer op hun beurt de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen. Door het ongelijke aantal ploegen in de 2e klasse F is er altijd een ploeg ‘verplicht vrij’. Voor de aankomende tegenstander van Spirit is dat de laatste speelronde.
  Officieel heeft Alexandria’66 zich nog niet helemaal veilig gespeeld. Maar het moet wel heel erg raar gaan als de enige belager Hillegersberg de laatste 2 wedstrijden (uit bij FC Binnenmaas/thuis tegen VVGZ) wint èn een doelsaldo van -27 goed maakt.
  Voor Spirit staat er nog genoeg om voor te spelen. De ploeg van Richard van Cappellen staat op de 2e plaats, 2 punten achter Sparta. De koploper gaat dit weekend op bezoek bij Neptunus-Schiebroek. Volgende week speelt het thuis tegen FC Binnenmaas terwijl Spirit op bezoek gaat bij Nieuwerkerk. In de 2e periode staat Spirit bovenaan. Nieuwerkerk is de enige belager. Die periode is dan ook niet van belang voor Spirit. Mocht Sparta kampioen worden, dan is Spirit sowieso zeker van nacompetitie (Sparta won de 1e periode). Wel van belang is de 2e plaats. Want dat betekent dat Spirit pas de 2e ronde hoeft te spelen. Bij winst op Alexandria’66 is Spirit verzekerd van die plaats.
  Alexandria’66 reist zelfverzekerd naar Ouderkerk. Het heeft sinds 18 maart niet meer verloren. Op die dag werd het op bezoek bij Strijen 3-2. Daarna volgden 2 overwinningen en 5 gelijke spelen, waaronder de wedstrijden tegen Sparta en Nieuwerkerk (beide 3-3).
  Gekeken naar de onderlinge wedstrijden in Ouderkerk zijn de verschillen klein. Spirit won er 3, Alexandria’66 ging met 2 overwinningen naar huis. De eerste editie in competitieverband was in het seizoen 2009-2010. Het werd toen 1-1. De grootste overwinning van de Rotterdammers was in het seizoen 2020-2021. Het werd toen 1-3. Het seizoen daarvoor won Spirit met 2 punten verschil: 2-0. Vorig seizoen werd het 3-2.
  De wedstrijd Spirit tegen Alexandria’66 begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jhamai.

 • Volgende wedstrijden:

  Zaterdag 27 mei: Nieuwerkerk - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur 
  Zaterdag 3 juni: 1e ronde nacompetitie (indien Spirit middelste of laagst geplaatste periodekampioen wordt)
  Zaterdag 10 juni: 2e ronde nacompetitie (indien Spirit hoogst geplaatste periodekampioen of winnaar 1e ronde)
  Zaterdag 17 juni: Finale nacompetitie (neutraal terrein, mits Spirit 2e ronde wint)

  Contact: spirit.mail.voor.eric@gmail.com