• Spirit start verregaande samenwerking met Albeda College

Op donderdag 10 juni is de officiële samenwerkingsovereenkomst getekend tussen vv Spirit en het Albeda College, waarbij Spirit als officieel leerbedrijf zal gaan fungeren. Hierbij zullen jaarlijks ruim 20 MBO studenten hun stagewerkzaamheden en werkervaring opdoen bij de Ouderkerkse voetbalclub. Hierbij valt te denken aan voetbalgerelateerde werkzaamheden (training, coaching, scheidsrechters, organisatie), maar ook aan dienstverlening als kantinewerkzaamheden, bestuurskamerdiensten of de opzet van ouderavonden. Onderstaand vindt u de tekst zoals deze afgelopen vrijdag in de nieuwsbrief van het Albeda College is verschenen:

Gisteravond is de realisatie van de eerste officiële satellietclub in de regio een feit. Na een jaar hard werken en werven heeft het BPV (Beroeps Praktijk Vorming oftewel “stage”) team zich keihard ingezet om voor aankomend jaar een samenwerking aan te gaan met diverse verenigingen in regio Rijnmond, de zogenaamde satellietclubs. Doelstelling is om studenten van verschillende niveau’s (2, 3 en 4) onder te brengen bij deze samenwerkingspartner, alwaar studenten diverse modules op en rondom het (trainings-)veld doorlopen. In samenspraak met satellietclub v.v. Spirit in Ouderkerk aan den IJssel is er een passend bpv-programma samengesteld waarbij iedere student zich kan ontplooien, elk op zijn/haar eigen manier. Of het nu gaat om werkzaamheden in de commissiekamer, het assisteren bij een training of het bedenken van een nieuw jeugdplan, voor elke student een passend programma. Beide partijen hebben inmiddels hun handtekening geplaatst, waarbij er een samenwerkingsverband is aangegaan voor de aankomende 3 jaar. Eerste contactpersoon vanuit het albeda sportcollege is de albedacoach. Deze albedacoach is de spil tussen de bpv-leerwerkplaats en het albeda sportcollege. Uiteraard wordt er vanuit het albeda sportcollege aankomend jaar hoog ingezet om deze bpv-leerwerkplaatsen succesvol te laten worden. Met elkaar kunnen we op deze manier de bpv naar een hoger plan brengen, waarbij zowel de satellietclubs als het onderwijs en dan vooral de studenten bij gebaat zijn!