• Spirit heeft zaterdag de uitwedstrijd bij Neptunus-Schiebroek met 2-3 gewonnen. De Ouderkerkers toonden in de 2e helft veerkracht door een 2-0 achterstand om te buigen naar winst.
  Spirit startte goed en creëerde kansen om de score te openen. Toch was het de thuisclub die halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Een goede voorzet achter de Spirit defensie werd alert ingeschoten door Neptunus-Schiebroek.
  Spirit zette vervolgens aan en waren dichtbij de gelijkmaker. Ruben Sloof zag zijn inzet in het zijnet belanden en Lukas Bos kopte naast het doel. Ook kreeg de Rotterdamse doelman assistentie van één van zijn verdedigers, die een bal van de doellijn werkte.
  Vlak voor rust was Patrick Bom kansloos op een schot in de lange hoek, waardoor Neptunus-Schiebroek met een 2-0 voorspong kon gaan rusten.
  In de 2e helft zette Spirit een tandje bij. Robbin Brouwer verraste bijna de Neptunus-doelman in de korte hoek. Even later was het de verdediger die een goede voorzet gaf op het hoofd van Ruben Slooff: 2-1. Een vervroegd Ouderkerks kwartiertje brak aan. Een paar minuten later kopte Lukas Bos uit een corner in. De bal werd uiteindelijk door een Rotterdamse speler het doel in gelopen (2-2). Spirit ging door voor de winst. Cris de Jong ging op avontuur, liep zich vast, maar de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Lukas Bos die beheerst van 20 meter inschoot: 2-3.
  Spirit controleerde de rest van de wedstrijd. Neptunus-Schiebroek zocht nog wel naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Richard van Cappellen kwam niet meer in problemen. Zelf kreeg het nog wel een aantal kansjes, maar de 2-3 bleef op het scorebord.
  Door de overwinning blijft Spirit op de 2e plaats staan. Sparta won nipt bij Slikkerveer (2-3) en blijft koploper. Het verschil met Spirit is 1 punt, maar Spirit heeft een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week is Spirit vrij (ivm oneven aantal teams in de competitie) en kan Sparta, dat thuis SVS ontvangt, de voorsprong uitbouwen tot 4 punten. Nieuwerkerk staat 3e, dat volgende week in de thuiswedstrijd tegen Strijen op 1 punt kan komen van Spirit.
  SVS, de rode lantaarn drager van de 2e klasse F, won zijn 2e wedstrijd van het seizoen. Op eigen veld werd met 4-1 gewonnen van Hillegersberg. Het is ongekend spannend rondom de degradatieplaatsen onderin de competitie. SVS heeft 10 punten, net zoveel als FC Binnenmaas (3-2 nederlaag bij Pelikaan). De ploeg uit Maasdam heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Strijen, dat met 3-2 won van Alexandria’66, staat 11e met 1 punt meer. Slikkerveer staat, met weer 1 punt meer dan Alexandria’66, op de 10e plaats. Deze plaats geeft recht om via de nacompetitie alsnog lijfsbehoud af te dwingen. Alexandria’66 en Hillegersberg staan daarboven. Zij zullen vooralsnog samen uitmoeten vechten wie zich veilig speelt en wie ook die nacompetitie moet gaan spelen.

 • Met dank aan Martijn Domburg (Neptunus-Schiebroek)

 • Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  Aanstaande zaterdag gaat Spirit op bezoek bij Neptunus-Schiebroek. Neptunus-Schiebroek degradeerde vorig seizoen uit de 1e klasse. Het bezet momenteel de 7e plaats met 26 punten uit 16 wedstrijden. Spirit pakte 8 punten meer en staat 2e, 4 verliespunten meer dan koploper Sparta.
  De aankomende tegenstander van Spirit heeft in de thuiswedstrijden de minste tegengoals geïncasseerd. Op eigen veld waren van de 8 wedstrijden slechts 3 teams die wisten te scoren op Sportpark Neptunus-Schiebroek. FC Binnenmaas scoorde 1 keer, maar verloor wel (4-1). VVGZ (3-3) en Nieuwerkerk (2-3) scoorden 3 keer en namen resp. 1 en 3 punten mee naar huis. Tegen Alexandria’66 (4-0), Heinenoord (1-0), Hillegersberg (2-0), Strijen (2-0) en SVS (1-0) werd het doel ‘schoon’ gehouden.
  Sinds de laatste fusie (tussen Neptunus en Schiebroek’94) in 2011 speelden beide ploegen slechts 3 keer eerder in competitieverband tegen elkaar in Rotterdam. De laatste editie was in het seizoen 2018-2019, waarin Neptunus-Schiebroek kampioen werd en promoveerde naar de 1e klasse. De Rotterdammers wonnen toen met 3-2. In 2014-2015 verloor Spirit ook. Toen werd het 2-0. Het seizoen ervoor won Spirit in Rotterdam Noord. Het werd toen 3-4.
  De wedstrijd Neptunus-Schiebroek begint om 15.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Duarte.

  • Volgende wedstrijden:

   Zaterdag 25 maart: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 1 april: Pelikaan - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 8 april: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 15 april: Spirit - Slikkerveer (competitie), aanvang 15.00 uur 
   Zaterdag 22 april: SVS - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
   Zaterdag 29 april: Spirit - Heinenoord (competitie), aanvang 15.00 uur 
   Zaterdag 6 mei: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 13 mei: Strijen - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
   Zaterdag 20 mei: Spirit - Alexandria'66 (competitie), aanvang 14.30 uur 
   Zaterdag 27 mei: Nieuwerkerk - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur 

   Contact: spirit.mail.voor.eric@gmail.com