• Spirit vertrok donderdagochtend vroeg naar Eindhoven, waar vandaan gevlogen werd richting het zuiden van Spanje. Om 12.50 uur landde het vliegtuig op Malaga Airport. Spirit verbleef in Puerto Azul in Marbella. Bij aankomst hebben ze genoten van een heerlijke lunch.
    Nadat ze gesetteld waren in hun kamer en van het uitzicht genoten te hebben, vertrok het gezelschap naar het trainingskamp in Monda voor hun eerste training.

• Vrijdag 18 januari:
    Vanochtend trainde Spirit op het trainingscomplex in Estepona, ca 25 minuten met de bus vanaf Marbella. ’s Middags speelde Spirit in Benalmadena een oefenwedstrijd tegen Vredenburch uit Rijswijk. Aangezien het gezelschap dat mee is op trainingskamp niet alleen Spirit 1 spelers bevatte en het feit dat een aantal spelers niet wedstrijdfit waren, was er besloten om 1 wedstrijd te spelen waarin alle fitte spelers een helft zouden spelen.
    Zo begon Spirit met de volgende spelers:
    Kevin Verstappen, Jasper de Jong, Victor van Dort, Tim de Vaal, Robbin Brouwer, Stefan Bitter, Eric Jansen, Tom van Zwienen, Timme van Hof, Shakur Zuidam en Mark Molenaar.
    Vanzelfsprekend begon Spirit wat onwennig met deze samenstelling. De tegenstander profiteerde daar al vroeg in de wedstrijd van. Na 5 minuten wist de 4e klasser via de binnenkant van de paal de bal in het Ouderkerkse doel te schieten. En na bijna een half uur later verraste het Spirit met een prachtig schot (0-2).
    Toch toonde het jonge Spirit veerkracht. Een pass van Tim de Vaal werd door Shakur mooi aangenomen en via een lob over de keeper in het doel geschoten (1-2). De gelijkmaker liet daarna niet lang op zich wachten. Ook al had het ook net zo snel andersom kunnen zijn. De lat bracht redding voor Spirit. In de 37e minuut schoot Victor van Dort van grote afstand de 2-2 in.
    Na rust startte de volgende 11 spelers:
    Max van Herk, Cheddy van Ommen, Lars van der Wijngaard, Arne Geneugelijk, Joerie Heeling, Stefan Bitter, Sander Goudriaan, Timme van Hof, Tim van der Zee, Raoul Haliwela en Mick Veldhoen.
    Ook deze ‘elf’ liet zich verrassen. Balverlies van Spirit werd met een afstandsschot over Max in het doel geschoten (2-3). Spirit moest weer een achterstand goed maken. Een goede actie op de achterlijn van Haliwela kon net niet door Tim van der Zee afgewerkt worden. Maar Mick Veldhoen kon wel het laatste tikje geven: 3-3.
    Vlak voor tijd was het toch Spirit dat aan het langste eind trok. Een voorzet van Mick Veldhoen werd door Tim van der Zee ingeschoten.
    Spirit wint dus de oefenwedstrijd in Spanje met 4-3.
    's Avonds werd de selectie vermaakt met een voetbalquiz. Een uur lang werden er diverse vragen afgevuurd op 8 groepjes van 4 a 5 spelers.
    Uiteindelijk was het de groep met Lars, Bas, Jan Kooij, Diede en Jan-Willem die er met de 1e plaats vandoor ging.

• Zaterdag 19 januari:
    De dag begon met een ochtendwandeling over het strand van Marbella. Joeri Heeling en Tim van der Zee namen nog een duik in het toch wel frisse water. Beelden daarvan staan op Facebook.

• Om 12 uur is het Spirit gezelschap met de bus naar Casares Costa Golf gegaan om te gaan footgolfen. In groepjes van 4 of 5 man werden 18 holes gespeeld en uiteindelijk was het Timme van Hof die met een score van 72 (1 boven par) de 1e plaats voor zich opeiste en er met een paar geruite footgolfkousen vandoor ging. Sommige spelers hadden pech doordat de bal in de sloot kwam of in een struik of boom.

• Na het avondeten om 18.30 uur is de groep met de bus naar Estadio La Rosaleda gegaan voor een bezoek aan de wedstrijd Malaga - CD Lugo. Malaga won de wedstrijd met 2-1.
    Terugkijkend naar de tv beelden van de wedstrijd Malaga-Lugo blijkt dat de Spirit-mannen ook in beeld te zijn geweest.

• Zondag 20 januari:
    Vandaag na het ontbijt uitgecheckt en met de bus naar Malaga gebracht.
    De middag kon door iedereen naar behoefte worden ingevuld. Iedereen zocht de Spaanse tapasbarretjes op en maakte er een gezellige middag van.
    Tegen half 9 vanavond is het gezelschap vanaf Malaga Airport vertrokken. Om 23.00 uur werd er geland op Schiphol.
    Met de bus werd de reis voortgezet. Om 01.00 uur kwam het gezelschap aan in Ouderkerk.

'We hebben een prima terugreis gehad en kunnen terugkijken op een leuk trainingskamp', aldus Jan Willem Baas. 'Namens spelers en trainers bedankt hij iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.'