• Spirit heeft niet voor een stunt kunnen zorgen door de punten uit Dordrecht mee naar huis te nemen. In de strijd tegen degradatie waren tegen het moeilijk verslaan bare Oranje Wit dan ook erg belangrijk. Uiteindelijk verloren de Ouderkerkers de wedstrijd met 3-1.
  Zoals veel eerdere wedstrijden dit seizoen speelde de ploeg van Richard van Cappellen effectiviteit weer parten. Zo kregen Ruben Slooff (keeper), Ruben de Vries (lat), Anton de Koning (over), Robbin Brouwer (naast) en Lukas Bos (van eigen helft net over) serieuze mogelijkheden. Oranje Wit creëerde ook kansen met schoten voorlangs en op de lat, maar waren na ruim een half uur wel doeltreffend (1-0).  
  Vlak na rust kwam Spirit op gelijke hoogte door een doelpunt van Niels de Vries (1-1). In het vervolg van de wedstrijd gebeurde er van alles. Daniel van der Zwan schiet op de paal, Ruben Slooff schiet voorlangs en Kevin Kriek zag zijn kopbal niet in het doel belandden.
  Ook nog in het eerste kwartier commotie over een gele kaart voor Oranje Wit. Bij Spirit was men er van overtuigd dat de betreffende speler zijn 2e kreeg, maar de scheidsrechter oordeelde schijnbaar anders, want een andere kleur kaart kwam er niet.
  In de jacht op de voorsprong met schoten van Lukas Bos en Daniel van der Zwan liet het een kwartier voor tijd in de verdediging een steekje vallen en kwam de thuisploeg weer op voorsprong: 2-1
  In de slotfase zag Ruben de Vries zijn doelpunt niet doorgaan en stuitte Tjerk de Kogel op de keeper.
  Spirit eindigde de wedstrijd met 10 man. Sean Luthart maakte buiten het strafschopgebied een overtreding en moest in blessuretijd vroegtijdig richting kleedkamer. Noodgedwongen trok Olaf Visser de handschoenen aan. De jonge verdediger was echter kansloos op het vervolg: 3-1.
  Spirit verliest en is volgende week onder andere afhankelijk van resultaten op de andere velden. Op eigen veld staat de wedstrijd tegen De Alblas op het programma. Die wedstrijd zal in eerste instantie gewonnen moeten worden. Daarnaast mogen Rijsoord èn cvv Zwervers niet winnen. Cvv Zwervers ontvangt in Capelle a/d IJssel Alexandria’66. De Rotterdamse ploeg, dat bijna het hele seizoen strijdt tegen het degradatie, kan zich bij winst nu zelfs plaatsen voor de play offs voor promotie naar de 1e klasse. Bij de wedstrijd van Rijsoord, de andere concurrent van Spirit, zijn de Ouderkerkers volledig afhankelijk van de strijdvaardigheid van IFC. IFC gaat zich opmaken voor de nacompetitie om promotie af te dwingen en zal mogelijk niet te veel risico nemen in deze laatste competitiewedstrijd. De streekderby van de 2 buurgemeenten (hemelsbreed ca 3 kilometer van elkaar vandaan) wordt gespeeld bij Rijsoord.
  Spartaan’20 was vorige week al kampioen geworden. Oranje Wit won zaterdag de 2e periode. IFC krijgt de periode van Spartaan’20. De 3e periode gaat naar VVGZ of Alexandria’66. VVGZ is uitgespeeld en wacht met spanning af naar de uitslag van Alexandria’66. Het verschil tussen beide ploegen is 2 punten.
  Onderin was Streefkerk al eerder gedegradeerd. Afgelopen weekend is ook het doek definitief gevallen voor De Zwerver. Pelikaan staat 11e. De ploeg uit Zwijndrecht is nog niet kansloos. Wanneer Spirit en cvv Zwervers niet winnen èn Rijsoord verliest, kan Pelikaan zich zelfs nog veilig spelen. Het moet dan zelf wel winnen van Streefkerk. Dus ook in de laatste speelronde strijden 4 ploegen voor 1 ‘veilige’ plaats. Eigenlijk moet De Alblas ook in dit groepje gezet worden, want heel theoretisch kan De Alblas ook nog in de gevarenzone terecht komen. Als het verliest van Spirit en  cvv Zwervers en Rijsoord winnen, wordt het doelsaldo tussen De Alblas en cvv Zwervers doorslaggevend. Dat is momenteel met 9 doelpunten in het voordeel van De Alblas.

 • Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  De ontknoping van de 2e klasse F zit hem (vooralsnog) in de staart van het programma. Spirit strijdt met Pelikaan, Rijsoord en cvv Zwervers om 1 plek in de ranglijst: De 8e plaats. Deze plaats geeft recht op handhaving in de 2e klasse. De overige 3 zullen de alles behalve makkelijke nacompetitie moeten gaan spelen om niet alsnog te degraderen. Het verschil in punten is minimaal. Spirit en cvv Zwervers hebben 24 punten en Pelikaan en Rijsoord volgen met 23 punten. Er zijn nog 2 speelrondes te gaan.
  Spirit gaat zaterdag op bezoek bij Oranje Wit. Bijna het gehele seizoen streden de Dordtenaren mee om het kampioenschap. Die strijdt moesten ze sinds vorige week staken, want Spartaan’20 werd afgelopen weekend kampioen van de 2e klasse F.
  Oranje Wit gaat zich nu opmaken voor de play offs om alsnog promotie naar de 1e klasse af te dwingen, waaruit zij vorig seizoen na 13 jaar degradeerden. Om in het meest gunstige programma te komen, zal het de huidige 2e plaats moeten behouden. Theoretisch zou IFC nog langszij kunnen komen, maar dan moet de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht 2 wedstrijden (tegen Pelikaan en Rijsoord) moeten winnen en Oranje Wit moeten verliezen van Spirit en EBOH. En dat dan ook met hele ruime cijfers, want het doelsaldo van Oranje Wit is 24 doelpunten beter.
  Spirit zal met resultaat moeten terugkeren uit Dordrecht. En dat zal geen makkelijke opgave zijn. Oranje Wit verloor dit seizoen slechts 1 keer. Alleen IFC presteerde het om in Dordrecht de volle winst te pakken. Naast IFC voorkwam ook EBOH dat ze verloren. Zij speelden met 2-2 gelijk. Verder verloren alle andere ploegen uit de competitie van Oranje Wit, zelfs kampioen Spartaan’20 (3-1). De kleinste overwinning van Oranje Wit was tegen Alexandria’66: 2-0. De grootste overwinning werd behaald tegen cvv Zwervers. Het werd maar liefst 6-0. Oranje Wit scoorde in de 11 thuiswedstrijden 37 keer. Geen enkel ander team presteerde dat dit seizoen. Het kreeg ook weinig doelpunten tegen. Slechts 7 doelpunten kreeg de ploeg uit Dordrecht tegen. Alleen Spartaan’20 evenaarde dat resultaat.
  Met de wetenschap dat Spirit dit seizoen slechts 1 keer wist te winnen op vreemde bodem (0-4 bij Streefkerk), zal Spirit een lastige middag tegemoet gaan. De Ouderkerkers kunnen wel moed putten uit het feit dat het 5 keer gelijk speelde in de uitwedstrijden.
  De wedstrijd Oranje Wit tegen Spirit wordt om 14.30 uur gespeeld op Sportpark Oranje Wit (Nieuwe Noordpolderweg 1) en staat onder leiding van scheidsrechter Uitterhoeve.

  •  
   Volgende wedstrijden: (onder voorbehoud)

   Zaterdag 25 mei: Spirit - De Alblas (competitie), aanvang 14.30 uur. 
   Zaterdag 1 juni: 1e ronde nacompetitie (indien Spirit op de 9e, 10e of 11e plaats eindigt)
   Zaterdag 8 juni: 2e ronde nacompetitie (indien Spirit de 1e ronde wint)
   Zaterdag 15 juni: finaleronde (neutraal terrein)