• Spirit heeft de laatste thuiswedstrijd van 2018 met 3-1 gewonnen. Tegen Vitesse Delft werd het verschil pas gemaakt in de 2e helft.
    Spirit startte niet scherp en moest al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand opkijken. Al binnen 10 minuten werd weifelend optreden door de ploeg uit Delft afgestraft. De vroege tegengoal bezorgde de tegenstander vertrouwen, dat de bezoekers ook al hadden meegenomen van hun overwinning van vorige week op SSS (2-0). Ondanks pogingen van Spirit om terug in de wedstrijd te komen waren de grootste kansen voor Vitesse Delft. Spirit mocht dan ook blij zijn dat er met rust ‘slechts’ 0-1 op het scorebord stond.
    In de 2e helft was er een beter Spirit te zien. Er was meer wilskracht en Vitesse Delft kwam nauwelijks meer in het spel voor. Na bijna een uur spelen scoorde Timme van Hof de gelijkmaker. Een voorzet uit een vrije trap van Eric Jansen werd bij de 2e paal ingetikt.
    In de 65e minuut kwam Spirit op voorsprong. Tim van der Zee was niet zelfzuchtig en legde de bal klaar voor de net ingevallen Mick Veldhoen (2-1).
    In de slotfase maakte Tim van der Zee een einde aan de onzekerheid en bepaalde de eindstand op 3-1.
    Het was een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft was Vitesse Delft grotendeels de beste ploeg en had zichzelf in de eerste 45 minuten op een grotere voorsprong moeten zetten. In de 2e helft herpakte Spirit zich en trok de wedstrijd keurig naar zich toe. Het werd uiteindelijk 3-1, maar net als dat Vitesse Delft meer had kunnen scoren in de 1e helft, had Spirit de uitslag groter kunnen maken in de 2e helft.
    Spirit behaalde een belangrijke overwinning in de 11e speelronde, waarin opvallende uitslagen te zien zijn. Koploper Neptunus-Schiebroek verloor verrassend bij Kethel Spaland (4-2) en DCV verloor op bezoek bij Strijen (3-2). SVS won ook verrassend. Met een 1-0 overwinning op Sparta pakten de Capellenaren ook 3 belangrijke punten.
    Volgende week gaat Spirit op bezoek bij CWO, dat knap met 0-3 won bij SSS.

Video via You Tube (Bron: website Vitesse Delft)

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Zaterdag staat voor Spirit de laatste thuiswedstrijd van 2018 op het programma. Vitesse Delft is dan op Sportpark Ouderkerk te gast. Vitesse Delft is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse, waarin het 3 jaar lang uitkwam.
    De tegenstander van zaterdag staat momenteel op de 10e plaats met 10 punten uit 10 wedstrijden. Spirit behaalde tot nu toe 14 punten uit 10 wedstrijden en staat daarmee op de 6e plaats.
    Spirit en Vitesse Delft speelden in het verleden 5 keer eerder in competitieverband tegen elkaar. Van de laatste editie (2008-2009) is een uitslag bekend. De bezoekers wonnen toen met 2-5 in Ouderkerk. In 1983-1984 kwamen beide ploegen elkaar voor het eerst tegen, gevolgd door de 2 seizoenen daarna. In 1995-1996 volgde de 4e ontmoeting.
    De wedstrijd Spirit ?? Vitesse Delft begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Ekelenburg.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 15-12: CWO - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur