• Spirit wordt omver geblazen in de IJsselderby

  Vandaag stond de IJsselderby weer op het programma. De laatste ontmoeting was een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Spirit toch net aan het kortste eind trok. Sem had de schoenen van zijn vader bij zich, maar die waren nog net te groot voor hem. Gelukkig is DCV dichtbij en reed Stefan even snel heen en weer. Vandaag mocht Spirit op het hoofdveld aantreden. Of dat verlammend werkte of een andere reden had, maar Spirit was geen schim van zichzelf vandaag.

  Na drie minuten lag de 1-0 al in het doel. Spirit probeerde te voetballen, maar werd vroeg onder druk gezet door DCV. Ole en Jaro probeerden samen voetballend onder de druk uit te komen, maar een DCV-aanvaller zette nog net zijn voet er tussen en scoorde de 2-0. De snelle 2-0 achterstand hebben we vaker gezien en brengt ons over het algemeen ook niet in de war. Dus werd ging Spirit op zoek naar de aansluiting. Er kwamen kleine kansjes, maar de scherpte in de laatste pass ontbrak.

  Het 2e kwart was koud begonnen of de 3-0 lag al in het net. En niet veel later ook de 4-0. DCV was overal een stapje sneller en een stapje feller. In de 14e minuut was het dan toch raak. Een pass van Chris belandde bij Sem en die punterde de bal in het doel. Een minuut later was de marge echter al weer 4 door een goed uitgespeelde aanval van DCV. Spirit kroop langzaam uit zijn schulp en kwam meer aan aanvallen toe. Een schot van Yaniek ging naast en Jesse zag zijn schot door de keeper gepakt worden. Even later kwam een corner voor de voeten van Jaro en die tikte van dichtbij de 5-2 binnen. Voor de rust was DCV nog twee keer trefzeker en zo gingen we rusten met een 7-2 achterstand.

  Na de rust moest er duidelijk uit een ander vaatje getapt worden en zo begonnen we ook. Aanjager Chris liet zien hoe de duels aangegaan moesten worden en even was de spirit terug. Jaro schoot al na 2 minuten de 7-3 raak via een verdediger van DCV.
  Het geloof was er weer en kleine kansen van Joshua en Sven werden helaas geen goal. Aan de andere kant viel op dat moment heel ongelukkig de 8-3. De kopjes gingen weer naar beneden en binnen 5 minuten stond het ineens 11-3.

  Het laatste kwart moest de schade dan nog enigszins beperkt worden. Opnieuw werd er goed druk gezet en DCV had het lastig. Sem werd door Chris diep gestuurd en scoorde de 11-4. Een minuut later was het opnieuw Sem die scoorde. Zou er dan nog een eindsprint komen?
  Het antwoord was helaas nee. Spirit probeerde het nog wel, maar het lukte vandaag allemaal net niet. DCV bleef ook aanvallen en maakte nog 3 doelpunten in de laatste 10 minuten.

  Het zat er vandaag helaas niet in. DCV was beter en won terecht. De twee positieve fases waarin ook wij druk zetten en goals maakten waren te kort om DCV te verontrusten. Dat we goed kunnen voetballen, twijfelt niemand over. We moeten alleen de felheid en scherpte van voor de winterstop weer terug weten te vinden. Dat gaan we volgende week weer laten zien!