• Spirit heeft zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Zuidland. Voor de bezoekers was dat uiteindelijk niet genoeg om rechtstreekse handhaving in de 2e klasse af te dwingen. Concurrenten CWO en Alexandria’66 wonnen hun afsluitende wedstrijd en spelen in ieder geval volgend seizoen weer in de huidige klasse.
    Spirit kwam na 15 minuten spelen op voorsprong. Anton de Koning, die door een blessure van Sander Kalkman in de basis begon, kwam op rechts voor. De perfecte voorzet werd door Raoul Haliwela ingekopt.
    Zuidland zette wel vanaf het begin meteen druk en gaf aan wat de intenties waren. Er moest resultaat behaald worden, maar de Spirit verdediging liet zich niet verrassen. Waar het in de uitwedstrijd binnen een half uur met 3-0 achter kwam, werd er nu geconcentreerd te werk gegaan in de Ouderkerkse defensie. Aanvallend kreeg de ploeg van Richard van Cappellen diverse mogelijkheden. Meerdere keren kwam Spirit met een man meer in de aanval, maar was met het vervolg te slordig om Zuidland in een vroeg stadium pijn te doen.
    Zonder dat Zuidland veel uitgespeelde kansen creëerde bleef de ploeg zo wel hoop houden op een beter resultaat. In de 2e helft, waaruit Spirit niet scherp uit de kleedkamer was terug gekomen, kwamen de bezoekers met een rake kopbal op 1-1.
    Na de gelijkmaker verzuimde Spirit weer afstand te nemen en Zuidland wilde wel, maar kon niet de druk van moeten winnen omzetten in winst. En die winst was noodzakelijk omdat hun concurrenten ondertussen op voorsprong stonden. Spirit kon verder wel leven met het gelijke spel.
    Eric Jansen kreeg in zijn laatste wedstrijd van Spirit nog speelminuten. De aanvoerder was de laatste weken geblesseerd. Samen met Lars van der Wijngaard gaat hij volgend seizoen voetballen bij vv Capelle.
    Na afloop van de wedstrijd werden beide spelers nog even in het zonnetje gezet door de woorden van voorzitter Henk Lammertse. Daarbij werd ook grensrechter Jan Kooij bedankt. Ook hij was voor het laatst actief bij Spirit 1.
    Spirit heeft het seizoen met een keurige 5e plaats afgesloten. Zeker gezien het feit van de vele blessures waarmee de ploeg dit seizoen kampte. Met veel puzzelwerk heeft de trainer en zijn staf toch elke week weer een volwaardig team op het veld kunnen zetten.
    Vorige week werd Vitesse Delft al periode kampioen en Neptunus-Schiebroek kampioen van de 2e klasse D. De periodetitel van de Rotterdammers was alleen nog te verdelen. Sparta en DCV streden onderling om dat laatste ticket voor play-offs voor promotie. DCV moest winnen, maar moest in de slotfase toezien dat Sparta toch nog langszij kwam. Sparta, Nieuwenhoorn en Vitesse Delft gaan nu strijden voor promotie. Zuidland en Kethel Spaland zullen ook nacompetitie gaan spelen, maar dan om degradatie te voorkomen. SSS speelt volgend seizoen in de 3e klasse.

• Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Spirit sluit zaterdag het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Zuidland. Voor Spirit staat de wedstrijd, dat in het teken staat van het afscheid van Eric Jansen en Lars van der Wijngaard (beide gaan naar vv Capelle), niets op het spel.
    Daarentegen is de wedstrijd voor Zuidland wel degelijk van belang. De ploeg strijdt samen met CWO en Alexandria’66 om lijfsbehoud van de 2e klasse. CWO staat momenteel op de 12e plaats, de plaats die de verplichting heeft om nacompetitie tegen degradatie te spelen. Zuidland en Alexandria’66 staan slechts 1 punt daarboven. CWO ontvangt thuis Strijen. Alexandria’66 krijgt de huidige kampioen, Neptunus-Schiebroek op bezoek.
    Zuidland is met een indrukwekkende reeks bezig. In de laatste 6 competitiewedstrijden werd niet verloren. Op 23 maart werd voor het laatst een nederlaag geleden. Op bezoek bij Sparta werd het 3-2 voor de Rotterdammers.
    De aankomende tegenstander van Spirit zal zaterdag vol voor de winst (moeten) gaan. Om extra steun van hun publiek te krijgen heeft de club een speciale supportersbus geregeld.
    Spirit en Zuidland spelen in competitieverband voor de 8e keer in Ouderkerk. De eerste editie was in het seizoen 1977-1978. In dat seizoen werd gespeeld in de 3e klasse. Alle andere wedstrijden speelden zich af in de 2e klasse. Van de wedstrijden aan het eind van de 90-er jaren zijn geen uitslagen bekend. De laatste 3 ontmoetingen won Zuidland de onderlinge strijd in Ouderkerk. In 2011-2012 verloor Spirit met 2-5. Een jaar later was Zuidland met 0-3 te sterk voor de Ouderkerkers. De laatste editie was in het seizoen 2014-2015. In dat seizoen werd Zuidland kampioen. Het werd toen 2-3.
    Beide ploegen speelden ook tegen elkaar in de nacompetitie van het seizoen 2009-2010. Zuidland speelde voor promotie en Spirit tegen degradatie. Ook die wedstrijd wist Zuidland in Ouderkerk te winnen (1-2). In Zuidland verloor Spirit met dezelfde cijfers en degradeerde het naar de 3e klasse.
    Eerder dit seizoen verloor Spirit met 4-3 in Zuidland. Na een bliksemstart met 3 overwinningen op rij, leed Spirit zijn eerste nederlaag van het seizoen.
    De wedstrijd Spirit tegen Zuidland begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Moussaoui.