• Spirit heeft aan de uitwedstrijd tegen SSS op de valreep 3 punten over gehouden. In een matige wedstrijd kwam Spirit in de 1e helft nog wel op voorsprong door een doelpunt van Julian Rook. Lang kon Spirit van de voorsprong niet genieten. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft door SSS.
    Op het koude sportcomplex viel in de 1e helft niet veel te beleven. Bij Spirit keerde Laurens Visser weer terug na zijn blessure. Kevin Kriek ontbrak bij de Ouderkerkers. De verdediger is vrijdagavond vader geworden. Zijn plaats werd ingenomen door Tim de Vaal. Stefan Bitter was nog steeds geblesseerd. Daarom stond Virgil Munsel weer opgesteld op het middenveld. De middenvelder speelde weer een goede wedstrijd. Vorige week behaalde hij tegen Neptunus-Schiebroek ook een ruime voldoende.
    Toch kon Spirit de thuisploeg niet van zich afspelen. Ook in de 2e helft werden vaak verkeerde keuzes gemaakt of foute passes gegeven. SSS ging daar gretig mee om en Spirit mocht blij zijn dat de ploeg uit Klaaswaal het vizier niet op scherp had staan. Het kreeg een aantal goede kansen. Bastiaan Haasnoot moest dan ook weer zijn goede vorm aantonen met een paar goede reddingen.
    Trainer Richard van Cappellen greep in de slotfase in. Ruben Slooff kwam er in voor verdediger Tim de Vaal voor meer aanvalskracht. Ook kwam Mick Veldhoen erin voor Julian Rook, hopend op die ene bal. De slotfase was dan ook voor Spirit. Laurens Visser kreeg de grootste kans. Een voorzet kreeg hij op zijn hoofd, maar knikte de bal naast het doel. Vlak voor tijd zag iedereen een handsbal van een SSS speler vlak voor het doel van de thuisploeg. Tot grote opluchting van de Klaaswalers zag scheidsrechter Lizzy van der Helm, die overigens verder een goede wedstrijd floot, dit voorval over het hoofd. In blessuretijd kwam toch de bevrijdende goal. De bal kwam voor de voeten van Lars van der Wijngaard, die hard de winnende treffer inschoot.
    Spirit pakt daarmee 3 belangrijke punten en kan weer even ‘naar boven’ kijken. Volgende week komt SVS op bezoek in Ouderkerk. De Capelse ploeg nam na de winst op Vitesse Delft (2-1) afstand van de degradatieplaatsen. Voor die tijd speelt Spirit dinsdagavond nog voor de Rijnmond Cup. In Ouderkerk wordt vv Capelle ontvangen.

UPDATE: In de 2e helft van de wedstrijd raakte een speler van SSS geblesseerd bij een botsing. De speler ging per brancard naar de kleedkamer. Later werd geconstateerd dat de aanvaller zijn scheenbeen had gebroken. Hij is zondag geopereerd. Spirit wenst hem sterkte en beterschap.

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:

Zaterdag speelt Spirit de uitwedstrijd tegen SSS. SSS staat momenteel op de 10e plaats met 7 punten uit 7 wedstrijden. Vorige week staakte de scheidsrechter de wedstrijd DCV tegen SSS. De stand was 2-0 voor DCV met nog ca 20 minuten te spelen. Mocht deze wedstrijd eindigen met deze stand, dan zakt de ploeg uit Klaaswaal zelfs naar de 12e plaats, de plaats waarop verplicht nacompetitie gespeeld moet worden om nog een verblijf in de 2e klasse af te dwingen.
    SSS heeft de punten hard nodig om afstand te nemen van de degradatieplaatsen. Ook Spirit heeft de punten nodig om niet ook in de gevarenzone terecht te komen. Het verschil tussen beide ploegen is slechts 3 punten.
    Dit seizoen won SSS op eigen veld slechts 1 keer. Tegen Zuidland werd met 2-1 gewonnen. Er werd met 3-3 gelijk gespeeld tegen Kethel Spaland. De wedstrijden tegen Neptunus-Schiebroek (1-3) en Strijen (0-4) werden verloren.
    Spirit en SSS hebben in de historie 6 keer eerder in competitieverband tegen elkaar gespeeld. De eerste keer was in het seizoen 1970-1971. Van de laatste 2 edities zijn uitslagen bekend. In 2001-2002 werd het 4-0 voor de thuisploeg. In het seizoen 2003-2004 won Spirit met 1-2 bij SSS.
    De wedstrijd SSS tegen Spirit wordt geleid door een vrouwelijke scheidsrechter. Lizzy van der Helm fluit sinds 2014 en behoort ondertussen tot één van de beste vrouwelijke scheidsrechters van Nederland. Internationaal timmert ze ook aan de weg. Zo floot ze onlangs de WK kwalificatie wedstrijd tussen Faeröer tegen Duitsland in Tórshavn en de kwalificatieronde in Zweden voor het Europeeskampioenschap onder de 19. De docent Economie floot aan het eind van vorig seizoen ook de bekerfinale tussen Ajax en PSV. Om half 3 zal ze op Sportpark SSS (Jaap Kosterstraat 1a in Klaaswaal) fluiten voor het begin tussen SSS en Spirit.

• Voorlopige programma:
    Dinsdag 27-11: Spirit - Capelle (Rijnmond Cup), aanvang 20.30 uur